icon

Ako pomôcť 18 mesačnému dieťaťa, ktoré kaká bobky?

simcika
8. sep 2020

Ahojte,

Dlhodobejšie sa trápime so zápchou, pomohli nám z veľkej a bolestivej krízy práve čipky bysakodyl. To boli časy keď nekakal a 3 až 4 dni a takto sme jej pomohli.
Nakoniec nám lekár na pohotovosti poradil aby sme tieto čipky dávali každý deň hoci moja pediatrička mi odporúčala tieto čipky dávať raz za 4 dni tak to sme sa však niekde nepohli. Čiže dávala som jej každý deň aby sa u nej vytvoril Návyk a naozaj to pomohlo začala nám každým kakať avšak Kaká niekedy lepšie niekedy je to menej ale v podstate sú tam stále bobky. Stretli ste sa už s niečím takým? Musím povedať že vodičku mi podľa mňa pije málo snažím sa do nej dostať veľa vlákniny, ona vôbec ani veľa nepapá takže trošku je to horšie do nej niečo dostať vôbec. A ešte na záver musím podotknúť že vlastne zápchu dostala vtedy keď začala odmietať plienku, podotýkam sa majú nechcela tak som mu nechala cikala na nočník a keď chcela kakať a videla som že už zadržiava tak som jej dala normálne plienku. Teraz jej už ju nedávam vôbec dole a nechodi ani na nočník aj to lepšie lebo takto ....Každý deň kaka len je toho malo a sú to bobky ...

Vdaka za vaše skúsenosti vopred

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
mamaty90
9. sep 2020

@simcika kupis to bez predpisu v lekárni.zo začiatku som skúšala prírodné veci ako slivky a šťavy kúpila som vlákninu ale nič nepomáhalo. Mali sme aj duphalac ale ten tiež nepomohol.aj moja mala pije malo vody.
Áno mali sme vyšetrenie.trocha nám vyskočilo na kravske mlieko ale tak na hranici.ale sama doktorka vravela že je to skôr blok že sa bála.
Naša mala stala pri nabytku a napinala sa aby nekakala. A keď kakala tak raz za 3 až 5 dni tak plakala ako by ju trhali.teraz jej už pomaly dávam menej prášku do vody a uvidíme ked jej ho prestanem davat 🤔

simca06022011
9. sep 2020

@simcika tak to je super, este jedna rada, ak ti po piti normlane zacne kakat, vobec jej nedavaj ziadne lieky (ono jasne tie prirodne sirupy, cajiky a tak neratam, ale pri vlaknine, duphalacu prehanadlach, doplnkoch na zmakcovanie stolice a co ja viem com, je ten pitny rezim dolezity)... je uplne normalne a ver ze aj dospeli takto "kakaju" bobky, a tie bolesti brucha nechci vediet ake maju, a je tam vacsinou nedostatok tekutin, alebo doslova zadrziavaju. Ono predtym nepila... dietata ti rastie, ine tekutiny potrebuje batola a ine dieta behajuce, co ma uz aj inu stravu. Aby si tym sledovanim stolice nezarobila este aj na zapchu nejkaeho psychickeho povodu. Dalsia vec je ze deti sa boja, ked su zapecene, tak ich to niekedy aj boli ked kakaju a na to moja mama pouzivala nejaky krem (neviem aky) :D mne lekarka dala iba nejake glycerinove cipky ked ma zapekalo v tehu. Ale fakt, ak prospieva mala, bude normalne papat a pit, upravi sa vam to. Moze byt ze sa toho v serbliku aj zlakala :D kto vie co tym krpcom chodi po rozume a potom sa bala kakat do serblika, predsa v plienke to neuvidi.

simcika
autor
10. sep 2020

@simca06022011 presne tak... vidím to rovnako. Hlavne nerobiť z toho paniku, hoci nie je ti všetko jedno keď už 6 dni nekaka a vidíš že nevie - toto už chvalabohu mamw za sebou. Keď sme bolo raz na pohotovosti, tak ju lekár ani nepozrel. Že na čo, aby jej spravil ešte väčši blok? A kým my smw kecali o tom, ako jej mám dávať iný každý deň, tak ona začala kakat. Povedal mi, že trpezlivosť a žiadny stres sú najlepšie lieky - snažím sa toho držať. Dakujem 🌞

Strana
z2