icon

Ako naozaj vybudovať imunitu?

verkom
9. jún 2020

Ženy, aj vy stále hľadáte spôsob ako vybudovať imunitu vašich detí a svoju? Po pôrode nám trvá kým sa dostaneme do dobrej formy a úprimne, sme vyčerpané, nevyspaté, nervózne... a pre naše deti chceme samozrejme to najlepšiea tak hľadáme a modlíme sa aby to či ono zabralo... Chcela by som vedieť aké máte vy zaručené typy na budovanie imunity a hlavne teraz po Korone.... ako budete cez leto pokračovat v budovaní imunity aby sa deti dobre vrátili do školy či škôlky? U nás funguje overený recept a rada s vami oň podelím ale chcela by som si prečítať aj Vaše rady... snáď si tu pomôžeme

evittam
9. jún 2020

@verkom Nijak extra uz od narodenia deti. Vit.C, v zimnych mesiacoch D, pestrá strava, poznaju ale aj sladkosti ci pre niekoho "nezdrave" jedla, jedia to co my od cca 1roka, dojcila som do cca 10.mesiacov. Dcera este nebola chora vôbec az na par soplov co za chorobu nepovažujem, syn naposledy pred 12.rokmi. Obaja teda az na kiahne ktore mali obaja perfektny priebeh-bez teplot, extra komplikacii. Do 10dni obaja v poriadku.

daganov
9. jún 2020

@verkom ja som nepoužívala nič svetoborné, od narodenia obliekanie veľmi naľahko, žiadne babušenie, doma neprekurovanie, pestrá strava, kopa čerstvej zeleniny a ovocia a vonku za každého počasia, ale skutočne za každého, aj keď pršalo, snežilo, hry s vedrom a lopatkou v snehu a pod. Jeho zameškané dni počas ZŠ spočítam na prstoch rúk, nepoznám lieky, kvapky, sirupy od kašľu a na nádchu, lebo som ich nikdy nepoužívala. A vôbec žiadne výživové doplnky, radšej kyslú kapustu v zime.

verkom
autor
9. jún 2020

@daganov môžem vedieť aké staré sú vaše deti?

verkom
autor
9. jún 2020

@evittam aké staré máte detičky?

evittam
9. jún 2020

@verkom 12 a 6

verkom
autor
9. jún 2020

@evittam tak to jeparáda.... máte ovocie a zeleninu od dobrých zdrojov? lebo tá v supermarkete žiaľ nestojí za veľa....

evittam
9. jún 2020

@verkom Kupujem u nas na trhu ked môžem ale aj normalne v obchode. Neriešim.

verkom
autor
9. jún 2020

@evittam Ďakujem za odpoveď

berenika39
9. jún 2020

@verkom proč nenapíšeš váš oveřený recept veřejně, tak, aby pomohl ostatním?

daganov
9. jún 2020

@verkom dospelé a zeleninu prevažne svoju, ale sem tam aj supermarket

patka06
9. jún 2020

budovanie imunity začína od narodenia, predovšetkým príliš neobliekať - radšej kúsok menej, keď je chladno vrstvu pridať a nie naopak. Pestrá strava zelenina, ovocie, mäso, ale primerane aj sladkosti aj nezdravé veci, všetko s mierou.
Neexperimentovať s predraženými cukríkmi s lekárne, o ktorých sa hovorí v reklame, že budujú imunitu.
Nechať organizmus aj zabojovať ...nedávať hneď lieky /napr. proti horúčke /

verkom
autor
9. jún 2020

@berenika39 Rada napisem, jasne, len som chcela vediet aj ostatne rady a názory...

patka06
9. jún 2020

ešte mi napadá dostatok spánku a pohybu najmä vonku, za každého počasia

verkom
autor
9. jún 2020

U nás momentálne velmi silno zafungoval rybi olej... nemôžem na neho dopustiť, nie je to samoska ten bežný z lekarne, človek veru musi dlho hľadať kým nájde to čo je kvalitne ale podarilo sa a musím odklopať a hlavne som velmi rada lebo chronické problémy sa u nas zlepšujú, taktiež stavy mojej maminky co ma reumatické problémy a tak podobne... preto som začala tuto tému, lebo dcérka ma od narodenia slabšiu imunitu, bojujeme s nou a tak som prišla načerpat ďalšie rady, ci niekto nenapíše nieco viac, nieco overené, skúšali sme uz totiž vela veci a zatiaľ sa mi nič neosvedčilo lepsie ako ten olej.... preto sa pýtam na ďalšie veci... otužovanie a vela zeleniny ci ovocia je samozrejmosť.... no hľadám stále nove a nove veci co by sme mohli pridať... u nas overený omega-3, rybi tuk, zatiaľ zaberá najlepšie!!! Co som neskutočne štátna pretože aj elzemy s ktorými sa pádlujeme uz roky, začali miznúť bez toho ze by sme ich natierali.... takze za mna je toto momentálne top

