icon

Ako na ORL pozerajú mandle?

12. dec 2022

Mám ísť so synom na kontrolu na ORL. Naposledy mi lekárka povedala, že nabudúce mu pozrie aj mandle. Volako som tomu nevenovala vtedy pozornosť, preto som sa viac nepýtala. Viete mi povedať z vlastnej skúsenosti ako sa to robí? Asi to nie je len že mu pozrie do hrdla. Nech viem načo ho mám pripraviť lebo zvykne panikáriť keď nevie čo dopredu mu budú robiť.

pribinak
12. dec 2022

Myslíš kamerou cez nos? Nič strašne, neboli to, trvá to pár sekúnd a všetko pekne vidno
Neciem aký starý je syn, ale malé deti sa skôr boja keď ich chytia aby nemykali hlavou
Staršie deti si to zvládnu úplne v pohode

pribinak
12. dec 2022

Pozri vyšetrenie fibroskopia cez nos

chillibubble
12. dec 2022

nasej pozera dr mandlu tak, ze jej nos roztvori takymi svorkami, zasvieti si tam baterkou, potom jej pozrie do ust a minule pozeral aj ucho. robi jej to cca od 3,5 roka a v pohode.

autor
12. dec 2022

@pribinak neviem čo myslela len povedala, že mu pozrie mandle. Má 5 rokov a keď to bude ako píšeš tak to tam bude kovbojka s ním 🤦😄

nelca84
12. dec 2022

a ktore mandle? krcne ci nosne? lebo krcne normalne cez otvorene usta

pribinak
12. dec 2022

5 ročný si to už vie pozrieť na videu a nemusí sa báť

jaskolka
12. dec 2022

Pozerá sa to najbežnejšie zrkadielkom cez otvorené ústa.
Aj nosohltanova mandla, aj krčné mandle. Krčné je možné aj bez zrkadielka, len si pridrzi jazyk spachtlou. Nosohltanovu musí so zrkadielkom (ta nie je v nose, ale v nosohltane, vidí ju teda v odraze)