icon

Ako podporiť imunitu škôlkara?

eddie1
12. nov 2025

Ahojte, viem, ze sa tu uz taketo diskusie objavili ale som zufala. Mam 4 rocne dieta, teraz nastupilo do skolky a je non stop chore. Vydrzi tam tak 4 dni a to len doobeda a potom 2 tyzdne sople, . Berie vsetko mozne, Imunoglukan, C,B, aj kolostrum. Uz som zufala, ako mu este podporit imunitu? Od septembra uz 4x choroba. Citala som, ze to je caste, ale toto mi pride extrem. Dr neriesi, vraj si buduje imunitu.

pribinak
12. nov 2025

Však sople sú úplne v pohode, to proste patrí k skolkarskemu veku
Janzs máte ATB za ATB a zápal prisúdili strieda angína a sarlach a kiahne a podobe

Toto fakt len c d mizno rakytnik či echynacea

anonym_769af8
12. nov 2025

@eddie1 už nedávaj nič prosím 🙏 ten imunitný systém sa fakt buduje musi spoznať vírusy a baktérie. Niektoré matky nechápem ako môžu dieťa tak všetkými doplnkami dopovať. Áno chápem stále choré ale toto tiež nie je dobré, tým si kazíte viac imunitu ako podporujete

anonym_127555
12. nov 2025

@eddie1 moze sa kolostrum kombinovať s imunoglukanom? Inak mne tiez prvy rok bola nonstop chora, "len" sople a raz za cely rok brala atb.. Ked som pocula o inych ako kazdy mesiac musia atb, bola som rada za nase sople.. Imunoglukan som davala aj ja, ale mala som po pol roku pocit, ze nefunguje a prestala som. Potom som sa dozvedela, ze sa ma po otvorení skladovat v chladnicke inak klesa účinnosť, tak sme skusili znova. A neviem ci to je ním alebo ze to je uz druhy rok skolky, ale zatial bola chorá iba raz.

ninka99865
12. nov 2025

Inhalovať vincentku a yabro.. pri soploch mácat nohy v slanej vode 10-15 minút

anonym_769af8
12. nov 2025
@anonym_127555

@eddie1 moze sa kolostrum kombinovať s imunoglukanom? Inak mne tiez prvy rok bola nonstop chora, "len" sople a raz za cely rok brala atb.. Ked som pocula o inych ako kazdy mesiac musia atb, bola som rada za nase sople.. Imunoglukan som davala aj ja, ale mala som po pol roku pocit, ze nefunguje a prestala som. Potom som sa dozvedela, ze sa ma po otvorení skladovat v chladnicke inak klesa účinnosť, tak sme skusili znova. A neviem ci to je ním alebo ze to je uz druhy rok skolky, ale zatial bola chorá iba raz.

@eddie1 áno
@anonym_127555 ma pravdu, imunoglukan sa nemá s kolostrom kombinovať ☝️

zuzkaa1991
12. nov 2025

@eddie1 moja tak fungovala do 6r a to do škôlky zacala od 2.5r a nic nepomohlo az vybratie nosnej mandli
A.to brala rozne vitamíny procedúry atd...teraz asi druhy rok Berie arkodefenses plus vitamíny c d a ma 7.5r momentálne
Ako mi všetci hovorili musime cez to prejsr a raaz.to prejde ;)

martinka13
12. nov 2025

@eddie1 nič. Len vydržať. Prejde to o pár týždňov.

anonym_d04385
12. nov 2025

@eddie1 ja viem, že toto nechceš pocut, ale jednoducho tá imunita musí dozrieť. Niektoré deti sú v škôlke v pohode, chore minimálne. Iné zase všetko chytia v momente. Proste len vydržať, časom to bude lepšie. Moje boli viac doma ako v škôlke. Proste len museli z toho vyrásť.. veľa zdravia prajem ♥️

eddie1
autor
12. nov 2025
@anonym_769af8

@eddie1 už nedávaj nič prosím 🙏 ten imunitný systém sa fakt buduje musi spoznať vírusy a baktérie. Niektoré matky nechápem ako môžu dieťa tak všetkými doplnkami dopovať. Áno chápem stále choré ale toto tiež nie je dobré, tým si kazíte viac imunitu ako podporujete

@anonym_769af8 ale ved to je len podpora imunity, imunoglukan by hadam vadit nemal🤷‍♀️ mam pocit, ze je potom rychlejsie zdravy

eddie1
autor
12. nov 2025
@anonym_127555

@anonym_127555 neklmbinujem, striedam, ked skonci imunoglukan, dam kolostrum

eddie1
autor
12. nov 2025
@anonym_d04385

@eddie1 ja viem, že toto nechceš pocut, ale jednoducho tá imunita musí dozrieť. Niektoré deti sú v škôlke v pohode, chore minimálne. Iné zase všetko chytia v momente. Proste len vydržať, časom to bude lepšie. Moje boli viac doma ako v škôlke. Proste len museli z toho vyrásť.. veľa zdravia prajem ♥️

@anonym_d04385 cize nemusim stresovat a hbed zacat behat po imunologoch?

anonym_769af8
12. nov 2025
@eddie1

@anonym_769af8 ale ved to je len podpora imunity, imunoglukan by hadam vadit nemal🤷‍♀️ mam pocit, ze je potom rychlejsie zdravy

@eddie1 tak ale nekombinuj piate cez deviate

fok
12. nov 2025
@eddie1

@anonym_d04385 cize nemusim stresovat a hbed zacat behat po imunologoch?

