icon

Deti a dlhotrvajúca brušná viróza

veronika2316
7. mar 2025

Prepáčte ja už som písala ale už som na nervy. Syn skoro 6 ročný a už to trvá skoro dva týždne. Tak zisťujem či ste niekto mal niečo podobné či sa mám báť alebo čo. Akurát totiž máme v rodine rakovinu hrubého čreva ale tak predpokladám že on ako dieťa niečo také nebude mať.
No už dva týždne chodí tak 3-4x na wc stolica bola redšia nie ako voda. S prímesou hlienu. Inak funguje normálne chodil aj do škôlky lebo najskôr som to tak nebrala párkrát sa sťažoval na brucho a išiel kakat a bolo dobré nebolo to ani extra riedke dávala som tasectan a hylák.
V stredu mi to nedalo trvalo to viac ako týždeň boli sme u doktora spravil výter ten bude v pondelok a dal mu hidrasec 3x denne a probiofix 2x8 kvapiek a že by to malo prejsť stláčal mu brucho len povedal že pócuje takú vyššiu plynatosť. Už sa mi toľko na brucho nesťažuje ale napríklad včera pukol a sprtlo mu do slipov. Chodí tak 2-3x na wc ale tá stolica mi príde redšia ako bola predtým a taká žltá možno trochu do zelená ale skôr asi žltá zle je to vidieť. Môže to byť stále následok tej virózy on je citlivejší na toto a môže byť že sa to len dlhšie upravuje? Inak behá skáče nemal vôbec teplotu len toto kakanie má hnevá hneď ráno vstal a išiel na wc ale tvrdil že brucho ho už neboli bolo to také riedke. Som už z toho na nervy v minulosti mal rotavirusy aj dalmonelozou a to bolo strašný priebeh tak neviem toto je také mierne

agnes28
•
7. mar 2025

@veronika2316 nepisete nič o diéte. Dodrziavate ju?

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

@agnes28 je pravda že párkrát zjedol kúsok čokolády a aj trocha smotanovej polievky to bola moja chýba že som si to neuvedomila

luccija
•
7. mar 2025

@veronika2316 dodrzuj diétu a môže byť, že to tak dlho trvá.uz počkaj na výtery.Mozno má nejakú intoleranciu

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

@luccija ale z výteru mu intoleranciu nezistia. A teraz mi povedal že ho boli vzadu na krku kost už sa bojím či to s tým nesúvisí ale dúfam že len krivo spal

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

Ja už si namyslam aj rakoviny som z toho dosť v strese

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

Nie je normálne asi dva týždne takto

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

A mám pocit že odkedy sme boli u doktora a zmenil mu ten tasectan tak že je to redšie este

agnes28
•
7. mar 2025

@veronika2316 naozaj dodržiavajte diétu, žiadne ústupky. Nič mliečne, minimum tuku aspoň do tých výsledkov a potom uvidíte

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

@agnes28 ďakujem no len sa bojím že má niečo vážne

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

Ja už si to spájam aj s tým že mal asi rok dozadu nižší hemoglobín síce nebol ešte pod hranicou ale dal mu maltofer vtedy a je taký bledý ale zas on aj málo čo zje. Kontrolné odbery už nemal ale zas nepríde mi spavy

veronika2316
autor
•
7. mar 2025

Bože len čítam a ten Google je hrozný už som mu aj nádor na mozgu diagnostikoval lebo ho boli vzadu na krku

taktotedanie
•
7. mar 2025

@veronika2316 dieta musi byt na diete, crevna mikroflora sa ti nezregeneruje ked budes davat 2 dni probiofix
Z toho sa moze dieta dostavat aj mesiac
Ak by sa to opakovalo riesila by som intolerancie a alergie u dietata
Prosim ta ako laik negoogli, nemas na to informacie a vzdelanie kedze si len laik

carduelis
•
7. mar 2025

Aj syn ked mal brusnu virozu ale tiez len hnacky, musel mat tyzden dietu ale naozaj poctivo, lebo stacilo ze si dal pol jogurtu, alebo nieco ine haklivejsie a boli sme spat. Takze treba minimalne tyzden dietu (tu si pohladaj info na nete, ze aky zostavit jedalnicek) a potom pomaly zaradzovat.

sju222
•
15. mar 2025

@veronika2316 Odporucila by som dat vziat aj krv,mojej 6rocnej dcere takto zistili bakteriu yersenia,trvalo jej to cez dva tyzdne. Brusna viroza by tad dlho netrvala🤷🏻‍♀️