icon

Ako podať antibiotiká ročnému dieťaťu?

baruska1989
20. nov 2024

Dobry den, chcem sa spytat ci mozem dat antibiotika rocnemu synovi do jedla,? Napriklad do kasicky? Neviem to do neho dostat ani striekackou, ani v troske cajiku, vsetko mi vypluva... vopred dakujem za odpovede.

domka222
20. nov 2024

Ked mu dáš do jedla a zacíti to,tak ti nebude chcieť už ani jesť. Určite ich má vo forme sirupu. Normálne do striekačky a medzi zuby a líce, aby nevypľul

januska12323
20. nov 2024

Tou striekačkou musíš až skoro do hrdla popri líci. Vtedy nevypluje len prehltne a hneď mu daj jesť čo má rád.

ivik4
20. nov 2024

Ked bude citit, vypluje Ti. A ako mu ich davas ? Ja som sa s malym co sa liekov tyka absolutne nebabrala, musel a hotovo. Dala som ho lezat a kvazi som si ,,sadla" do vzduchu nad neho ,len som mu kolenami ruky zachytila a tak dala. Bolo to tu vela krat spomenute, robi/la to väcsina z nas tak, ked sa inak zial neda. Skus

nika23t
20. nov 2024

@baruska1989 daj do striekačky a vstriekni do úst,ale tak do strany,akoby do líca. Celkom striekačku opri o líčko zvnútra a vstriekni. Toto moje nevedeli vyplut. Hneď v druhej máj pripravenú vodu na zapitie, rovnako tak do líca aj na dvakrát,trikrát. Nemusíš naraz všetku vodu.
A drž ho na rukách v polosede. Musíš nasilu, v tomto smere buď nekompromisná.

domiklik
20. nov 2024

@baruska1989 klakni si na syna tak ze mu kolenami pri chytíš ramena, jednou rukou chyť hlavu a daj ústa do rybičky. Druhou po troške dávku striekačkou popri lici, ako tu už bolo spomenuté.

baruska1989
autor
20. nov 2024

@nika23t no ja mu to takto davam popri lici striekam pomalicky ale on to zadrziava a snazi sa to vypluvat, uplne ho davam do pololahu a ruky mu drzi muz ja striekam a drzim lica aby nevypluvam on popritom place a vrieska no horor

nika23t
20. nov 2024

@baruska1989 ano, viem si predstaviť, vtedy majú tie deti sily za troch... No ale nemáme na výber v tomto. Liek sa musí podať. Tak len trpezlivo skúšaj a drobec nech je co najskôr zdravý...

angeli121212
20. nov 2024

@baruska1989 autorka veď skús aj do jedla ale nedaj naraz ten sirup ale po kúsočkoch a ak s tým bude viac ok tak rob tak.. ak by si videla, že nechce jedlo ďalej jesť radšej s tým nepokračuj

angeli121212
20. nov 2024

@baruska1989 ešte si pre istotu pozri na atb či tam nespominajú nejake obmedzenie mliečneho a pod ale nemyslím si