icon

Ako odobrať krv, keď nie sú viditeľné žily?

silviaa
24. mar 2025

Čaute, mojej dcére sa nedá zobrať krv, žily nevidno a nevedia jej ich ani nahmatať. Doktorka aj so sestričku jej dopichali celé ruky a ani kvapka. Píla veľa vody, deň predtým aj ráno. Nepomohlo to. Kto máte podobný problém sko ste ho riešili? Bez krvi jej nemôžu zistiť zdravotný problém. Som zúfalá... Ďakujem

mimimoje
24. mar 2025

@silviaa ja mám podobný problém ako dospelá, počas tehotenstva mi brala krv diabetologická sestra, dosť často mi berú teraz z chrbta dlane, bolí to veľmi ale inak sa nedá. A modriny mi zostávajú poriadne.

ivik4
24. mar 2025

U mna je to bezne ,tiez ma 100x dopichali a nic, tak uz ma doktorka posiela na obycajny odber do nemocnice odd. Hematologie
Tam mi vzdy nejak krv zoberu . Neviem ako inak by sa dalo pomoct a ani to ze im to ide . Na inych oddeleniach je problem tiez
Inak ked uz tak ako pise vyssie, este chrbat dlane by sa dal

klementinka58
24. mar 2025

Beru mi z ruky medzi hankami prip z nohy

ladybarbora
24. mar 2025

Ja tiez nemam zily a pichaju mi do dlane (z hornej casti neviem ako sa to vola 😅)

kristella
24. mar 2025

Ahoj, je mi ľúto, že sa takto trápite. Ono spôsoby samozrejme sú, len nie všade sú možné a dostupné. Dcéra je v nemocnici alebo to boli odbery na ambulancii? Krv sa dá zobrať aj z tepny na zápästí alebo zo žily pod sonom, v nemocnici pomerne bežná a dostupná vec.

ladybarbora
24. mar 2025

Inak z tej dlane to trosku stipe ale nic hrozne co by sa nedalo prezit. Hlavne,ze vzdy to vyjde na 1-2 pokus a nemusia ma 15 x popichat ako v minulosti

terezkaarthuramax
24. mar 2025

Aj mne sa to stalo... Teraz mam z injekcii strach asi od minuleho roka.

deti95060810
24. mar 2025

mne povedali : " Ideme hľadať naslepo" ... nebolo mi všetko jedno.

vevesh
24. mar 2025

To sa neda riesit nijak- jedine musi prist clovek, ktory to vie. Tiez som mala tak dopichane ruky pri hospitalizacii, iba tri sestricky a jedna lekarka ma "vedeli napichnut". Zvysok (okolo 100 pracovnikov) hladalo sprava do lava, niekedy aj na 10 pokus napichavali - myslim, ze na ruke nie je miesto, kde by sa nepokusali odobrat🫣🫣ale okrem zil, robili odber na dlani, pod dlanou, medzi prstami, na palci, zo spodnej strany predlaktia kazde 2 cm odstup sa da....jednoducho dany clovek musi vediet "pichat" injekciou.

nikpa
24. mar 2025

@silviaa syn to tiež tak mával, dlho mu preto bravali z hlavy, až posledné roky mu začala byť vidno 1 žila na hánke tak odtiaľ. Inak tie dopichane ruky dobre poznám 😒

oblecenie99
24. mar 2025

Mne dokonca kvôli tomu museli odsunúť vyšetrenie na tehotenskú cukrovku, a to som bola v labaku, kde to robia ako na bežiacom páse. A aké bolo naše zdesenie s tou istou sestrickou o pár dní neskôr, lebo akurát ma šupli termínom opäť do jej pracovnej zmeny 😅 tak skúšala aj chrbát ruky, alebo z boku, ako je kľúčna kosť alebo ako to vysvetliť.. Moja babka mi trafila žily VZDY, bola sestrička, a trafila by aj so zatvorenými očami.

kiki68
24. mar 2025

Pekne do labaku, kde robia len odbery cely den, tam nemaju problem vziat, to su tazko profi ludia, ja chodim takto a zrazu neni problem

isis234
24. mar 2025

Ako písali vyššie... z tepny na zápästí, z boku, ako je palec. Dá sa i z vonkajšej časti dlane. Raz mi pichali do bruška prsta a tak zobrali krv.
Sestrička by mala vedieť nájsť žilu...
3 krát som si nakvapkala na plátenko kráľovskú bielu ľaliu v liehu, priložila na lakeť z vnútornej strany a obviazala širším obväzom. Nechala pôsobiť cca 15 minút.. Odvtedy mi berú zo zhybu lakťa-vnútorná strana.
Ale dlho mi brali zo zápästia. Nebolelo ma to

oslo1
24. mar 2025

Do nemocnice do labaku. U Nas maju take presvecovadlo, to pekne ukaze zily.

leveta
24. mar 2025

Koľko má dcérka rokov?
Mne ako dieťaťu hrávali z hlavy, z nohy v prednej časti členku, už potom to bolo lepšie a teda zo zápästia. Potom prišla nová pani dr a pichla mi na prvý krát krv normlane akoby nič. Občas mi aj teraz sestrička berie naslepo ale vždy sa podarilo.
Mojej najmladšej dcérke brali tiež z nohy už keď nenašli žilu.

silviaa
autor
24. mar 2025

@oslo1 fakt? Kde sa,také laboratórium nachádza?

silviaa
autor
24. mar 2025

@leveta ma 14 rokov

silviaa
autor
24. mar 2025

@kristella odber na ambulancii.

jesenzima
24. mar 2025

@silviaa existuje také svetlo, vďaka ktorému je vidieť žily, ale neviem, ako sa to volá, a asi to ani nie je bežné v ambulanciach. Mne s tým presvietil nohy, keď som bola na angiologii a bolo vidieť aj žily, ktoré okom nevidieť...

luccija
24. mar 2025

@silviaa berú mi z chrbta dlane.Jedna
sestrička mi vie vždy zobrať krv, druhej sa začnú potiť ruky, jedna ruka, druhá a nakoniec som už nervózna aj ja

leveta
24. mar 2025

@silviaa tak to by mohla zvládnuť to zápästie, alebo chrbát dlane... Boji sa?
No ak doktorka nevie pichnúť krv, tak ja by som ju asi zmenila. Nie každá sestrička je zdatná čo vieme,..ale doktorka by mala aj naslepo trafiť.
Neviem aký problém zisťujete, prípadne by som išla rovno na odbornú ambulanciu, väčšinou aj tak keď vás pošle niekam dr, zas jej krv brat budú

leveta
24. mar 2025

Inak ešte fakt čo pomôže, pred odberom veľa veľa piť. Ak ide na ranný odber, už večer nech skúsi aj pol litra, a ráno aj liter a pol čistej vody.

oslo1
24. mar 2025

@silviaa ja nebyvam na Slovensku . Vola SA to vein finder.