icon

Ako liečiť zapareniny u ročného syna?

17. apr 2024

Zdravim, moj syn ma rok a vzdy ked amme ist na poradni ako naschval ma zapareninku, dala som imazol no dnes to mal az takr popraskane zilky ako do krvi 🙈 mam repik alebo?
Prosim o nejake rady, zapareniny nemame vzdy.

anavixy
17. apr 2024

Repik mozes kludne, hypermangan este lepsie. Natierat imazolom, bepanthenom, spirideou.. ak to ma skor suche popraskane, tak by som dala bepanthen.

anjelicek26
17. apr 2024

Nemáte vždy znamená mate často (?) Príčinu si nezistila? Ono často stačí ovocie ci džús a je vymalovane...

martinka13
17. apr 2024

Moja dcera to mala z jablkového džúsu. Teda keď som ju ešte kojila a pila som džús. Treba zistiť určite príčinu. Jej žiadne maste nepomohli.

nwnw
17. apr 2024

Nam imazol nerobil dobre a sudokrem doslova zhorsoval stav aj vlhcene utierky. Mladsi ma flaky furt po cokolade, niektorom ovoci, umelych farbivach. Jedine co zaberalo bol Bepanthen preventivne pocas celeho plienkoveho obdobia a teraz Holtov krem.Drzim palce.

autor
17. apr 2024

@anavixy imazolom natieram a aj tak sa to stalo 🙄🥺

autor
17. apr 2024

@anjelicek26 vbc nemavame, zakonite iba ked ideme k pediatricke 🤦‍♀️

autor
17. apr 2024

@martinka13 my to nemavame, prave tak preto som zmatena 🙆‍♀️

marticka85po
17. apr 2024

Skus dat nahrubo modru indulonu ak mas.nam pomaha len toto

anavixy
17. apr 2024

No imazol je na kvasinky, pokial zaparenina nie je infikovana kvasinkou, tak pomoct nemusi, ale teda obsahuje aj zinok, takze by pomoct aj mohol. Sudocrem urcite nepouzivat. Ono tych pripravkov na zapareniny je tolko, ze clovek si ani nevie vybrat. Pasty, krempasty vysusuju, ak je to popraskane, tak to treba skor hydratovat, nez susit, ja by som skusila ten Bepanthen alebo podla stavu aj framykoin, ale to sa tazko hodnoti z opisu. Chce to cas, nsuchat pokozku, umyvat, natierat.. dobre by bolo odpozorovat ci sa mu to nerobi po nejakom konkretnom jedle, ovoci atd.

muchacici
17. apr 2024

No ja vždy používam Sudocrem a moje detičky majú furt riťuľky ako z magazínu 😉 čokoľvek sa deje, zaparenina, začervenané, podráždené... vždy pomohlo. Skúšala som aj iné, napríklad Bepanthen, ale na Sudocrem nedám dopustiť.