Ako odohnať začínajúcu chrípku?
Ahojte. Prosím poradíte mi čo mám kúpiť malej na začinajúcu chrípku?
Má soplíky, chrčí, kašle, kýcha, no ešte len v noci to začalo. Dá sa to ešte niečím podchytiť aby to nedošlo do stavu na antibiotiká?
Kapustnicu mi jesť určite nebude, to jej nechutí, jedine tak vývar slepačí, už ho varím. Trochu zeleniny, aby mala vitamíny. Naparovať ju tiež nedokážem.
Existujú aj nejaké dlhodobé homeopatiká pre podporu imunity?
Čo jej mám teraz kúpiť???
Prosím o radu, zbláznim sa, nechcem aby mala zas horúčky.
Ďakujem.
@didi35 Ahoj, rontgen kvôli tomu, že mi padla na hlavičku, tak sme boli pre istotu, či nemá nejaké vnútorné poškodenie.
Ufff, no tak to s tým vitamínom c asi nebude pre nás vhodná liečba, lebo malá má už dilatáciu obličiek od malička.
Nijak sa jej to neupravuje ani nezhoršuje.
Takže nie som si istá teraz ci jej ten vitamin C budem dávať ☹
@lucadra @didi35 sa pravdepodobne pomýlila. V žiadnej lekárskej literatúre som nečítal o žiadnej súvislosti vitamínu C a dilatácie obličiek. V súvislosti s obličkami existujú 2 stavy, pri ktorých sa odporúča veľká opatrnosť: hyperoxalúria a renálna tubulárna acidóza. Pokiaľ ide o hyperoxalúriu, ide o teoretickú obavu, že by vitamín C u ľudí s takouto poruchou mohol mierne zvýšiť pravdepodobnosť obličkových kameňov (popri iných, omnoho dôležitejších faktoroch, ako sú dehydratácia a infekcia). Ide o čisto teoretickú obavu, ktorú sa za 50 rokov od jej vzniku nepodarilo preukázať. Pri bežnom dlhodobom užívaní u zdravých ľudí bola táto teória dokonca jednoznačne vyvrátená - ľudia s najvyšším príjmom vitamínu C (1,5g a vyššie) mali najmenší výskyt kameňov.
Tým nehovorím, že vitamín C užívaj pri dilatácii obličky. Síce nevidím žiadny dôvod, prečo nie, ale nebudem nabádať k ľahkovážnosti. Ale o tom, že by vitamín C dilatáciu spôsoboval, veľmi silno pochybujem, keď vezmem do úvahy množstvo ľudí, ktorí brali alebo berú aj vyše 100g denne bežne, alebo pri vážnych ochoreniach aj vyše 200g denne, tak tam by sa to zrejme bolo prejavilo, keby sa malo čo.
@didi35 Ahoj, tak ja som dnes kúpila klasický cebion a sebe celaskon long effect a na obidvoch píšu, že pri nadmerných dávkach môže sposobiť poškodenie obličiek až zlyhanie. No tak ja určite nejdem riskovať s vysokými dávkami, zatial stačí tých pár kvapiek cebionu a potom nesôr ked sa dohodnem s lekárom tak kúpim imunoglukan na tu podporu imunity. Ďakujem za rady
@lucadra , moja skúsenosť a aj z prečítaného je taká, že pri začínajúcom vírusovom ochorení treba ÚPLNE vynechať pasterizované kravské mlieko a mliečne výrobky, pokúsiť sa na minimum obmedziť škrobové potraviny a zaradiť potravu zo 60 -100% vitálnu, čiže živú, surové ovocie a zeleninu..moja malá zje denne 5 ks ovocia a 3 ks zeleniny a ešte nebola chorá (aj staršie jedia ale viac), aj ja sa bojím teploty, ale tiež nezrážam skôr ako pri 39,5, syn takto funguje od narodenia, keď ochorie, má 24 hodín 40tku horúčku, len spí a na druhý deň sa zobudí a nič mu nie je...
