Ako na anémiu?

chrumen
31. jan 2012

Ahojte mamičky 🙂 prosím o radu v súvislosti podpory vstrebávania železa do tela. Viem, že vit C napomáha zvyšovať vstrebávanie železa - odporúča sa kombinovať stravu bohatú na tieto dve zložky. Myslíte si že by som mohla uškodiť kebyže podávam vit C vo forme kvapiek? Máme fakt mizernú hladinu železa (norma je 6-11 a malej namerali 2 ... ) neviem, nechápem ako je možné že sme dospeli do takého bodu - máme dosť pestrú stravu - takmer 80% toho čo malá je sa odporúča pri anémií takže neviem kde nastala chyba ... momentálne užívame aj Maltofer - predtým 2x10 kvapiek denne ale malej sa objavili žalúdočné problémy tak to lekárka znížila na 1x10kvapiek denne ... preto ma zaujíma či môžem dať dalšie kvapky - máme doma Cbion. Má niekto s týmto skúsenosť? ďakujem za rady, tipy 😉

kaja73
31. jan 2012

My sme mali tiež hodnotu 2 ☹ . U nas je pravdepodobne za tym mlieko-odkedy ho pije mu zelezo strasne kleslo,proste sa prestalo vstrebavat ,aj ked ho ma v strave dost-na to velmi dbam,lebo ked mal 2m bol anemicky. Teraz anemicke nie je -co je prekvapive,kedze ma tak malo zeleza.
Teda ja som postupovala tak,že sme vysadili vsetko mliecne a pokracujeme v strave bohatej na zelezo.
Ono ak ma dieta non IgE alergiu na mlieko,tak sa v krvi neprejavi,ale prejavi sa napr aj zlym vstrebavnim zeleza.
Nasi Dr to ani nenapadlo,ale ked som to spomenula,tak ,že dobre nech vysadime mlieko.
Skus si nastudovat Dr FUCHSA- z ciech,je to velmi dobry cesky alergolog a on prave tieto stavy pri non IgE alergii popisuje.
Samozerejme pricin ,preco sa zelezo zle vstrebava moze byt viac-treba spravit krvne testy na rozne alergie,na celiakiu atd,ale aj ked sa nic nepotvrdi nemusi to znamenat, ze je vsetko OK-zialbohu su tie testy nespolahlive.
Inak cecko uziva aj moj maly-ja kupujem z Dm ka - Das gesunde plus- prasok-je to len ciste cecko bez primesi-jedna odmerka v nom ma 120mg cecka.
Moj syn ma 25m.

kiwi82
31. jan 2012

ahoj, no neviem, či už táto hodnota nie je na železo na predpis, nehovorila pediatrička, že je potrebné? my sme mali tiež znížené železo v pečeni ale zatial čo železo, čo sa dáva na predpis nám nedala, že len pestrá strava a C bion muliti - kvapky. vybrali sme jednu fľaštičku. ale len po 4 kvapky denne. porad sa s dr. ale popri C bione už nemáš dávať vigantol, lebo obsahuje tiež vit.D ale asi len tie multi lebo existuje aj čistí C bion. pozri príbalový leták. nám sa aj trošku zlepšilo papanie ked sme tie kvapky brali. lebo naša nie je dobrá papakáčka. držte sa 😉

makica
1. feb 2012

My sme uzivali prave vitamin C cebion kazdy den na odporucanie pediatricky, tiiez kyselinu listovu obden, vitamin b kazdy den a ked sa to neupravovalo nasadili nam aktiferin kv. Tie sme brali mesiac a po troch mesiacoch sme boli na kontrolnom odbere a krasne sa to upravilo. Maly celkovo malo jedaval a myslim si,ze nam velmi pomohol odstavovac ,cerstve stavicky z ovocia a zeleniny 😉

estterka
1. feb 2012

pri anemii su 4 mozne dovody-prijem zeleza,,absorbcia zeleza,transport a ukladanie zeleza. to musi vysetrit lekar,kde je chyba.

uz je tu takato otazka aj tema,takze toto ti zamknu.

moj clanok ako porazit anemiu bez liekov poznas. kvapkovy c-vitamin ako by si ani nedavala-ten cebion,je to minimum a pri takejto silnej anemii vobec nepomoze.