verkom
autor
9. jún 2020

@patka06 no ved to ze u nas ma staršia dcérka s imunitou od narodenia problémy... a presne, produkty z lekarne nam zatiaľ nikdy nezabrali a veru som investovala peňazí do sirupov, kvapiek a všetkého možného.... 😔 preto sa pýtam na ďalšie postrehy a rady, co by som este mohla pridať k tomu co teraz užívame

dagmara17
10. jún 2020

Pri deťoch je dobrý na imunitu vitamín C, aspoň ja naň nedám dopustiť, našej Klaudi ho dávam v podobe Cebionu, kvapky nám sadli lebo nemá problém ich zjesť, ani sa pri nich nejako kyslo netvári 🙂
Narodila sa predčasne? Lebo vtedy vraj zvyknú byť problémy s imunitou. Ako sa to u vás prejavuje?

evittam
10. jún 2020

@patka06 Presne ako u nas.😉

dagmara17
10. jún 2020

@evittam To je tiež pravda, aj keď prší netreba sedieť doma, treba obuť gumáky, obliecť pršiplásť a ísť aspoň na pol hodinku von, čerstvý vzduch určite neuškodí 😉

verkom
autor
10. jún 2020

@dagmara17 ano je predčasne narodená.... a prejavuje sa to tak ze zo skoly vecne chyba, stále sople, minule sme sa trápili so zápalom močových ciest.... stačí ze príde do skoly jedno choré dieta a ona je doma na dva týždenne... vitamin c dávame ale žiaľ zatiaľ nič nepomohlo, k imunológovi chodíme pravidelne ale zatiaľ nič, nosná mandla je vonku a naposledy jej chcel orl prepichovat uši a dávať jej do nich steny lebo mala tekutinu v uchu a nepočula nam dobre- to sa naštastie zlepšilo ale tym ze to mala uz dvakrát za sebou tak orl na tom trvá no ja ju operovať nechcem dat pokial je momentálne všetko v poriadku.... zatiaľ dávame ten olej, ekzém co ma skoro dva roky sa zlepšuje len neviem ci to bude stačiť.... chcem ju do septembra dat do perfektnej formy aby sme skoly prežívali tak ako posledny školský rok... chcem jej nasadiť ďalšie výrobky z tej sady co uz mame olej tak uvidim.... snáď zaberu

verkom
autor
10. jún 2020

@dagmara17 čerstvý vzduch ma denne, bývame v dome takze dvor je na dennej baze a to veru ci je sychravé ci svieti slnko....

jana7843k
Odpoveď bola odstránená
verkom
autor
11. jún 2020

@jana7843k to je co prosím vas?

jana7843k
Odpoveď bola odstránená
jana7843k
Odpoveď bola odstránená
dagmara17
12. jún 2020

@verkom Júj, tak to ste si už dosť toho užili. To mi je ľúto. Našej malej zatiaľ to céčko, čo som ti písala stačí a to koľkokrát sa stane, že príde do kontaktu aj s chorým človekom a úplne v poriadku. Čítam, že aj dosť zeleniny, aj ovocia v strave je u vás samozrejmosť, tak to neviem kde je problém. Písala si ešte, že chodíte k imunológovi, čo ten povedal? Nejaké vyšetrenia robili??

verkom
autor
12. jún 2020

@dagmara17 imunulog robi vytery, bežne testy... dáva jej rôzne kvapky, brala aj tabletky na podporu imunity.... no som zvedavá, podľa toho co som čítala by jej mal pomôcť ten olej co sme nasadili.... to je vraj na všetko dobre, pomaly zapojím aj vitaminy tej iste značky a som zvedavá.... teraz jej konečne mizne ekzém co ma na brade asi dva roky tak verím ze jej ten olej pomôže.... aj mne uz zaberá tak si držím palce 🙂 a konečne nemá ranné sople, doteraz mala každé ráno upchatý nos a musela som jej ho preplachovat morskou vodou ale od kedy sme nasadili olej tak dýcha krásne, voľne 🙂 z toho som tiez nadšená!!!

123369
16. dec 2020

@verkom ahojky, našla som práve túto tému,a veľmi by ma zaujímalo, aké máte tie tabletky omega 3 , dcérka má tiež slabú imunitu.Ma dva roky.Mozem ťa poprosiť odkiaľ ich kupuješ? Veľmi pekne ďakujem.

verkom
autor
3. feb 2021

@123369 omega 3 mam nalievajú olej vo flaske a potom mam v tabletky a tak su čiste 1.3 a 1.6 betaglukany.... vieš co, napis mi spravu ok? Ja na ne nedám dopustiť!!! Odkedy to deti berú tak neboli ani raz choré s to je co povedat teda