icon

Ako liečiť škúlenie u 1,5-ročného dieťaťa?

227
30. sep 2022
deedol
30. sep 2022

ist k ocnej lekarke/ocnemu lekarovi

andreatytler
1. okt 2022

@227 To sa da liecit len odbonikom. Pravdepodobne okuliarmi. Ziadne domace rady neskusaj.

nikpa
1. okt 2022

Ja dnes nemôžem 🤦 hneď z rána samé perly ako som to tu otvorila

zuzka649
1. okt 2022

@227 jedine okuliare..nas syn nosi od 1r

mogaa
1. okt 2022

a ako si predstavuješ "liečbu"škúlenia?🙏

evka64
1. okt 2022

@227 okuliare s dioptriami a my sme este prelepovali...
Treba ist ku ocnej, ktora sa venuje specialne detom.

227
autor
2. okt 2022

@mogaa asi som zle začala mala som na písať konkrétnejší čo sa chcem opýtať viete mi sme už bolí u očnej doktorka ona na potvrdila že mali škuli a predisla na okuliare len neviem či to malému neuškodí keďže malému nevedela premerat zrak či vidí dobre alebo nie keďže synčeka hrozné plakal a nechcel spolupracovať takže okuliare mu predpísala len na základe toho že škuli nemám s tým skúsenosti takže neviem či je to správni postup keďže okuliare sú do diaľky 2 ➕ a vôbec sa mi nezda žeby malí nevidel dobre keďže sa sní hrajem a on vidí všetko skúšala som mu podať také menší predmety položila som to pred nim či mi to poda či na to bude vidieť a všetko pekne videl podal tak neviem 🙈

227
autor
2. okt 2022

@227 a ospravedlňujem sa za právo pis strašne mi blbne klávesnica takže píšem jak negramotna 🙈

letfenixa
2. okt 2022

@227 áno, všetko pekne podá, pretože oči si prispôsobí a preto skuli. Takže tie okuliare sú potrebné.

zuzka649
2. okt 2022

@227 treba nájsť lekárku ktorá to dokáže vyšetriť, je to náročné ale dietatku zviazu do plienky ručičky a tak odmeraju...náš vidí tiez dobre aj bez okuliarov..úplne každú malú smietku.. napriek tomu ma kvôli skuleniu 4ky dioptrie....ale okuliare sú naozaj jedine účinné riesenie😉

mogaa
2. okt 2022

@227 v tom prípade by som tiež hľadala inú očnú, treba sa povypytovať v okolí kde chodia s deťmi...u detí sa to nedelí na detskú a pre dospelých a nie každá očná vie pracovať aj s deťmi ktoré v tomto veku samozrejme nespolupracujú....viem že u nás v meste ked prišla nová očná, chodili k nej s deťmi aj desiatky kilometrov....

227
autor
2. okt 2022

@zuzka649 a vášmu malému aj premerala očná zrak či vidí dobre lebo môj mali škuli len na jedno oko utieka mu viac do kútika a ako reagoval vás malí keď ste mu nasadili prvý krát okuliare lebo moj synčeka keď som mu ich nasadila nemal stim problém úplne v pohode ich nosí vôbec si ich dole nedáva čo mi je dosť čudné lebo sním bojujeme ešte keď mu dám čiapku aby ju dole nedával takže som si myslela že okuliare nebude chcieť nosiť že to bude sním boj no ale on ich nosí úplne v pohode takže som stoho zmetena

letfenixa
2. okt 2022

@227 máš byť rada, ze nemá problém s nasadenými okuliarmi a nie byt z toho zmätená

227
autor
2. okt 2022

@letfenixa áno to aj som len teraz neviem či on naozaj dobre nevidí ci si ich gvoli tomu nedava dole lebo sním lepšie vidí keďže očná mu zrak nepremerala

zuzka649
2. okt 2022

@227 ano merala mu povedala ze nejaké dioptrie tam sú ale nie také silné ako mu predpísala...také silné sú len kvôli skuleniu..možno ich vas syncek rád nosí lebo v nich naozaj vidí o čosi lepšie 🙂 môže vidieť dobre aj bez nich ale s nimi možno ešte lepšie.. náš si ich spočiatku dával dole ale bol v podstate ešte babatko mal iba jeden rok..

227
autor
2. okt 2022

@zuzka649 ďakujem za odpoveď aj môj synčeka ma 1roka a 4 mesiacov a ako dlho ich už nosí vás syn pomohlo mu to

zuzka649
3. okt 2022

@227 nosí ich už rok aj 8 mesiacov...no nás synček ešte neskulil keď ich zacal nosiť mal na to len nábeh, podedil po manželovi...tak hneď dali okuliare a veru skulit ani nezačal 🙂

227
autor
3. okt 2022

@zuzka649 ďakujem už so pokojná keď viem že aj u vás sa zvolil ten istý postup aj napriek tomu že aj váš malí dobré vidí 😊