icon

Ako naučiť dieťa správne vyfúkať nos?

14. máj 2026

Prosím poraďte mi čo robiť. 4 ročne dieťa sa mi nechce vysmrkať. Má nádchu a stále to ťahá do seba. Fúkať vie ale vysmrkat sa nechce.

anonym_a03ba6
14. máj 2026

odsavacka... aj ked je uz velky - ale ked nechce tak hold treba pomoct

anonym_320234
14. máj 2026

@anonym_autor aspoň odsávačku skús

anonym_b27f61
14. máj 2026

@anonym_autor U nás presne to isté, ešte aj vek sedí 🙈 Používam odsávačku ako u bábätka.

andreatytler
Včera o 04:34

@anonym_autor Pridam sa a asi nepotesim. Moj ma 6 a stale bojujeme pri fukani nosa. Uplne kazdy jeden krat ho do toho musim nutit. Uz aj mal take svetle moemnty ze si zobral vreckovku a vysmrkal sa ale potom zase boj. Ak niekto pride na to co s tym budem velmi rada.
v tom veku 4 rokov sme pouzivali odsavacku, ale bola to skor hrozba... dala som na vyber odsavacka alebo smrkanie a vybral si smrkanie.

autor
Včera o 06:07

Babyy keď môj ani len tú odsavačku nechce 🙄 proste ani chytiť sa ho.. nič 😔

simca06022011
Včera o 06:18

no budem za macochu, ale nasilu... proste choroba neprejde kym sople nejdu von, ja som malej nos odsavala aj s krikom, aspon rychlejsia motivacia bola naucit sa fukat, aj nos si sama zacala vyplachovat atd. U nas tahanie soplov do seba koncilo zvracanim, tak to uz len bolo prijemne.. Rovnako sme v cca 6r bojovali s prehltanim tabletiek, tak sedela za stolom, kym to nezjedla, nezaujem z mojej strany.. par tbl "trauma" a potom rehot, ze to nic nie je... ved jemu sa tiez musi lepsie dychat a fungovat ked nema zapchaty nos

autor
Včera o 06:20
@simca06022011

no budem za macochu, ale nasilu... proste choroba neprejde kym sople nejdu von, ja som malej nos odsavala aj s krikom, aspon rychlejsia motivacia bola naucit sa fukat, aj nos si sama zacala vyplachovat atd. U nas tahanie soplov do seba koncilo zvracanim, tak to uz len bolo prijemne.. Rovnako sme v cca 6r bojovali s prehltanim tabletiek, tak sedela za stolom, kym to nezjedla, nezaujem z mojej strany.. par tbl "trauma" a potom rehot, ze to nic nie je... ved jemu sa tiez musi lepsie dychat a fungovat ked nema zapchaty nos

@simca06022011 práveže mne zvracia až keď ho nutim. Ked ho nutim smrkat rozplače sa a tak zvracia a to isté aj s odsavackou už ju len uvidí a chce revat

simca06022011
Včera o 06:27
@anonym_autor

@simca06022011 práveže mne zvracia až keď ho nutim. Ked ho nutim smrkat rozplače sa a tak zvracia a to isté aj s odsavackou už ju len uvidí a chce revat

@anonym_autor ano ale to zvracia aj z nervov a revu.. no tazko je to s detmi.. ani tak ani tak.. :(

saxana000
Včera o 06:31

Chce nechce ale musi aj moja robila cirkus ale o tomto nediskutujem vzdy lepsie ako zapal stredneho ucha alebo prepichovanie dutin.dat na postel zasadnut ruky a rychlo odsat.to je 10 sekund.a vacsinou revu lebo sa boja vysavaca ktory huci.mozes to slusit vez vysavaca tahat ustami ale je to makacka.ked aj bude revat a vracat aspon z neho tie sople vylezu.. po odsavani vychvalit do neba a odmenit. slubit hory doly.zvykne si casom..

babushkaem
Včera o 08:18

ja mam male diea, takze som to este neskusala, ale videla som take video, kde rodic dal na stol pingpongovu lopticku a dieta ju musel fukanim z nosa posuvat :D malo to byt naucenie na fukanie formou hry.

anonym_94bbb5
Včera o 15:02

@anonym_autor syn si fúka nos od troch rokov sam ale používam aj odsavacku keď vidím, že nevie všetko výfuknut. Keď nechce ani fúkať ani odsavacku, dajte na výber a trvajte na svojom. Mam rovnaké dieťa, keď plače, pozvracia sa. Žiaľ, týmto ma neodmäkci. Keď sa ukludnil, rozprávali sme sa a chápal. Dala som na výber. A nejak to išlo. Nos fúka, že mu poviem nádych a silno fukni a ja hneď jednu dierku chytím a z druhej výfukne a zas druhá dierka. Pri niektorých deťoch to trvá dlhšie, skúste hlavne rozhovory, to podľa mňa pomáha.

kp7333
Včera o 15:13

Odsavat, aj nasilu. Fukat som deti ucila tak, ze si zapchali jednu dierku a druhou museli fukat do papierovych guliciek, az kym ich neodfukli zo stola.