icon

Ako naučiť dieťa na veľkú potrebu? Rady rodičov

24. nov 2024

Ahojte, prosím kto ste niečo podobné riešili, zatiaľ nechodí do škôlky ale od sept ho chcem dat. Problém je ze veľkú potrebu neurobí nikde len do treniek, trvá to už pár mesiacov. Nepýta sa ani plienku nato, rovno do treniek a potom hneď chce aby som ho osprchovala. Ku pscyhologicke s nim nechcem zatiaľ ísť aby nedostal väčšiu traumu. skusali sme všetko mozne aj nemožné, od podplacania, s nami chodi na WC, staršieho súrodenca nemá ze by odkukal, v telke pozerame ako deticky kakaju, lepime nálepky za mamine a tatove kako a že aj on si bude lepiť ale nič..... 😞 prosím nejaké rady ako ešte nato, stále čakám a čakám ze raz príde ten deň ale akosi nechodí.....on mi aj sľúbi ze nabudúce už pôjdem na záchod ale nie ...keď náhodou ho podchytim ze ide kakat tak ho posadim na WC a potom zadrzi a nekaka aj dva tri dni ....ďakujem za rady

ariannazara
24. nov 2024

Nechaj ho pride to samé, môj robil toto iste a chodil aj do škôlky tam nekakal nikdy. A doma to pochopil z dňa na deň a odrazu sa opýtal na WC. Nijak som to nesilila príde to samo.

beata_k
24. nov 2024

Psychologicka sa nerozprava s 3,5 rocnym dietatom. Problem rozobera s tebou a hlada mozne priciny. Kludne za nou mozes skocit ak uz nic ine nepomoze.

autor
24. nov 2024

@beata_k to netreba ísť s dieťaťom?

autor
24. nov 2024

@ariannazara ako dlho to tvoj kakal a koľko mal rokov keď nato prisiel 🙂 každý mi hovorí ze to príde ale mne to už príde ako večnosť :(

beata_k
24. nov 2024

Nie

autor
24. nov 2024

@beata_k som nevedela ..vdaka

pribinak
24. nov 2024

Niekedy psycholigicka chce vidieť to dieťa. Lebo 3,5 ročne je široký pojem. Niekotre sú šikovne ukecana smelé sociálne zastane, iné bojazlive a utiahnute, dlhšie vie povedať 5 slov, ale je fyzicky zdatne

Ale hlavne sa bude rozoravat s tebou, ako s osobou ktorá sa o dieťa prioritne stará a dieťa je na ňu naviazané

Nechápem prečo si myslíš že bude mat nejakú traumu. Väčšinou tam majú nejaké hračky knižky aby sa dieťa zábavilo kým sa matka a psychologicka budú spolu rozprávať

kristina82
24. nov 2024

Prve sedenie je bez dietata,ale potom su terapie s dietatom bez rodica ,moja chodila,a ziadna trauma,rada tam chodila lebo to bola terapia hrou,hrala sa tam a psychologicks s snou kominikovala.chce to len cas,viem ze je to uz na nervy,ale treba vydrzat a hlavne nekricat na dieta.casom to pochopi