Ako pomôcť bábätku s tvrdou stolicou?
Prosím ako jej pomôcť? Dávam jej slivkové výživy, aj tu ovocnú stavu slivkovu riedim :/ a stále tvrdá
Jogurt nemože až keď jej zmizne ekzém
@kathhia pozriem sa na to. Kolko to u vás trvalo? Zmenili ste niečo v strave ? Začnem ju masírovať aj teda cvičiť. Pije iba čistú vodu a začala som dávať od Hipp slivkovu sťavu. Skúsim aj viac ponúkať vody alebo kojenia
Akú má stravu?
Nám pomohla vláknina od Beby do mlieka. Dá sa kúpiť aj v DM.
U nás mal malý s týmto problém od bábätka a má ABMK.
@vakatko zelenina, ovocie, rožtek/chlebik, žltko, mäso teľacie ma najradšej tak to, občas chrumka, výživa, kaša pohánkové alebo ryžovo jahlová aj ovsené zje, pije čistú vodu plus dojčenie a keď tak slivková šťava teraz keď ju boli bruško
@terry658 a z vlakniny viac nezapeká? Vsade čítam menej vlakniny aj banánu a podobne
Nám pomohlo jedine hrozno 🙂 ani slivková šťava či výživa nemala žiaden efekt, a ako sme nasadili hrozno, tak sa to veľmi rýchlo upravilo.
@kessinka a to si ako pripravovala ? Tiež nemám pocit že to nemá efekt
Práveže pomohla.
@terry658 skúsime 🙂 ďakujem
Autorka, vylúč chrumky, rožok aj ryžovú kašu neobsahujú žiadne živiny len lepok, škrob, cukor... sú to lepidlá na črevá, bránia vstrebávaniu minerálov a vitamínov do tela.
Instantné kaše pre deti by som zakázala. Ryža zapeká je to len príloha a mala by sa jesť so zeleninou, mäsom .. ako kaša je to lepidlo.
Radšej mu dávaj pohánkové a ovsené vločky so zeleninou, mäskom.. nie kaše.
Skús mu dávať každý deň zeleninové polievky a piť viac tekutín.
Môžu pomôcť Probiotiká a Rybí olej.
@vakatko ďakujem pekne za rady 🙂
Skúste feniklový čaj.
@vakatko kúpim v lekárni aj s tou vlakninou, snáď to pomôže

My sme mali tiež problémy. Cvičili sme aj masírovali bruško. Nakoniec nám áni neviem už kto poradil sáčky forlax (je to voľne dostupné v lekárni) Každé ráno som jej dala vypiť a stolica nám zmäkla. Ale hlavne veľa piť nielen čajík ale aj čistú vodu .