Ako nechať odgrgnúť dieťa?

mimuskaaaa
12. okt 2016

Náš 2 týždňový chlapček si nevie odgrgnut alebo to neviem ja ako na to ....potom nás bolí bruško a ja som zúfalá keď sa zvija od bolesti...poraďte mi ako na to keď si ho dám na rameno tak s hlavičkou krúti a krúti a nic, keď si ho oprem chrbatikom do spriamenej polohy tiež sa mrvi a nič
Neviem už čo mám robiť...poraďte mi skúsené už mamičky čo mám robiť...dakujem

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikav123
12. okt 2016

@mimuskaaaa ahoj naša sa naučila grgať až ked mala mesiac. Vyložiť na plece, tak aby mal celu hlavu položenú cez plece, kľudne aj trosku vyššie a jemne tapkat alebo kruzivo hlásiť po chrbte. Neboj naučí sa. A bolesti moze mat aj z koliky.

mimuskaaaa
autor
12. okt 2016

Na bruško nemôžeme máme zlomenú kľúčnu kosť...tak ďakujem budeme skúšať a koľko to tak trvá asi ja viem že každý je iny ale asi aj pol hodinu ho treba držať kým si negrgne že?

dominikav123
12. okt 2016

@mimuskaaaa vraj hej ale našej to išlo uz par minútach.

janulka1802
12. okt 2016

niektoré deti vôbec negrgajú, nepotrebujú to

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klarah2
12. okt 2016

Ja som si malu oprela o rameno a prechadzala sa, mozno aj to pohupovanie pri chodzi pomohlo 🙂 A presme ako pise matkamirko vacsinou si odgrga na 2 krat.

daphne13
12. okt 2016

@mimuskaaaa Ahoj ja som o detoch nevedela nic. Bala som sa lebo som nemala ani sestru ani nikoho v rodine kde by som sa to naucila , Najlepsie je vyvysene klbko , bocne klbko a poloha tigrik. Posielam video , je velmi naucne. Mozes si kupit aj knizku s CDckom kde je naucne video o polohovani deti. Mne to uzasne pomohlo, ucila som sa to pred porodom na handrovom plysakovi a v porodnici som bola sikovnejsia ako sestricky a to som bola prvorodicka, ... Vsade potom kde som sla som videla ako nesetrne sa zachadza s detickami.
Pozri si vedeo je uzasne , na nom presne uvidis co a ako.
Autor knihy a techniky : Eva Kiedroňová - Nežná náruč rodiču
Video najlepsie co som nasla:

https://www.youtube.com/watch?v=quICm1C9sa4
daphne13
12. okt 2016

@mimuskaaaa este volaco , dobre je kupit si tu knizku s CD tam najdes vela rad co sa tyka manipulacie s detmi ako kupat a na co si davat pozor . A to CD je uplne super , velmi podrobne vysvetlene a krasne ukazane . Sama budes prekvapena kolko "super" mamiciek viacnasobnych rodiciek nevhodne zdvihaju svoje deticky a potom sa cuduju ze deti placu z nicoho nic , a tie iste "super mamy" nevedia spravne dieta inym osobam ani podat. Malicky ma zlomenu klucnu kost asi potom len to klbocko vyskusajte, pripadne polohu na srdiecku/ ramienku neboj sa poprdka a bude dobre. kazdopadne ked ho mas v klbku dbaj o to aby vzdy bolo dietatko v osi aby nemalo vytocenu chrbticu alebo spustene rucicky popod telo , ma ich mat vylozene na tele alebo na tvojej ruke . kazdopadne vzdy v ose s telickom. nozicky ma vyssie ako bezne vidiet vonku nosit ludi takze prdiky sa lahko uvolnia. Niektore deti ani neodgrgavaju , moj maly zacal az neskor. A este jedna vec ma napadla , ak pijes kravske mlieko , hned ho vynechaj lebo moj maly vtedy krical ked som pila mlieko , a hned ako som prestala tak bol pokoj.

katrinka8
13. okt 2016

Ahoj, ja som raz našla na nete článok 1 pána doktora z Prešova, ktorý ukazoval účinné odgrgávanie bábätiek- do 2 minút odgrgne. Článok bol však stiahnutý, dokonca som mu písala, lebo kamarátka potrebovala, ale ani on už ho nemal. Nám to tiež pomohlo, bol tam aj fotonávod.
Avšak, bábätko treba akoby si "posadiť" na ľavú nohu (Ty musíš sedieť), a "prehodiť" si ho cez ľavú ruku. Držíš ho tak, že má ručičky ponad tvoju ľavú ruku, a Ty ho tou ľavou rukou držíš okolo jeho pravej ruky (resp. ramienka). Musí byť nahnuté cez tú Tvoju ruku, v predklone.

maykaaa1122
9. nov 2016

Babatko vyložiť na plece, tak aby mal celu hlavu položenú cez plece, kľudne aj trosku vyššie a jemne tapkat alebo kruzivo hlásiť po chrbte. Neboj naučí sa. 😉