a s C vit. mám aj ja len dobré skúsenosti, neboj sa tých vysokých dávok, vo vyspelom svete (lebo pre nich sme žiaľ my krajina tretieho sveta) sa liečia megadávkami céčka nielen vírusové chrípky ale aj mnohé formy rakoviny
@labaga , liečia sa nielen rôzne formy nádorov, rakoviny, ale aj roztrúsená skleróza, artróza, lupus, hodkinov lymfóm, kardiovaskulárne ochorenia...to sú veľmi vážne a klasickou medicínou v podstate nevyliečiteľné ochorenia (v zmysle nie liečenia a zmiernenia prejavov ochorenia, ale skutočného vyliečenia) a to napr. na klinike maxa gersona, san diego, california, alebo na klinike dr. dana rogersa v texase...liečba sa realizuje prevažne vnútrožilovo a za hojnej pomoci liečbou surovou, živou, vitálnou stravou
@adriana7 prepač ale pride mi to velmi naivne s tvojej strany mysliet si že kliniky s alternatívnou liečbou - zahrnujuc kl.m.gersona vyliečia také zavažne choroby, že na zaklade jedneho filmu, niekolkých článkov človek uverí veciam že prave na jednej klinike v usa vyliečia z rakoviny roztr.sklerozu a všetky ostatné len kliniky v usa len tápu a v podstate neliečia.
Baby, dnes som bola u lekara, u mojho, nie s malou a pýtala som sa ho na to céčko a on povedal, že to je riadna blbosť, pretože telo si vraj aj tak vezme len potrebnu davku a ostatne sa vyluci močom. Ževraj je zbytočné užívať veľké dávky cečka. Neviem teda čo je na tom pravdy. Len sa delím o jeho názor.
Čo si myslíte o tom?
@labaga , naivná si ty, ak nechceš vidieť realitu, ty si ver, čomu chceš, a ja budem veriť zas tomu, čo som vyskúšala a prežila ja...svoj názor na tomto fóre môže napísať každý, a to som tu čítala omnoho "naivnejšie" názory...zmier sa s tým, že ľudia nebudú pritakávať lekárom, ktorí nevedia vyliečiť...alebo máš lepšie výsledky s vlastnou liečbou, máš lepšie výsledky ako na max gerson? veď sa pochváľ...
@lucadra Je to typicky nazor lekarov,ktori ti bez mihnutia oka predpisu na vsetko antibiotika.
Ktore mimochodom tiež idu von močom a pritom nik preto netvrdi,že bolo dieta nimi predavkovane 😕 .
Aj ke su aj v moči.
c vitamin je pravda, že sa prebytok vyluči močom,ale robili sa pokusy,kde sa davali velke davky a len minimum slo do moča-kde zmizlo ostatne cecko????
A ako som ti už pisala ja som za 24 hodin-doslova-vyliečila vdaka cecku nadchu s horuckou.
Tak kde je pravda?
Akou inou metodou to takto rychlo zvladnes????
Ja som ozaj prekvapena tym, že maminky kludne daju mesacnemu babenu antibiotika, vakciny a ine s prepacenim chemicke sračky na podoru imunity s kopou vedlajsich učinkou, ale c viatmin je hrozba najyvssieho zrna. 😕
V prirode si zvierata same vytvaraju cecko v tele a je to uplne ine množstvo než odporucaju nasi odbornici-to je tak na prevenciu skorbutu,ale nie na zdrave fungovanie.
petot niekde pisal, že kedysi si aj clovek vedel tvorit cecko,ale ze tatu schopnost sme stratili. 😝
A určite by som nedavkoval narazovo velke množstvo-ja to delim za den aspon na 5-7 krat po mensich množstvach-tak docielim že to telo ozaj využije.
@kaja73 No mne chcel dat antibiotika, no odmietla som. Nakoniec som dostala iba šumive tabletky a kúpila som si ambrobene sirup a ešte jeden na vykašlavanie. Mám aj celaskon a veeeela citronu doma a horuce čaje.
Pred mesiacom som mala antibiotika a hov.o mi pomohli, takže teraz som už nechcela. Crp nechcel robiť, vraj je to zbytočné, tak ja som povedala, že zbytočné su potom aj antibiotika.
No už som dopela k záveru, že nikdy viac nepobežím s kašlom k lekrávi, lebo vždy sa nájdu iné sposoby a lepšie na liečenie ako odporuča lekár. Ja vždy utekám co i len so soplikom s malou k lekarovi, pretože mám strach aby nedostala zapal priedušiek alebo niečo horšie.
