icon

Ako naučiť dieťa správne vyfúkať nos?

14. máj 2026

Prosím poraďte mi čo robiť. 4 ročne dieťa sa mi nechce vysmrkať. Má nádchu a stále to ťahá do seba. Fúkať vie ale vysmrkat sa nechce.

anonym_a03ba6
14. máj 2026

odsavacka... aj ked je uz velky - ale ked nechce tak hold treba pomoct

anonym_320234
14. máj 2026

@anonym_autor aspoň odsávačku skús

anonym_b27f61
14. máj 2026

@anonym_autor U nás presne to isté, ešte aj vek sedí 🙈 Používam odsávačku ako u bábätka.

andreatytler
15. máj 2026

@anonym_autor Pridam sa a asi nepotesim. Moj ma 6 a stale bojujeme pri fukani nosa. Uplne kazdy jeden krat ho do toho musim nutit. Uz aj mal take svetle moemnty ze si zobral vreckovku a vysmrkal sa ale potom zase boj. Ak niekto pride na to co s tym budem velmi rada.
v tom veku 4 rokov sme pouzivali odsavacku, ale bola to skor hrozba... dala som na vyber odsavacka alebo smrkanie a vybral si smrkanie.

autor
15. máj 2026

Babyy keď môj ani len tú odsavačku nechce 🙄 proste ani chytiť sa ho.. nič 😔

simca06022011
15. máj 2026

no budem za macochu, ale nasilu... proste choroba neprejde kym sople nejdu von, ja som malej nos odsavala aj s krikom, aspon rychlejsia motivacia bola naucit sa fukat, aj nos si sama zacala vyplachovat atd. U nas tahanie soplov do seba koncilo zvracanim, tak to uz len bolo prijemne.. Rovnako sme v cca 6r bojovali s prehltanim tabletiek, tak sedela za stolom, kym to nezjedla, nezaujem z mojej strany.. par tbl "trauma" a potom rehot, ze to nic nie je... ved jemu sa tiez musi lepsie dychat a fungovat ked nema zapchaty nos

autor
15. máj 2026
@simca06022011

no budem za macochu, ale nasilu... proste choroba neprejde kym sople nejdu von, ja som malej nos odsavala aj s krikom, aspon rychlejsia motivacia bola naucit sa fukat, aj nos si sama zacala vyplachovat atd. U nas tahanie soplov do seba koncilo zvracanim, tak to uz len bolo prijemne.. Rovnako sme v cca 6r bojovali s prehltanim tabletiek, tak sedela za stolom, kym to nezjedla, nezaujem z mojej strany.. par tbl "trauma" a potom rehot, ze to nic nie je... ved jemu sa tiez musi lepsie dychat a fungovat ked nema zapchaty nos

@simca06022011 práveže mne zvracia až keď ho nutim. Ked ho nutim smrkat rozplače sa a tak zvracia a to isté aj s odsavackou už ju len uvidí a chce revat

simca06022011
15. máj 2026
@anonym_autor

@simca06022011 práveže mne zvracia až keď ho nutim. Ked ho nutim smrkat rozplače sa a tak zvracia a to isté aj s odsavackou už ju len uvidí a chce revat

@anonym_autor ano ale to zvracia aj z nervov a revu.. no tazko je to s detmi.. ani tak ani tak.. :(

saxana000
15. máj 2026

Chce nechce ale musi aj moja robila cirkus ale o tomto nediskutujem vzdy lepsie ako zapal stredneho ucha alebo prepichovanie dutin.dat na postel zasadnut ruky a rychlo odsat.to je 10 sekund.a vacsinou revu lebo sa boja vysavaca ktory huci.mozes to slusit vez vysavaca tahat ustami ale je to makacka.ked aj bude revat a vracat aspon z neho tie sople vylezu.. po odsavani vychvalit do neba a odmenit. slubit hory doly.zvykne si casom..

babushkaem
15. máj 2026

ja mam male diea, takze som to este neskusala, ale videla som take video, kde rodic dal na stol pingpongovu lopticku a dieta ju musel fukanim z nosa posuvat :D malo to byt naucenie na fukanie formou hry.

anonym_94bbb5
15. máj 2026

@anonym_autor syn si fúka nos od troch rokov sam ale používam aj odsavacku keď vidím, že nevie všetko výfuknut. Keď nechce ani fúkať ani odsavacku, dajte na výber a trvajte na svojom. Mam rovnaké dieťa, keď plače, pozvracia sa. Žiaľ, týmto ma neodmäkci. Keď sa ukludnil, rozprávali sme sa a chápal. Dala som na výber. A nejak to išlo. Nos fúka, že mu poviem nádych a silno fukni a ja hneď jednu dierku chytím a z druhej výfukne a zas druhá dierka. Pri niektorých deťoch to trvá dlhšie, skúste hlavne rozhovory, to podľa mňa pomáha.

kp7333
15. máj 2026

Odsavat, aj nasilu. Fukat som deti ucila tak, ze si zapchali jednu dierku a druhou museli fukat do papierovych guliciek, az kym ich neodfukli zo stola.