icon

Ako pomôcť bábätku s tvrdou stolicou?

7. feb 2025

Prosím ako jej pomôcť? Dávam jej slivkové výživy, aj tu ovocnú stavu slivkovu riedim :/ a stále tvrdá
Jogurt nemože až keď jej zmizne ekzém

kathhia
7. feb 2025

My sme mali tiež problémy. Cvičili sme aj masírovali bruško. Nakoniec nám áni neviem už kto poradil sáčky forlax (je to voľne dostupné v lekárni) Každé ráno som jej dala vypiť a stolica nám zmäkla. Ale hlavne veľa piť nielen čajík ale aj čistú vodu .

autor
7. feb 2025

@kathhia pozriem sa na to. Kolko to u vás trvalo? Zmenili ste niečo v strave ? Začnem ju masírovať aj teda cvičiť. Pije iba čistú vodu a začala som dávať od Hipp slivkovu sťavu. Skúsim aj viac ponúkať vody alebo kojenia

vakatko
8. feb 2025

Akú má stravu?

terry658
8. feb 2025

Nám pomohla vláknina od Beby do mlieka. Dá sa kúpiť aj v DM.
U nás mal malý s týmto problém od bábätka a má ABMK.

autor
13. feb 2025

@vakatko zelenina, ovocie, rožtek/chlebik, žltko, mäso teľacie ma najradšej tak to, občas chrumka, výživa, kaša pohánkové alebo ryžovo jahlová aj ovsené zje, pije čistú vodu plus dojčenie a keď tak slivková šťava teraz keď ju boli bruško

autor
13. feb 2025

@terry658 a z vlakniny viac nezapeká? Vsade čítam menej vlakniny aj banánu a podobne

kessinka
13. feb 2025

Nám pomohlo jedine hrozno 🙂 ani slivková šťava či výživa nemala žiaden efekt, a ako sme nasadili hrozno, tak sa to veľmi rýchlo upravilo.

autor
13. feb 2025

@kessinka a to si ako pripravovala ? Tiež nemám pocit že to nemá efekt

terry658
13. feb 2025

Práveže pomohla.

autor
13. feb 2025

@terry658 skúsime 🙂 ďakujem

vakatko
13. feb 2025

Autorka, vylúč chrumky, rožok aj ryžovú kašu neobsahujú žiadne živiny len lepok, škrob, cukor... sú to lepidlá na črevá, bránia vstrebávaniu minerálov a vitamínov do tela.
Instantné kaše pre deti by som zakázala. Ryža zapeká je to len príloha a mala by sa jesť so zeleninou, mäsom .. ako kaša je to lepidlo.
Radšej mu dávaj pohánkové a ovsené vločky so zeleninou, mäskom.. nie kaše.
Skús mu dávať každý deň zeleninové polievky a piť viac tekutín.
Môžu pomôcť Probiotiká a Rybí olej.

autor
13. feb 2025

@vakatko ďakujem pekne za rady 🙂

vakatko
13. feb 2025

Skúste feniklový čaj.

autor
13. feb 2025

@vakatko kúpim v lekárni aj s tou vlakninou, snáď to pomôže