A ešte som sa chcela opýtať, nemáš skusenosti s citronom u deti? Nemože im uškodit? Moja mala strašne miluje citron, tiež aj citronovu vodu a taktiež aj cibulu má rada, no bojím sa jej dávať často, aby jej to kysle neškodilo
@kaja73 Super, tak ja jej ten citron do čajíku budem davať. Ona je ináč celá po mne, tiež miluje jesť citron. Ja si do čaju nakrajam koliečka bez korky a potom tie koliečka zjem. No a mala to ma po mne. Hlavne že uhorky kyslé jej nechutia.
To fakt je biely cukor zabijak? To som nevedela. Čudné trošku. 😕 😅
@lucadra Biely cukor spomaluje cinnost bielych krviniek a tie s podielaju na imunite.
Ak sladit tak medom,melasou,popripade fruktozou-ovocnym cukrom-ale neprehanat ani to.
aj toto vsetko je sice cukor,ale aj s vitaminmi a mineralmi a fruktoza zas nesposobuje inzulinovy sok pre telo-možu ju aj diabetici.
@desszi
@kaja73
Jooj, dakujem za rady, ste moje pokladíky, že takto pomáhate. A ešte sa chcem opýtať, aký máte názor na sirupy, napr. Jupi alebo Yo alebo také normálne. Totiž ja som raz chcela dať ochutnať sirupovú vodu malej a keď som si prečítala obal, tak ma skoro šlahlo. Vraj u detí može niečo sposobiť, no nepamätám si, že čo to bolo, proste niečo v tom zmysle, že im môže ublížiť a že sa neodporuča ho davať deťom.
V akom veku alebo kedy ste skúšali klasika sirupove vody? Či stále máme len frčať na popradskom čaji, čistej vode a citronovej vode radšej? 😉
@lucadra naco skusat? malinka ma este cas na sirupceky, neskor sa tomu asi aj tak nevyhne, a iste ochutna co to, ale podla mna nic lepsie ako cista voda a bylinkove cajiky s citronom, ci bez nie je. My ziadne sirupceky neskusame, mame na to aj zdravotne dovody, ale faktom je, ze moj maly pyta len vodu. Aj ked mame doma aj ovocne stavy, ochutna, ale zatvari sa pritom veeelmi kyslo a ked je smadny pyta vodicku.
Inak, okrem vyssie spomenuteho, ako sa da predchadzat chripke a takym tym jesennym virozam? uz som kdesi spominala, ze sa snazim zbavovat oblecenie bakterii napriklad tym, ze pouzivam antibakterialne pripravky na pranie. otazka ale je, ci takto nahodou neoslabujem synovu imunitu. Co myslite? 😒
Hlavne sa vyhnite sirupkom z lekárne plným cukru, ktorý ešte viac zhorší prípadné zápaly v tele.
Treba si spomenúť kolko cukru a mlieka/mlečných výrobkov dieťatko popapalo za posledné týždne - kašlom a soplíkmi sa telo len čistí. Nie je to choroba. Horúčku má preto lebo nevie spracovať nejaký hnev/krivdu, ktorá ju trápi. Vieme, že u "dospelých stres oslabuje imunitu a u detí to nie je inak. Pre dieťa je stresom aj malá hádka, ktorú nedokáže samo spracovať. Vyská teplota /nad b39st/ sa dá úspešne znížiť obkladmi, zábalmi do vlažnej vody namočenou bavlnenou plachtou, vlažnou sprchou. Zvoliť ľahké bile/modré oblečenie, ktoré samo o sebe ochladzuje. Podať vlažný nesladený čaj s pridaním nápoja z KUZU /dostať v dobrej predajni zdravej výživy/,ktorý teplotu znižuje aj posilnuje imunitu.
Detičkám od 1,5r preventívne podávať aspon 3 tabl BIO chlorely denne,deti si ich potom samy pýtajú aj viacej, čo vôbec nevadí, je to ako usušený šalát bez chémie.
A do budúcna v strave dávať raz tolko zeleniny ako ovocia.
🙂

@lucadra Naco jej robili rontgen hlavy? Pri horucke??
Inak k tomu vitC som citala v knihach o makrobiotike, ze jeho energia je extremne JIN a sposobuje dilataciu obliciek, preto ho neodporucaju podavat casto... Nic netreba prehanat.