icon

Ako nájsť dobrého detského ortopéda na východe?

nikola1507
Dnes o 11:43

Ahojte dcéra má 5 rokov a má skoriolozu v septembri mala 19 stupeň vraveli nám že máme doma cvičiť. Cvičíme len na budúci mesiac máme ísť na kontrolu k ortopedovi ktorý nieje až tak ľudský... Určite chcem zmeniť ortopéda a chcem sa opýtať ktorý detský ortopéd je dobrý som z východu. Aj budem rada za skúsenosti iných či sa to časom upraví. Dnes nás detská lekárka posielala na RTG pľúc tak som jej hneď spomenula že na budúci mesiac pravdepodobne bude zase rengenovana kvôli chrbtu tak jej rovno urobili rengen aj chrbatiku a má ho stále krivy 😔

anonym_ef25bc
Dnes o 11:46

@nikola1507 máš na mysli skoliózu? Lebo skoriolozu nepoznám 🤣

reklamka
Dnes o 11:47

Asi myslis skoliozu, ze? Syn ma diagnostikovanu. Zatial ju zvladame cvicenim.

nikola1507
autor
Dnes o 11:56

@nikola1507 upravujem slovo Skoliozu.

nikola1507
autor
Dnes o 11:57
@reklamka

Asi myslis skoliozu, ze? Syn ma diagnostikovanu. Zatial ju zvladame cvicenim.

@reklamka áno 🙂 a aký má stupeň? Koľko má rokov z cvičením sa to aj upravuje?

nikola1507
autor
Dnes o 11:59
@anonym_ef25bc

@nikola1507 máš na mysli skoliózu? Lebo skoriolozu nepoznám 🤣

@anonym_ef25bc áno Skoliozu. 🙂Skúsenosti máš?

januska12323
Dnes o 12:01

A ty si čakala, že bude chrbát zrazu rovný? Nerieš či je lekár ľudský ale či je odborník. Pomáha cvičiť, cvičiť a znova cvičiť. Podľa toho ako bude rásť bude lekár navrhovať ďalšie postupy.

januska12323
Dnes o 12:01

Mám osobnú skúsenosť a podarilo sa len krivku zastabilizovať nie vyliečiť. Takže aj s tým rátaj.

gemerka17
Dnes o 12:08
@nikola1507

@anonym_ef25bc áno Skoliozu. 🙂Skúsenosti máš?

@nikola1507 ortopeda potrebuješ čisto len na RTG a predpisu korzetu. Vzhľadom k veku a stupňov Vas to čaká. Ci skončíte na operacii s tyčami v chrbte, s rovnakou krivkou alebo s rovným chrbtom zavisi len a len od toho ako velmi a správne sa bude cvičiť. Toto je čisto len a len od cviceni, kvalitného fyzioterapeuta a celkovo rehabilitacii. Hľadaj najma vyborneho fyzioterapeuta, ktory sa venuje aj takto menším deťom

vler
Dnes o 12:17

@nikola1507 same od seba sa to neupravi, ale ak bude dcera poctivo cvicit a nosit korzet (ak jej ho predpisu), tak bude mozne skoliozu korigovat. Robim RTG a mam prax rontgenovania deti so skoliozou. Ty ako rodic musis dohliadnut na to aby dcera robila vsetko tak ako ma co sa tyka cvicenia atd. Niektore deti napr odmietali nosit korzet tak ako mali-cez den ci noc- a potom kontrolny RTG ukazal zhorsenie stavu

terezia74
Dnes o 12:47

Syn má skoliozu 10 stupňov , cvičením si tento stav udržuje už 2 roky. Korzet je vraj od 20, keď dieťa ešte rastie. Bola som u 2 ortopédov, pretože prvý povedal že skoliozu nemá a neposlal ho ani na rentgen

reklamka
Dnes o 13:04
@nikola1507

@reklamka áno 🙂 a aký má stupeň? Koľko má rokov z cvičením sa to aj upravuje?

@nikola1507 - ma 13, krivku ma pod 10, cize to je este v norme. rastom sa to zhorsuje, ale cvicenim je to este stale v norme a bez korzetu.