icon

Ako podať liek 16-mesačnému dieťaťu?

katches69
16. dec 2023

Ahojte, mala (16m) nechce vobec zo striekacky sirup, chora je, skusala som na dudel aj to horko tazko lebo vidi ze to tam ma. Čipky tiez nic moc, ked dam jednu, samozrejme place. Ale akonahle sa ma opakovat dalsia davka tak uz vie pri prebalovani co sa ide diat a nechce ani tu plienku a uteka. Nejaky rady?

dadka1997
16. dec 2023

@katches69 ty si mama, a musiš vediet ako si spraviť poriadok , tiez mi utekali a plakali, no musiš sa vynájsť.. skus to spravit formou hry zabaviť ho pri tom.. tou striekackou ani moje deti nechceli, a ten sirup je nejaky hnusný?

katches69
autor
16. dec 2023

@dadka1997 no ved hej chapem, skusam hocijako, v klude, dam jej hracky, zabavam ju. Zobrala som napr babiku a davala aj jej akoze liecky, pozerala sa no ziadny uspech. Nurofen momentalne. Je sladký, vzdy jej ponuknem vodu za tym. Ale nechce, ona ked ma svoj hysak tak snou nepohne nic. Skusala som jej to dat aj do pusy na licko, ale neuspesne vyplula ho cely

terezka1947
16. dec 2023

@katches69 dieťa liek dostať musí,čo chce,či nie. Nerob okolo toho divadla,keď nepomáhajú.

nikdenikto
16. dec 2023

Skús ho ešte striekačkou dať do krabickoveho džúsu, inak normálne chytit a dať čipku plač neplač

mamamasama
16. dec 2023
dadka1997
16. dec 2023

@katches69 ked nechce sirup tak nurofen čipku, a nech plače, ja verim ze ti to je luto, ale neboj sa prejde to, casom to pochopi 😀 moja mala ma 4 roky a trpi migrenami a ked jej idem sat cipku, tak sa rozplace, maminka pomalicky , hovorim zlatko neboj sa .. a ked sa jej opýtam ci to citila , ze nie maminka .. takze deti sa boja maju strach ale od toho sme mi maminky aby sme strach zahnali ale na druhej strane urobili vsetko preto aby sa deti vyliecili 😊

tani777
16. dec 2023

Ja Ti uplne rozumiem,moja starsia je taka doteraz...ta absolutne ze nic,a je tak tvrdohlava,ze s nou nepohneme nijak...mladsia v pohode,ta aj antibiotika dava bez problemov,jej staci vysvetlit a vypije..ale starsia..natastie nebyva chora..
Ja som si vzdy zvazovala,ci je to naozaj az tak nutne podat liek..(antbiotika ona nikdy nemala,tak to bolo jednoduchsie)..pises o nurofene,takze ma teploty? Ak vidi cipok a uteka,tak to asi nebude take zle,pockala by som..ja som sa napriklad nikdy neriadila teplomerom,ale dietatom..ak nemali 38.5 ale boli hotove,dala som liek (znizovala teplotu inak)..ak mali aj nad 38.5 ale boli v pohode,hrali sa,behali,tak som nedavala,nechala som telo bojovat (zas ok,ak ma viac ako 39,tak to je ine,ale zas,nemali 🤷‍♀️)..ten nurofen pre nu moze byt az prilis sladky,a tazky na zaludok,preto ho moze odmietat..
Ak uz naozaj treba,u 16m by som volila cipok..je to rychlejsie,lepsie a rychlejsie sa vstrebe,neriskujes,ze bude zvracat a zrazu nevies,kolko sa uz vstrebalo..no a idealne,vysvetlit,ale nepovolit vymyslanie..aj nasilu..ono to nie je celkom prijemne,zato uteka,ale ked ju pridrzis napr.na posteli (alebo niekto druhy),tak len rychlo supnut a ides..drzim palce nech to spolu nejak vymyslite😊

