icon

Ako liečiť svrab u detí efektívne?

marika332
Včera o 19:10

Som veľmi zúfalá. Je tu niekto,kto ma skúsenosti? Alebo my vie, povedať čo má čaká? Čo robiť a co nerobiť?
Môj syn má na chrbte a na nohách vyrážky, červené fľaky.
Dnes sme boli u P.doktorky, povedala že , to budú stipance svraba. Dostali sme krém InfectoSrab.
A čo ďalej, som v úplnom šoku, môj malý pravidelné dodržiava hygieniu. Obliečky každý 2 deň vymenené.

anonym_8d3acd
Včera o 19:24

@marika332 aké veď svrab nespôsobuje špina ani „zlá hygiena“. Prenáša sa hlavne tesným kontaktom koža na kožu, škola je skvele prostredie na prenos. Deti sa hrajú spolu, chytajú sa, valaju sa po sebe, proste sú v kontakte
Zas to nie je koniec sveta

Teraz treba veľa prať, ale to zvládneš

kvietok1233
Včera o 19:38

@marika332 skúsenosť nemám, ale pátrala by sa m kde sa dieťa nakazilo

anonym_0d4d90
Včera o 19:51

ja by som nepátral a radšej riešil problém, liečiť treba vraj všetkých členov rodiny naraz, používať krém na predpis, prať na vyššej teplote, dezinfikovať povrchy...

anonym_f72818
Včera o 20:12

Štípance? Skús odfotiť.

emily76
Včera o 20:45

Svrab nestipe, robi si pod kožou "chodbičky". Najlepsie by bolo, keby to pozrela kožná a urobila ster, ci je to naozaj svrab. Ak ano, mali by ste sa mastit vsetci. Veci, s ktorymi bol v kontakte nechat 3-4 dni v mechu, potom oprat na 60 a ozehlit. Tu liecbu treba zopakovat, myslim. Plus postel, calunene stolicky, ak sa da calunenie vyprat, ani nie, idealne 3-4 dni nepouzivat, zakozka neprezije bez "zivitela".

lejduska
Dnes o 04:37

@marika332 moja rada znie (ak vam to nepovedala Dr) ihneď volať vasim obvodnym a pytat tiez infectoscab, vsetci v domácnosti sa natrieť naraz vecer a zároveň vsetky textílie v dome vyprať minimálne na 60 ku. Co nemôžte oprat dat do mechov na 3 dni, na caluneny nábytok a topanky kúpiť sprej v lekárni. Vecer natreti lahnete do čistého, rano sa osprchujete a znova vymeníte posteľné prádlo a šatstvo a meniť to treba este ďalšie 3 dni minimálne. Ak urobite vsetko správne zbavíte sa toho, inac je to na dlho. Lekári su občas skupi na slovo. Držím palce