icon

Ako liečiť popraskané pery u dvojročného dieťaťa?

kristina210
6. mar 2026

Ahojte,

prosím poraďte, čo 2.5 ročnému dieťaťu na vypraskané pery...používam mastičku SebaMed.

Pije dobre, chorý nie je, je ok...mal vypraskané ústa asi pred mesiacom od vetra, odvtedy nie a nie to zahojiť: čo mu dám na ústa si hneď zotrie, otočím sa na päte a už si to trhá, po dobrom/po zlom stále si nájde spôsob ako si zotrieť mastičku a trhať si suchú kožu na ústach do krvi...on sa zobudí aj v noci a so zavretými očami si do toho rýpe 🙄

Ďakujem

Ako liečiť popraskané pery u dvojročného dieťaťa?
michaela220419
6. mar 2026

@kristina210 skús lanolin

patka06
6. mar 2026

Natrieť maslo zmiešaným s medom

biba_18
6. mar 2026

obyč. vazelina. niekto dáva aj med, ale mne napr. med nepomáha ...
no ale keď vravíš že si dáva stále dole? ☹ to netuším ako to spraviť aby si to dole nedával. jedine rukavice jak malým miminkám ...

kristina210
autor
6. mar 2026

Ďakujem za tipy...áno stále, keď som s ním tak sa to dá ešte ustriehnuť, chytím mu ruku, poviem nie, keď mal za to zlosť aj po ruke "dostal", už rozmýšľam že mu ruky za chrbtom zviažem 😅
Keď niečo robím a napomeniem ho za to, dá si povedať, ale potom hneď beží mimo mňa sa schovať a už zase ruky na ústach...išla som aj štýlom nepripomínať, ignorovať = no jasnéé 🙄

marcelik88
6. mar 2026

Skús sa poradiť s pediatričkou, nechýbajú mu nejaké vitamíny?

kristina210
autor
7. mar 2026

Mal prehliadku pred 2 týždňami, aj plánovaný kontrolný odber krvi kvôli anémii...2x mu už nevedela napichnúť žilu, na prehliadke povedala, že ho nejde stresovať, tak odber nerobila...ústa mal vypráskané už aj vtedy, nevyjadrila sa k tomu. Aké vitamíny máš na mysli, niečo konkrétne?

ivanuskaa171
8. mar 2026

Panthenol krém na pery. Trápime sa s tým už dlho a konečne sme našli niečo čo zabralo 🙏

zuzubb007
8. mar 2026

Klasický jelený loj dať mu, keď zaspí riadnu vrstvu, ten je top aj dvakrát za noc za dva dni bude mať krásne pery 😃

anonym_0625f8
8. mar 2026

@kristina210 bambucke maslo si dávam na pery ja aj deťom.

ivanuskaa171
8. mar 2026
@ivanuskaa171

Panthenol krém na pery. Trápime sa s tým už dlho a konečne sme našli niečo čo zabralo 🙏

anonym_e38330
8. mar 2026

Infadolan natriet na noc/spanok.. naj az ked zaspi, aby to nezotrel hned. Je super aj na osuchany nos pri soploch, nestipe ako niektore kremy vtedy

zaba21
8. mar 2026

Mala som v minulosti veľmi suché pery a opakovane mi praskala a krvácala spodná pera. Všimol si to zubár pri ošetrení. Odporučil mi:
- dostatočný pitný režim
- potierať výlučne vazelinou
- doplniť vitamíny