icon

Ako liečiť zapálené dierky od náušníc u detí?

21. feb 2025

Ahojte, dcerke vcera zcervenalo dierka pri nausnicke. Dostali sme radu nausnicku vytiahnut vistit a trebars za dva dni zas na chvilku nausnicku nasadit kvoli dierke a tak kym sa to nevylieci.
Nausnicku sme vytiahli, popotierali... Dnes mala odzadu uz gucu hnisu, ten som dala prec. Bojim sa vsak, ze ta dierka sa zrastie resp. bude sa tam ta nausnicka zle davat (ma nausnice len 3 mesiace). Citala som, ze niekto ju natrie framykoinom a tak, to sa mi zda ze aspon ta mast by tomu nasadzovaniu trocha pomohla. Ten je ale na predpis a ja ho nemam. Nemate nejaky iny volnedostupny tip? Mam doma ichtoxyl, ktory je na hnisave, myslite, ze by sa dal pouzit? Dakujem

janinah
21. feb 2025

Vek?

autor
21. feb 2025

Ma 3,5 roka a dierky sme nastrelovali koncom oktobra takze ma ich uz 4 mesiace, zle som pocitala.. po vianociach sme dali nove strieborne nausnicky, samozrejme alkohol vsetko ako ma byt a teraz toto...

janinah
21. feb 2025

Vytlacit hnis nakolko to pojde a potierat s betadine 5x denne,ak to nebude lepsie o,dva dni tak atb masticku.

autor
21. feb 2025

Nausnicku skusit vratit? Ci az potom, nezrastie sa?

sissy27
21. feb 2025

Ak nebol problem s nastrelenymi (chirurgicka ocel) ale deje sa to pri striebornych, tak s najvacsou pravdepodobnostou ide o alergiu - bud na striebro alebo primes, ktora sa do sperkov dava (ani zlate, ani strieborne sperky nie su 100% Au /Ag ). Takze odporucam netrapit dieta a vratit sa ku chirurgickej oceli alebo titanu.

autor
21. feb 2025

Teraz by som jej urcite dala ocelove.. aspon na zaciatok isto. Neviem ci moze byt alergia po 2 mesiacoch?

sono2
21. feb 2025

Tak logicky neznáša striebro. Moja môže tiež len zlato s odstupom rokov.
3 mesiace je veľmi dlhá doba. Náušnice sa môžu do mesiaca aj skôr vymeniť. Áno použije sa framykoin ale nevyberá sa náušnička. Tvoja ma evidentne ako moja staršia reakciu na kov.
Ono by sme to ani nevedeli, ale je už väčšia 8 d chce už aj kadejaké iné Náušnice, žiaľ sme zistili toto a iné ako zlato nemože. Pri oboch deťoch 8 mesiacov som menila Náušnice po 3 týždňoch bez problémov.

autor
21. feb 2025

@sono2 ano nausnicka sa po nastreleni moze vymenit skor,bolo nam povedane 6 tyzdnov. Menili sme yrochu neskor az za znova ocelove a na vianoce dostala tieto strieborne tak sme dali potom tie. Ale mohla sa alergia prejavit az po 2 mesiacoch? To som ja riesila

janinah
21. feb 2025

Hnis nie je alergia na kov.Druhe ucho je ok.
Nausnicku mozes dat kazdy den na polhodinu a potom vybrat.

autor
21. feb 2025

@janinah dakujem

mima172
21. feb 2025

Mne po nastrelení vraveli, že hlavne nesmiem náušničky zložiť keby uška hnisajú ale ošetrovať priamo s nausnickou. Zo začiatku som mala aj 5x denne potierať liehom a náušničku točiť, hnis, krv odstrániť. A tak aj bolo, hnisalo ale ustalo to po pár dňoch ošetrovania. Par x sa stalo, že si zatrhla náušničku odkedy ich ma (4 roky) tak, že jej to zahnisalo a vždy postupujem rovnako. Hlavne nedávať náušničky dolu.

zuzubb007
21. feb 2025

Zapálené, mali sme aj my, nič nepomôže jedine antibioticka masť smer doktor, stačí aj zavolať a možno predpise, nesmú sa meniť náušnice 6 tyzdnov

sono2
21. feb 2025

Kľudne. Mne príde striebro bordel pre deti, aj všelijaké tie anti... len zlato by som dala. Mojim teda uši nehnisali. Párkrát som otočila so 2 týždňoch staršia stratila doma náušnicu, ešte som ju hľadala kadetade, či ju nezjedla, preto som už rovno dala iné zlaté, dierky už boli pekne zahojene. Ja by som šla byť tebou k Dr pre framykoin, ja mam doma nonstop je to dobrý krém aj na iné. Normálne ti ho Dr napíše.
Dala by som jej tie čo jej nerobili zle alebo kúpila zlaté

svokrinjazykmonika
21. feb 2025

Pár krát sa jej zapálilo uško. Nikdy som nedávala dole len potierala liehom a framykoinom a vždy naušnicou trochu potočila. Doktorka nebude mať problém ti predpísať framykoin na to, treba si vypýtať.

janinah
21. feb 2025

Tak takto..ucho sa zahoji aj s naušnicou aj bez nej....hadajte kedy sa zahoji skôr...