Ako na ORL pozerajú mandle?
Mám ísť so synom na kontrolu na ORL. Naposledy mi lekárka povedala, že nabudúce mu pozrie aj mandle. Volako som tomu nevenovala vtedy pozornosť, preto som sa viac nepýtala. Viete mi povedať z vlastnej skúsenosti ako sa to robí? Asi to nie je len že mu pozrie do hrdla. Nech viem načo ho mám pripraviť lebo zvykne panikáriť keď nevie čo dopredu mu budú robiť.
Pozri vyšetrenie fibroskopia cez nos
nasej pozera dr mandlu tak, ze jej nos roztvori takymi svorkami, zasvieti si tam baterkou, potom jej pozrie do ust a minule pozeral aj ucho. robi jej to cca od 3,5 roka a v pohode.
@pribinak neviem čo myslela len povedala, že mu pozrie mandle. Má 5 rokov a keď to bude ako píšeš tak to tam bude kovbojka s ním 🤦😄
a ktore mandle? krcne ci nosne? lebo krcne normalne cez otvorene usta
5 ročný si to už vie pozrieť na videu a nemusí sa báť
Pozerá sa to najbežnejšie zrkadielkom cez otvorené ústa.
Aj nosohltanova mandla, aj krčné mandle. Krčné je možné aj bez zrkadielka, len si pridrzi jazyk spachtlou. Nosohltanovu musí so zrkadielkom (ta nie je v nose, ale v nosohltane, vidí ju teda v odraze)

Myslíš kamerou cez nos? Nič strašne, neboli to, trvá to pár sekúnd a všetko pekne vidno
Neciem aký starý je syn, ale malé deti sa skôr boja keď ich chytia aby nemykali hlavou
Staršie deti si to zvládnu úplne v pohode