icon

Ako podporiť zotavenie dieťaťa po brušnej viróze?

11. júl 2025

Ahojte. Dcerka prekonala min tyzden brusnu virozu. Velmi ju to zmohlo sice vracala len dva dni mala teploty okolo 37.5 4 dni a len lezala a spala. Schudla skoro kilo a pol a dnes je tomu 10 dni a stale je jak macalka. Nic sa jej nechce len polyhuje, je bez nalady s nechce sa jej hra.
ona bola vzdy vesela,dobrucka hrava stale si stebotala a teraz ako keby mi vymenili dieta. Len mrnci je placliva, za vsetko sa hneva nikam nechce ist. Uz sa rozjedla ale po mliecnom a ovoci ju stale boli brusko tak to obmedzujem a stolicu ma stale makku az kasovitu. Davam probiotika a tasectan ak je moc riedka.. cim ju nakopnut ake vitaminy dat aby mala zase chut sa hrat. Je bleducka pochudnuta trapi ma to. Budem rada za kazdu radu co vasim detom pomohla.

marianarem
11. júl 2025

@anonym_autor Moj sa raz daval dokopy aj 3 tyzdne, tiez bol taky nejaky do siva sfarbeny a unaveny. To crevo sa musi zahojit, aby zase poriadne travilo. Ja som vtedy ani nenasla nejake lahsie stravitelne multivitaminy, vsetko boli cukriky, cokoladky, tak som len Cecko davala v kvapkach a snazila som sa co najpestrejsiu stravu v ramci moznosti. Velmi dobre prijimal z ovocia napriklad lyofilizovane cucoriedky, z mliecnych vyrobkov probioticky jogurt a rozmixovany tvaroh, tie boli v pohode.

kikusenka1
11. júl 2025

My sme mali toto iste a pomohol nám kulisek. Doslova za 24 hodín bolo dieťa ako vymenené

mdse
12. júl 2025

@anonym_autor ešte bolo skoro začať dávať mliečne, mohlo jej to skomplikovať stav, teraz jej daj aj dva týždne pauzu od toho. Daj jej čas, je normálne že nie je teraz "dobručká" a hravá. Ty si tu písala aj minulý týždeň, že čo s ňou robiť, že je malátna že?