@eddie1 nie.
Aj môj maly nastúpil v septembri so skolky s nonstop má kašeľ…už ani neciem aké je ri keď jo nema

gvenduska
13. nov 2025

Mi mame rovnaky problém
3dni v škôlke týždeň a pól doma alebo opačne sople kašle
Keď vydrží týždeň gratulujem si
Tiež užíval hoc čo
Momentálne rybi olej A ten nám celkom zaberá
Takze za mna ten
Tiež som na nervy ale nieje jediný ktorý má tento problém a už som obrnena lebo si tým prejsť musí
A bolo mi povedané že keď budem stresovať z toho tak to prenášam na malého a to mu tiež k tomu nepomáha

anonym_127555
13. nov 2025
@eddie1

@anonym_127555 neklmbinujem, striedam, ked skonci imunoglukan, dam kolostrum

@eddie1 a ako dlho ti vydrzi jeden imunoglukan? Lebo tam tiez je take cosi, ze treba ho brat napriklad mesiac aby zacalo byt vidno ucinky. Ze ja zacinam ho davat v lete, aby mal ucinost v septembri uz. Potom na jar prestávam davat.

anonym_c8cc55
13. nov 2025

@eddie1 tu sa pridám aj neprekáža nás pediater má rovnaký nazor že to nič nieje lebo že tam má deti čo chodia aj 4 krát do mesiaca a že to už je problém .ale zase nevidí že keď je moje dieťa choré je doma 2 týždne .
A to do škôlky už chodi druhý rok .
Má 4,5 roka ale chorobu zo škôlky nám komplikuju všetko aj bežný život .aj návštevu iných lekári (zubár , psychológ kde potrebujeme diagnostiku ,)
Minuli rok na stúpla ako 3,5 ročná od septembra do januára to bolo ešte okej bolo to pol na pol (2,5 mesiaca do kopí za cele obdobie bola chorá .)
Ale zato od februára do 13.jula bola vskolke do kopí 39 dní .
A teraz ako by sme pokračovali kde sme skončili pritom ( keď som si ju po škôlke dala do kopí lebo aj toho 13.7.ochorela ale do 22.7.bola zdravá aj celí august ako sila do škôlky tak zase .po 4 dňoch nachladnutia + kiahne a to som ju doma nechala aj týždne na vyše keďže kiahne dajú zabrať aj tak po 3 dňoch škôlke dostala teplotu tak už ani 2.10.nesla do škôlky a 6.10do stal antibiotiká a bola stoho angína .
Do kopí od 1.9.do 13.11bola 22 dní .
Aj teraz ju mám doma chorú už od 7.11.je chorá zase doma

Dávame pravidelne dlhodobo C,D, inhaluje vincentky cistime nos otuzujem už od 15 mesiaci ( aktívne nám to preukazuje len chorá a že to nemôže robiť vonku ale dnu to robíme 2 do týždňa aj v zime .)
Už viete som jej začala dávať beglugen od avitu a mutikids tiež avitu aj tak nezaberá niečo .

ninka99865
13. nov 2025
@anonym_c8cc55

@eddie1 tu sa pridám aj neprekáža nás pediater má rovnaký nazor že to nič nieje lebo že tam má deti čo chodia aj 4 krát do mesiaca a že to už je problém .ale zase nevidí že keď je moje dieťa choré je doma 2 týždne .
A to do škôlky už chodi druhý rok .
Má 4,5 roka ale chorobu zo škôlky nám komplikuju všetko aj bežný život .aj návštevu iných lekári (zubár , psychológ kde potrebujeme diagnostiku ,)
Minuli rok na stúpla ako 3,5 ročná od septembra do januára to bolo ešte okej bolo to pol na pol (2,5 mesiaca do kopí za cele obdobie bola chorá .)
Ale zato od februára do 13.jula bola vskolke do kopí 39 dní .
A teraz ako by sme pokračovali kde sme skončili pritom ( keď som si ju po škôlke dala do kopí lebo aj toho 13.7.ochorela ale do 22.7.bola zdravá aj celí august ako sila do škôlky tak zase .po 4 dňoch nachladnutia + kiahne a to som ju doma nechala aj týždne na vyše keďže kiahne dajú zabrať aj tak po 3 dňoch škôlke dostala teplotu tak už ani 2.10.nesla do škôlky a 6.10do stal antibiotiká a bola stoho angína .
Do kopí od 1.9.do 13.11bola 22 dní .
Aj teraz ju mám doma chorú už od 7.11.je chorá zase doma

Dávame pravidelne dlhodobo C,D, inhaluje vincentky cistime nos otuzujem už od 15 mesiaci ( aktívne nám to preukazuje len chorá a že to nemôže robiť vonku ale dnu to robíme 2 do týždňa aj v zime .)
Už viete som jej začala dávať beglugen od avitu a mutikids tiež avitu aj tak nezaberá niečo .

@anonym_c8cc55
@anonym_c8cc55 výber nosnej mandle by nemohol pomôcť?

dory11
14. nov 2025
@ninka99865

@anonym_c8cc55
@anonym_c8cc55 výber nosnej mandle by nemohol pomôcť?

@ninka99865 no čakáme na termín ku ORL ale tam že tiež musí byť zdravá že nás inak nevezmú neviem čo je na Tom pravdy

misela555
Odpoveď bola odstránená