lorin29
16. dec 2023

@katches69 naša tiež nechcela sirupy zo začiatku tak som dávala čipky.. A áno aj nasilu... Pri horúčke 39,6 ani nerozmýšľam ci chce alebo nechce proste musí... Co sa týka sirupu skus jej ho dat do cumla od fľaše a možno si potiahne

terezka1947
16. dec 2023

Starší syn bol taky,aj teraz špekuluje a to ma už 12r.
Ale pri ňom nebol čas na dlhé divadla,lebo človek skúša zo začiatku čo najkrajšie, najcitlivejšie....ale on je typ,kde keď je už chorý,tam teplota ide cez 40. Nemôžem čakať.
Takže akonáhle som zistila teplotu uz cca 39,studené ruky,nohy,už som neriešila,čo chce a nechce.
Iba raz sme vyčkávali,že veď....vydrží,dávali zábaly,atď...a teplota vyskočila na 40,5. Jemu bolo ťažko aj teplotu zraziť,kde ešte dať liek neskoro.
Choremu dieťaťu musíme rýchlo pomôcť,tam už nie je priestor na spekulovanie. A zistila som,že čím kratší proces podávania lieku,tým lepšie a syn postupne aj štrajkovať,ale naučil sa aj sám,že čím skôr to bude mať za sebou,tým lepšie.

katches69
autor
16. dec 2023

@mamamasama to som videla, dobry napad, ale u malej krabickovy dzus neprejde

majlo1234
16. dec 2023

Na lyzicke to bolo u nas lepsie. Pripadne proste nasilu, ako vsetko😅 ked sa musi, tak sa musi

domak2
16. dec 2023

@katches69 chytím obe ruky, nohami držím nohy a veľmi pomaličky dávam sirup na líčko aby sa nedal vyplut, nemôžeš celú dávku naraz, fakt po milimetroch na tej striekacke. Pri synovi nemusím, ten radšej zje hnusný sirup ako cestoviny 😅

pseudomonas87
16. dec 2023

@katches69 keď bola malá a išla do tuhého ( ATB), zavreli sme sa do izby, ( muž to ani vidieť nemohol ), chytila som ju do takého pololahu, mala som ju na mne, držala ruky, nohy a striekačkou dávala na líce, a držala dovtedy kým to neprehltla. Jasné že revala ako tur, ale keď som pustila, do 20 sec. Bolo po všetkom, už sa normálne hrala. Teraz už má 4 a dá sa s ňou dohodnúť, minule musela dostať čipku, pekne som jej to vysvetlila, natrela riťku, povedala som že spolu všetko zvládneme a zvládla to a ešte bola na seba hrdá a my na ňu.

nikha2809
16. dec 2023

Normálne chytiť nohy a dať cipok, aj moje plakali ale nemali na výber, dieťa je síce ešte malé, ale časom pochopí že pri liekoch sa nevyjednava.Moje sirup napr.v sekunde ako som im ho dala vyvracali

nevenka
16. dec 2023

Pfuuuu, tak my sme vychytali 4 ks fetakov, ako fakt...🤪. Akykolvek sirup, kvapky, liek, jak naj naj naj mnamka. Vdaka Bohu za to. Odmalicka. Cipky su problem, ale poradime si, no vacsim uz som davala len sirupy, pripadne tabletky.
Ale inak, ked nic nepomaha, divadielka a hry a tak, tak proste dako nasilu, my tak nasilu umyvame zuby.

enoula
16. dec 2023

Skus takto mozno
https://www.instagram.com/reel/CsRJoagqS2V/?igs...

Ale u nas fungoval cipok, ked nechceli sirup, a to velmi dlho. Neskor z lyzicky/lyžice. Najprv dostali babiky, zvieratká l, mama, surodenec a potom dieta uz bez problemov na dalsie razy

katches69
autor
16. dec 2023

@nikha2809 ved aj mala, vcera som jej ho dala a hned ho vyblvala,.ale davame teraz cipky aj nasilu, no musime bohuzial