icon

Ako ochrániť bábätko pred nákazou ochorenia?

Včera o 17:44

Mame 6,5 týždňové bábätko a sme s mužom od dnes chorí. Robili sme si aj ten test na chrípku, Covid a rsv a to vyšlo negatívne takze asi nejaké prechladnutie. Ale veľmi sa bojím aby to dcérka nedostala od nás. Manžel pri nej nie je vôbec ja áno cely deň malo spi tak sa jej musím venovať ale pri kontakte s ňou si vždy umyjem ruky a dám si respirátor. Je plne dojčená. Keď ste boli choré tak to od Vás bábätka tiež dostali či mali imunitu cez materské mlieko? Počas tehotenstva som dostala len vakcínu boostrix proti čiernemu kašlu a o rsv vakcíne som nevedela takze toho sa asi najviac bojím. A ak by aj náhodou ochorela mame ísť hneď k pediatrovi? Ďakujem.

anonym_06e639
Včera o 17:58

moje deti mali ovčie kiahne a dcéra 3 m sa vôbec nenakazila. a to sme spali všetci v jednej izbe. tiež som kojila.

euka210
Včera o 18:04

@anonym_autor tak len rusko, co ine sa da. A ano, dostava cez MM aj protilatky a 6mes.ma este protilatky od teba z maternice.

anonym_b9b1cc
Včera o 19:12

Nemusíš si dávať respirátor. A nie, nikdy sa odo mňa deti nenakazili. Raz sem písala mamička, ktorá dieťa radšej nechala v postieľke celý deň, aby ho nenakazila, len ho chodila prebaliť a nakŕmiť. To dieťa ti skôr ochorie zo stresu, normálne sa oň staraj ako vždy. Ja chorá aj bozkávam deti na tvár a nič im nikdy nebolo.

barka1
Včera o 19:28

Dojčenie je najlepšia obrana.

monickach15s01
Včera o 19:30

@anonym_autor normalne bol maly pri mne, dezinfikovala som si ruky ked som ho chytala, ked mal 2 mesiace chytil to od nas,ale u neho bola choroba 2 dni velmi mierny soplik,to bolo prvykrat. Dalsie choroby a ani teraz chripku a crevnu virozu nechytil vobec, plne kojeny a to mi to najstarsi nosi pravidelne zo skoly...

anonym_dfdd0a
Včera o 19:38
@anonym_b9b1cc

Nemusíš si dávať respirátor. A nie, nikdy sa odo mňa deti nenakazili. Raz sem písala mamička, ktorá dieťa radšej nechala v postieľke celý deň, aby ho nenakazila, len ho chodila prebaliť a nakŕmiť. To dieťa ti skôr ochorie zo stresu, normálne sa oň staraj ako vždy. Ja chorá aj bozkávam deti na tvár a nič im nikdy nebolo.

@anonym_b9b1cc autorka nos respirator a dieta na tvar nebozkavaj. Mozno si mala aj falosny negativny test; tie testy su vzdy trocha pozadu voci sucasnym mutaciam

mirkasan
Včera o 20:48

Moje deti pokial boli kojene, nechytili odo mna nic. Bola som chora v den porodu, potom ked mal necele 2 mes. Nevladala som nic, triaska, vysoke twploty. Teraz ma 2, starsi syn mal zapal prinosovych dutin a ja som to chytila tiez, najmladsi nic klop klop

autor
Včera o 23:01

Ďakujem vám respirátor si dávam vždy keď ju beriem na ruky, prebalujem atd k tvári jej nejdem ten týždeň hádam vydržíme aj bez toho :/ a dúfam že bude zdravá asi už viac neviem spraviť

anonym_f0a66c
Včera o 23:06

V živote som pri deťoch nešaškovala s respiratorom a keďže mame doma mydlo aj vodu, tak ani so žiadnou dezinfekciou. Keďže si ochorela ako prvá, tvoje telo už reagovalo, vytvára protilátky, dieťa ich prijma v mlieku, nenakazí sa.

anonym_c54e7c
Dnes o 08:55

No my sme si tiez s muzom davali respirator a väčšinou to dieta nechytilo. Hlavne ked je dojcene, dostane od teba protilatky. Dobre to robis. (A vobec to nie je saskovanie s respiratorom ako tu vypisuje nejaka dama nado mnou, ochranit dieta od kvapockovej nakazy je zaklad.).