icon

Ako mačka v dome znáša príchod bábätka?

zuzana1971
6. jan 2010

ahojte, neviem ci je tu uz takato tema, nenasla som, chcem sa spytat tych co maju doma macku, alebo kocura v byte a narodilo sa im babatko ako to ta macka znasala, ci neziarlila a neublizila babatku. Ja cakam onedlho babatko a neviem ako bude moj 3,5 rocny kocurik na neho reagovat, doteraz som celu moju pozornost a lasku venovala jemu a je dost ziarlivy, obcas aj agresivny ak sa mu nieco nepaci...ale inak velmi zlaty...je kastrovany a drzany len v byte, je zdravy, ockovany, vysledky na toxoplazmozu mam vzdy negativne, budem rada ak mi napisete svoje skusenosti a nazory, dakujem

Strana
z2
gumimaci
30. júl 2010

@beaska Nas neni mazel tak sa velmi neliska. Len ked mi zacalo rast brucho a zacali byt citit pohyby, tak to vnimal aj on. Vtedy chcel byt stale v mojej blizkosti, hlavne pri bruchu. Co mate za rasu?

beaska
31. júl 2010

gumimaci mame britsku macku, a ta nasa jem az prilis velky mazel mozno je to preto ze je este mala, hlavne rano potrebuje veeeeeeeeela lasky sa obtiera, pradie, no a mojho syna fakt miluje moc, hotovy pes,za dverami mnauci az kym vladze. 😎

gumimaci
20. okt 2010

@beaska Ahoj jak sa ma macicka? my mame 6 tyznov 😵 a musim povedat, ze kocur sa zatial sprava tak , ako by maly Ondrejko bol iba dlha otravna navsteva a ignoruje ho 😉

beaska
21. okt 2010

@gumimaci ahojcek gratulujem a ticho zavidim ze to mas za sebou, no nasa macicka je nezbednica velka akurat tuto noc som musela robit poriadky, co celu noc sa hrala mnaucala, lozila po linke, lebo cez den nemoze, no a teraz spi bosorka jedna 😵 je perfektne ze vas kocur si babo nevsima, som zvedava ako to bude u nas, teraz aj dost plzne mam vsade chlpky, stale vysavam aj ked mam lezat , nad sa jej len menia chlpky za dospelacke, uvidim, aj ju cesem no na tej kefe nic nezostava 😵

gumimaci
22. okt 2010

@beaska Ahoj, ved aj ty uz si skoro pred terminom. mne zas teraz okonca to brusko chyba 😀 Nas kocur uz na jesen neplzne, terazma krasnu hustu zimu srst, horsie je vzdy februar-marec, vtedy plzne najviac ☹ Inak ja teraz vysavam kazdy den, ono sa to da, ked som doma s malym a nasli me super hreben. ja som ho kupovala v auparku (stal okolo 30€, je viac druhov...) http://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/hr...

mamina7
23. okt 2010

Ahojky, my mame devatrocneho perzskeho kocura, kastrovaneho. Vela ludi sa ma pytalo uz pocas tehotenstva, co s nim spravime. S manzelom sme sa dohodli, ze nic, pokial nebudu neriesitelne problemy v spolunazivani. Tehotenstvo preslo uplne v pohode. Ziadna toxo, kocura mame pravidelne sledovaneho veterinarom a odcervovaneho. Teraz, ked je maly na svete, je tiez vsetko OK. Skor sa nasa macicka malemu vyhyba, zvlast ked place. Este si nezvykol. Ale jeden problem predsa len mame a to znackovanie, napriek tomu, ze je kastrat. Spoliehame teda verime, ze to raz prejde. Zaobstarali sme si feliway, aj ked zatial podla mna ma len polovicnu uspesnost, verim v lepsie zajtrajsky. Predsa len prichod noveho clena rodiny je svojim sposobom emocny sok pre domace zvieratko, niektore sa z toho spamatava lepsie, ine ako ten nas, trochu pomalsie. 😉 Ale riesit to hned utulkom alebo darovanim problemoveho zvieratka mi pride chore a zbabele.

beaska
23. okt 2010

@gumimaci dakujem za radu, musim jej tu kefu kupit, teraz riesime jej usi lebo ma stale vela cierneho mazu , stale to cistim, a asi to nie je v poriadku tak ideme k veterinarovi , no poviem ti mne brusko nebude chybat, ja sa tesim ked bude mala na svete, ale poznam take co im je smutno za bruskom, moja kamaratka dokonca plakala 😀 kazda sme ina, tak si to uzivajte a prosim mne drz palce 😵 😵

zuz1903
18. máj 2013

@macrela
@macrela prosim Vas, mohli by ste mi poradit, ako mam hladat a kde je moznost kupit specialnu sietku do postielky? Pod akym nazvom to mozem na internete najst? dakujem velmucko pekne

pyramida3000
12. sep 2016

@zuzana1971 Mne toxoplazmu nezistili vobec a ja na nu zomieram
@zuzana1971

zuzanamih
13. sep 2016

ahojte 🙂 to že sa deti a zvieratka dobre znasaju je velmi mile 🙂 ale treba davat aj na to, aby tak casto nelizali tvaricky detom, aby nespali zvieratka v postielkach s nasimi drobcami. Aj ked sa to nezdá , ale to vsetko spôsobuje prenos bakterií. Po case moze nastat zdravotny problem , a jeho symptomy budu liecene na ine ochorenie ako mozný vyskyt parazitov v tele. http://www.topky.sk/cl/13/1572381/Koniec-dovole...

anjika42
1. okt 2016

Ja moju cicu ľutujem, lebo malému sa veľmi páči jej chvost a ochutnal už aj ťrádloa asi aj podstielku, ale hned všetko našťastie vyvrátil. Mačka si líha aj na jeho oblečenie a všetko ok, ale asi tri razy na neho skočila, ked sa bláznila - mačka, ktorú mám u rodičov, na neho syčí

skacena
2. jún 2019

Ahojte, mate nieku skusenost aj s babatkom a mackou, ktora nie je len vnutri? Zaobstarali sme si 10 mesacneho kocurika, ktory bol zvyknuty byt cele dni vonku, najprv sme cakali kym si zvykne na nove teritorium a v tom case som sa dozvedela ze som tehotna, muz sa bal toxoplazmozy a inych chorob, tak doteraz ho mame len v byte, uz 4 mesiace, ale viem ze sa trapi, neviem ako mam presvedcit muza aby sme ho pustali aj von, nechcem sa takto strachovat ze nieco mozno chytim, samozrejme budem si davat vacsi pozor na hygienu..dakujem za kazde rady a skusenosti

Strana
z2