Ako odstrániť biely povlak na jazyku bábätka?
Baby syn má mesiac a biely povlak na jazyku,ale len na jazyku.Poradte niečo domáce a účinne
Pokial to zide s vodou, tak to nebude soor, ale len povlak z mlieka. Soor by mal byt pritomny aj na vnutornej strane lic, povlak z mlieka len na jazyku. Povlak z mlieka je vhodne jemne zotierat gazou namocenou v prevarenej vode, ale nie je to priamo nutne a nie vzdy sa da zotriet, aj tak je to ok. Na soor treba skusit slabsi roztok sody bikarbony, ak nepomoze, ist k pediatrovi nech predpise antikymkotikum (sirup Diflucan napr), gencianka sa uz neodporuca - nema efekt. Pokial by malo dieta soor, treba denne sterilizovat vsetko, co dava do ust a zaroven osetrovat aj bradavky.
Ak to má už mesiac, tak zbehni radšej k lekárke, aby predpísala antimykotiká a pokračuj v liečbe aj po zmiznutí viditeľných prejavov, aby sa to nevrátilo. Keď to zlezie do krku, tak je to veľmi nepríjemné...
mam od doktorky co robila na detskom na Kramaroch. Vzdy nam zabralo. V teosicke vody rozdrvit klasicky celaskon taky ten retro. Do ten vodicky namocit gazu a vytriet tym jazyk. Opakovane 3 x denne. Po par dnich je pokoj.
Vysvetlene mi bolo ze ten povlak je zdadit a toto je kysle tak ze to zneutralizuje.
Vraj to robili aj detickam na kramaroch
@domka222 a podarilo sa ti dostať sa aj dozadu jazyka?Pretože mne vôbec vždy ma cvakne dasienkami
Až dozadu nie. Ale keďže neboli žiadne iné ťažkosti v ústach,tak som to neriešila
Treba dat ciste ruky pravou vytieras a lavou supnes medzi dasienka vzadu vlavo orst tak, aby nevedel uolne zavriet pusu. Ruky ak nimi bastrnguje k telu, obsadnut ho a nohami so ho vlastne pridrziavas. Samozrejme nesedia na nom aj ked ho mas pod sebou akoby
Mesacnemu babatku nemoze byt az taky problem otvorit usta 🙂 ruky mu vies zadrzat aj predlaktiami tak, ze si nan “lahnes” a jemne mu rucky zalahnes predlaktiami a ruky mas volne priamo pred ustami… netreba sa bat, urcite mu nebude prijemne ked mu vytieras jazyk, ale zas netreba hned cuvnut pri zaplakani, je to par sekundova zalezitost 🍀

Gáza namočená v prevarenej vode na začiatok a vytierať