Ako odnaučiť bábätko od rektálnej rúrky?
Ahojte baby mate niektora skusenosti s rektalnou rurkou? Mam 7mesacne dievcatko od narodenia sme mali silne koliky a um mlieko bebu ktore ju aj strasne zapekalo tak sme museli pomahat s rurkou bez nej by bola hotova potom sme zmenili na kendamil zlepsilo sa to ale aj tak mi nekakala bez rurky az dodnes nechcem jej stale strkat tu rurku ved predsa 7mesacne by sa uz malo pekne vykakat samo mate niektora stym skusenost poradte ako ju prinutit aby kakala bez rurky dakujem a blbe komentare si prosim nehajte pre seba
zrušila by som rúrku… ona sa vykakať vie len sa jej nechce potlačiť, čo je pre ňu námaha a keď v tom budete pokračovať, tak jej to len zhoršite… čize rúrku vyhodiť, dbať na pitný režim najbližšie dni, redší prikrm, pripadne polievky a kukla by som cvičenia na bruško pre babatka, čim bude mat silnejšie svaly na brusku, tým lepšie a nebudete toto už vôbec riešiť 🙂
Ja som rurku pouzivala velmi velmi dlho, ale len vtedy, ked dieta tlacilo a nedarilo sa mu. V tomto veku ako ma aj tvoje uz som vacsinou len pomahala s tlacenim pritlacanim skrcenych noziciek k brusku. Dieta nemusi kakat kazdy den, pockaj kym ju bude tlacit na stolicu samo od seba a potom skus pomoct bez rurky. Podla mna ani nie ze sa jej nechce tlacit ale ty jej ani nedas sancu a rovno jej tu stolicu vynutis rurkou skor, nez by realne mala potrebu tlacit.
U nas sa uz kaka len do nocnika (ale teda dieta uz ma rok), tam jej to pekne ide aj ked vacsinou s namahou, lebo ma tvrdu stolicu, ak tvoje dieta ma dobru konzistenciu stolice, tak to chce len dat jej sancu podla mna. 🍀
@nikolka530 plakala..ale zvládli sme to..
Možno ani nepotrebuje každý deň kakať. Moja tiež niekedy až na druhý, tretí deň
@nikolka530 ja mám doma 5M chlapca a do 3M sme mali tiež veľké problémy s kolikou DR. nasadila Probiofix kvapky 6kvapiek 1x denne do mlieka a veľmi nám pomohli potom nám predpísala aj Bebu Sensitive tam sú aj tie baktérie mliečneho kvasenia čo aj v probiotikách.
@nikolka530 Ja keď som mala pocit že syna bolí bruško a nevie sa vykakať, tak som mu dala nastrúhané surové jablko a nejako mu hovienko povolilo. Neviem prečo ale vždy sa mi potom pekne vykakal.
ked sme presli na prikrmy, tak po niektorych bolo, aj ze tri dni nekakal, ani teraz nekaka kazdy den (ma 16m)
odvykanie od vsetkeho je boj, moze byt aj plac, treba vydrzat :(
@nikolka530 budem písať mimo tému, keďže k téme ti už poradili ale udrelo mi do očí, že 7mesačná je v chodítku...zarábaš jej na ďalší zdravotný problém, dnes už každá mama vie, ako veľmi to deťom škodí.
@nikolka530 zahodiť rúrku aj chodítko
@nikolka530
Dobrý deň, môžem poradiť čo zázračne pomohlo a dodnes pomáha nám, dcérka mala blok a vždy nám jednoducho zadržiavala kaky😭... ALE funkčná vláknina od Top Natur zarobené do slivkovej výživy Nestlé - zapiť cajikom množstvo podľa návodu) + podanie Espumisan kvapky na zvýšenie činnosti čriev, teraz kaká krásne🙏Chce to čas, ale určite sa to upraví ❤️... držím palce

@nikolka530 vracanie a grganie nesúvisí s vyprázdňovaním. Keď ma dobrú stolicu a neboli ju už bruško tak jej proste len prestaň tu rúrku strkať. Vyčkaj pár dní čo sa bude diať a uvidíš. Keď by aj nekakala pár dní ale nebude ju bolieť bruško, tak nič sa nedeje. Nechaj ju nech sa trochu potrapi a naučí sa tlačiť, doteraz nemala na to dôvod....