icon

Ako liečiť neustupujúci kašeľ u škôlkara?

17. nov 2024

Ahojte, moj syn nastupil do skolky v septembri prvykrat. Cakala som ze choroby budu ano. Ale toto je uz nonsens . Od oktobra bol chory samozrejme liecili sme, doma bol, najprv mal v nose jednu bakteriu, dostal uniflox kvapky, preslo mu to , 2 dni bol zdravy, a znova sople kasel tak bral biseptol 2,5 tyzdna, vyliecil bol zdravy 1 deň, isli sme na kontrolny vyter, v ten den bol zdravy, dalsi den nastup suchy drazdivy kasel az do napinania na zvracanie, okej nasadila som stoptussin sak hadam prejde, toto zacalo pred tyzdnom, cely tyzden dusivy kasel zmenil sa na vlhky, znova ho dusi az do pomaly zvracania. zajtra volam doktorke. Toto trvalo cely oktober az do dnes. Od utorka berie bronchovaxom na bacil Moraxella co mal v nose. Ale ten kasel je uz nenormalny. Nic nepomaha. Zazil niekto? Co pomohlo?? Inhalator mame , teraz som mu nedavala ale od zajtra začne.

Strana
z2
autor
18. nov 2024

@danielahamar určite pojdeme, ale az vo februari.

lucia147852
18. nov 2024

No môže mať mykoplazmy, chlamýdie, stále baktérie v nose, alergiu, nosné mandle zväčšené a tak sa dá pokračovať. Treba ísť na orl a imuno. Sople ma, zadné, zatekajuce. Preto kašle. Moja prváčka minulý rok kašľala v kuse od septembra do marca. Zistilo sa, že majú v triede mykoplazmy

autor
18. nov 2024

@lucia147852 zajtra ideme na krv ku pediatricke na tie chlamydie atd.. ako moze mat zadne sople ? 2,5 tyzdna bral atb, uniflox do nosa na tu moraxellu, vtedy mal sople také že dovidenia, tie sople ustupili, bol zdravy 1 deň, isli sme v ten den na kontrolny vyter a na dalsi den ho zacalo sucho dusiť. Nasadila som stoptussin a do 3 dni zacal mat vlhkejsi kasel ktory trvá nadalej. Nerozprava cez nos , nic mu netečie. Tak to skor tipujem na tie chlamydie alebo nieco take .

paradajkova
18. nov 2024

Syn po moraxelle kaslal mesiac a pol a ja s nim. Potom to samo preslo. Ja som bola aj na rtg pluc co mi kasel neustupoval, ale vsetko bolo okej.

lucia147852
19. nov 2024

Veď zadné sople netečú, ale zatekaju z dutín dozadu do hrdla. Môže to byt v podobe úplne vodnateho soplika, ktorý ho nadrapuje na kašeľ.

ivanki
28. dec 2024

ahoj, precitala som si celu diskusiu,chcela by som vediet ako sa mate? pretoze vsetko co pises uplne prezivame so 4 rocnou dcerou a uz som z toho kasla uplne zufala😫

autor
1. jan 2025

@ivanki ahoj no moj kaslal vyse mesiac a pol, nasadili sme od vseobecnej bronchovaxom kúra, 10 dni berie a 20 pauza a takto tri mesiace. Zabralo a bol cely november a december v školke, potom ked zas som mala nasadit tych 10 dni tiw prasky presne vten den ochorel tak sme to brali a preslo mu za 2 tyzdne cize teraz nie je chory… ja som mu vtedy co tak kaslal urobila domaci sirup z cukru a bobkoveho listu a prestal kaslat. No a teraz tak kasle 10 mesacna dcera uz 3 tyzdne aj po dobrati atb

kulumulu123
1. jan 2025

Áno zažila som bol to čierny kašeľ pomôžu jedine anbt. Je toho všade plno ten kašeľ môže trvať aj niekoľko mesiacov podľa nášho pneumologa...

autor
1. jan 2025

@kulumulu123 mojmu cierny kasel nevyšiel, ani chlamydie plucne ani mykoplazmy . Treba to dat otestovat

kulumulu123
1. jan 2025

Tak nám vyšiel pozit akurát ten čk

Strana
z2