icon

Ako odnaučiť dieťa od rektálnej rúrky?

19. jan 2024

dobrý večer od narodenia mi sama nekaká..vždy mala nejaké problémy tráviace nakoniec sa jej zistila abkm.. lenže ona vlastne do teraz bez rúrky sa nevykaká no a vlastne aj niekedy vykaká ale to musí byť nahá ani plienka nemôže byť a chápete to stále nejde nakoľko keď ju to chytí niekede inde než doma ako jej pomôžem🥲...1 krát denne ju používame a to iba keď ideme spať aby nešla spať nafúknuta inak cez deň sa snažim aby sa teda vykakala nahá prosím vás kedy si vaše deti odvykli? ďakujem

nelca0510
20. jan 2024

Problemom je,že jej dávate rúrku od narodenia. Čiže celý svoj život je zvyknutá,že jej pomáhal kakat. Skús zaradiť veľa potravín,ktoré zmakcia stolicu - slivky,cuketa. Ale úprimne,toto by som riešila s pediatrickou,lebo keď si už jej telo navyklo na rúrku...

sofia1979
20. jan 2024

No oducit bohužiaľ nevie ovládať zvierac. Musíte ju to naučiť zmakcit stolicu a nech skúša sama. Rektalna rúrka toto spraví 5ak bol problém občas ju možno použiť no minimálne. Ja som ju používala fakt len už keď som videla ze ma zápchu a nevie si pomôcť možno 2krat do roka

sofia1979
20. jan 2024

Potom už nie.

dadka1997
20. jan 2024

Chyba bola, že ste jej davali rurku od narodenia a zvykla si na to 🤔🤔

vevesh
20. jan 2024

Treba jej do stravy pridat veci, "ktore ju pritlacia ci prehnaju", ze to pojde aj bez rurky- cize vela zeleniny, banan, nastruhane jablko, slivkova stava po lyzickach, pridat olej do prikrmov (alebo do mlieka 2-3 kvapky). A neocakavat, ze to pojde zo dna na den- ono to bude trochu trvat, dokym sa to upravi.

beata_k
20. jan 2024

Preco ju denne zduva? Ved to nie je ok.

palculienka40
20. jan 2024

Prestante pouzivat a kupte physiomanna baby. Nenanvykova a casom sa to upravi. V pripade ak by uz nekakala dlho nekala je setrny easylax.

ivangeline
20. jan 2024

Ved jednoduche riesenie. Prestan pouzivat. A nechci dokonalu noc?

autor
20. jan 2024

viete vám sa to ľahko hovorí ale tiež nemôžem nechať plakať dieťa do nemoty keď jej treba kakať hneď plače kričí atd...áno ja si to uvedomujem že to nieje spravne naša dr nás až trz poslala na gastro chcela som aj skor ale ona nepovolila..

autor
20. jan 2024

@palculienka40 prosím vás čo to je ta physiomanna nikde to neviem nájsť..

autor
20. jan 2024

@palculienka40 takže vlastne ono by ju to malo "naučiť" kakať ?

palculienka40
20. jan 2024

Ano mojej dcere to napravilo zastavene creva po viruse

autor
20. jan 2024

@palculienka40 aha ďakujem no nevedela som o niečom takom

zuzinka888
20. jan 2024

Skuste do prevarenej vody dat velku lyzicu soli( pripravit dopredu) a urobit jej sedavy kupel v case ked ma kakat alebo vecer- nam to poradili na chirurgii ked mala mala problem inak nam hrozila nemocnica. Fakt to pomohlo( nechapem ako)

marlent
20. jan 2024

Náš sa odnaucil sam...tiež bol závislák.
Proste na to musel "dozriet"

palculienka40
20. jan 2024

Tak skuste.

palculienka40
20. jan 2024

Nam to tiez poradili.

autor
22. jan 2024

@zuzinka888 a aká má byť tá voda pri kúpeli mierne tepla alebo teplá?

modrykolibrik
23. jan 2024

Skus pouzit hlavu. Sádla by si si do vlažného vody? Jasné že teplej to potom nemá účinok ale nie zas horucej

zuzinka888
23. jan 2024

Teplucka ako pri kupani- tepla voda uvolnuje zvierace konecnika.- Nasa si par minut sedela a hrala sa - potom ako strela sa postavila - chcelo sa jej kakat, tak som ju tam pridrzala a kakala rovno do vody v lavore- toto sme robili asi tyzden v rivnakom case+ vela vlakniny potom sme presli na nocnik.( nie je nahoda, ze zeny rodia do vody- toto mi povedal ten chirurg- jednoducho sa zvierace uvolnia a ide to lahsie.)

vmatuscinova
23. jan 2024

Nebojte sa, zbavite sa jej, aj my sme sa zbavili, i ked v 8m este kakaval s rurkou..vsetko
v nom stalo. My sme si mysleli, ze syn ma len abkm, nakoniec u neho bolo potrebne mlieko aj bez laktozy a lepok ho zacpaval tiez. Kompletne sme prerobili jedalnicek, zmenili mlieko a dokazal sa vyprazdnit. Samozrejme vsak treba hladiet aj na brusne svalstvo, ci funguje - pripadne podporit tejpom alebo fyzio cviceniami... drzim palce

autor
23. jan 2024

@vmatuscinova a ako prosím zistím či jej vadí aj laktóza a či to robia brušné svaly?

autor
23. jan 2024

@zuzinka888 ďakujem vyskúšam

vmatuscinova
23. jan 2024

Stav bruska, hlavne pripadnu diastazu pozrie najlepsie fyzioterapeut, oseteujuci pediater vie dat vymenny listok, pripadne u sukromneho fyzio skonzultovat; na co dieta reaguje v strave je tazka tema, vela x krvne testy su falosne negativne, ale laktozu ukaze vydychovy test - gastro alebo alergo ambulancia