Ako ošetrovať zliezajúci necht?

evitka83
11. jan 2018

Baby, malej zlieza necht, mala pod nim zapalene nechtove lozko. Zapal sme celkom pekne stiahi betadine+ koloidne striebro+ repik. Uz jej to nehnisa, ale pod nechtom sa je spravila chrasta a zlieza jej necht. Co je asi normalne. Necht ma do polky lozka nalomeny, pomaly ho zostrihavam zvrchu. Bojim sa jej to naraz odstiknut do polky toho lozka. ale bojim sa, ze skor ako sa jej odlupne chrasta, zacne jej na tom rast dalsi necht a sme v zacarovanom kruhu. Urcite ste to uz niekto riesili. Treba jej to osetrovat niecim inym, alebo je nieco co urychluje hojene takychto poraneni?
Dakujem

erickatt
11. jan 2018

No to som aj ja zvedavá, bo mi to robi palec na nohe. Mne pedikúrka povedala, ze len čakať kym vyrastie a strihať na kratko.

somsamadoma
13. jan 2018

Ahoj, ja som pred pol rokom riesila tento isty problem a pomohol mi repik. Namacala som nôžku, prikladala.... mne to zabralo ☺️

wind123
13. jan 2018

Nic netreba odtrhavat na silu, ako bude rast novy necht, postupne odrastie aj ten stary, ktory sa zlupuje...v podstate ten stary zlupnuty chrani ten ktory rastie.

margaretka_
13. jan 2018

Nasmu ked bol malicky zliezal necht na nozke, asi mu tam nieco padlo. Iba som strihala co odrastalo a potom sam odpadol ked uz bol novy ako tak narasteny

vilica
13. jan 2018

ahojte, u nas malej zliezli dva nechty (uraz) ale ked mate uz vylieceny zapal tak hojenie by malo byt podobne. nam len kazali davat leukoplasty aby nedoslo k narazovemu odtrhnutiu a + betadine.