icon

Ako nakvapkať ročnému drobcovi kvapky do nošteka?

janap76
14. sep 2014

Prosím skúsené mamičky o radu ako nakvapkať takmer ročnému drobcovi kvapky do nošteka. U nás je to boj. Strašne sa pri tom bráni. Poraďte mamičky nejaký grif 🙂 ....skúšala som ho niečím zaujať, ale už je príliš múdry aby mi na to naletel 😀 ....a ešte na vysvetlenie, máme soplík, už jemne zelenkavý, tak nechcem čakať pokiaľ bude zle. Ďakujem pekne každej mamine, ktorá si nájde chvíľku a skúsi mi poradiť 🙂

miku1
•
14. sep 2014

@janap76 Položiť dieťa na zem, "sadnúť" mu akoby na bruško, rúčky pridržať kolenami, rukou chytíš hlavičku, aby držal rovno a šup druhou rukou podáš kvapky. Uvidíš, on zachvíľu príde na to, že mu pomáhaš a chceš aby bolo dobre a potom už bude pekne držať hlávku aj sám 🙂 U nás je to vždy prvý deň takýto boj, a na druhý deň mi už sama malá ukazuje po odsatí soplíka na kvapky, že ešte toto 🙂

evittam
•
15. sep 2014

@janap76 Ja nakvapkám na vatovú tyčinku a jemne vytriem noštek 😉

snopkulka
•
15. sep 2014

U nás pomáha zabávanie, odpútanie pozornosti a už si drobec tak zvykol, že len leží, rúčky vedľa tela a nechá si kvapky v kľude nakvapkať 😉

bubelko
•
15. sep 2014

@janap76 mne pediater kazal, ked dieta odmieta kvapky do nosa, normalne napustit vanu, posadit ho do nej, a nechat kupat. dlhsiu dobu - voda pusti sople. u nas fungovalo a funguje pri kazdej chorobe. v podstate akoby ho naparit - len ho nenaparuj nad hrncom, aby sa nahodou neobaril. zvlhcit izbu na noc - staci hrniec s horucou vodou ku posteli, ale tak, aby do nej nahodou nehupol...
a ak silou mocou chces tie kvapky, tak si ho daj na kolena a chyt ho ako keby si ho sla kupat vo vanicke, akurat jednu jeho ruku si strc popod pazuchu za svoj chrabat a druhu mu prichyt tou spod chrbata - my sme tak zuby umyvali, nohami moze kopat, hornu cast tela mas fixovanu a kvapnes.
na zemi by som ho neprisadala, lebo ak hlupo zatlacis kolenami na rucky, tak mu mozes ublizit...

kimina7
•
15. sep 2014

sadni na zem ako turek, dieta na seba, nohami mu skriz cez nohy rukou jeho hlavu pritisni k sebe a tak ...rychlo! ;) Ja som takto aj odsavala vysavacom

marbalulka
•
15. sep 2014

sadnes si na zem a dieta polozit na chrbat, medzi tvoje nohy, upazit mu ruky, ktore si das jemne pod nohy a mozes kvapkat do nosa aj do oci