Ako pomôcť chorému 9-mesačnému dieťaťu?
ahojte obaja sme chytili nejaky hnus, kaslem ako tuberak az mi slzy tecu a horsie je ze to ma aj moj maly. mamvsetky lieky, boli sme u doktoroky, odsavam, zvlhcujem atd, ale dnes bol strasny den, velmi skaredonkasle a ma strasne vela hlienov. dnes sa aj povracal lebo si kychol, a mal uz tak plny nos ze ho naplo a povracal sa. mam neskutocny strach aj teraz kasle zo spanlu velmi skaredo a bolestivo a zaroven je strasme unaveny uz nevladze oci otvorit len zaplace ked zakasle. odsavanie nosa je nekonecma hra, odsajem mu sopel, reve lebo mu odsavam nos a kym to dokoncim a prestane revat tak tam ma opat uplne plno nadoraz. davam pamycoin a morsku vodu a na noc nasivin ja sa tak bojim ze sa mi zadusi dievcata, co robit , mam byt s nim hore do rana a sledovat ho? predoslu noc sa zobudil o tretej a siel spat o pol 6 a ja som uz ostala hore. aj ja som chora a mam aj teplotu , uz som v koncoch. na muza sa neviem spolahnut, ten nevie odsavat ani nic vsetko eobim ja on iba drzi maleho a ukludnujr ho.
Inhalovat NaCl alebo vincentku a kludne davaj nasivin aj cez den. Skus nejak vyvysit matrac nech ma vyssie hlavu. A pomaha osupana prekrojena cibula v porcelanovej miske na noc k hlave. Uvolnuje nos.
Daj ho spat do nosica, lepsie sa mu bude dychat. ked bude zvislo...
Pekne ho zababusit a vetrať aj celú noc. Už nie sú noci tak studené. Pod nohy postieľky alebo pod matrac podložiť a spraviť trošku nadvihnutu plošinu, rozkrojenu cibuľu pri posteľ, inhalator, u nás súper aj eukalyptus alebo tymián do difuzera. Nezadusi sa, len je to nepríjemné.
Nám pomáhajú aj na desivý kasel natierať priedušky masťou bylinkovým z dr.max . Tiez az zvracal s tých hlienov takže tu mast odporúčam a na sople tiez odsavacka a kvapky este aj na vykaslavanie hlienov. Drzim palce nech ste čím skôr zdravý
dlaa som si ho vedla seba opat sa zobudil
s placom, ja som taka nestastna, muz sa ma pyta ci nemame ist na pohotovost ale maly je tak unaveny ze ho ani prebalit neviem uz vyslovene knuci ked snim nieco robim.
Uz musi byt aj unaveny. Ja ked moja bola tak chora tak len ja v polosede a ona na mne.
Vetrat. A ja som davala na noc aj fenistil. Ten tie sople dokazal ozaj nejako "zblbnut". A lepsie sa dychalo.
A ak mas daj aj nurofen. Mozno uz aj hrdielko boli ☹ alebo cokolvek.
Ja by som isla s takymto dietatom do nemocnice (na Centralny prijem)...
Autorka , veľmi ťažko sa mi to len čítalo . 😭 hádam ste na tu pohotovosť išli , alebo sa polepšilo ? Aká bola noc ? Daj vedieť myslím na vás 🥺
fenistil kvapky nám davala pediatrička na odpuch slizníc.. na noc sme dávali neviem koľko kvapiek...
No za mna smer nemocnica ak je tak vycerpany ze nevladze otvorit oci a "knuci" pri dotyku neni o com pri kasli a zahlieneni je potrebne aj vela tekutin no ja neviem ja by som sla do nemocky
Naucit otca aby vedel vsetko robit, aby si sa vedela aj ty dat dokopy. Ked nasej dcere bolo zle ja som bol pri nej v noci, manzelka cez den. Kazdy sa potrebuje vyspat. Dieta kusi velmi vela tekutiny pit ked tak sopli nieze bude dehydratovana. Casomnmusi byt na tom lepsie ,ked nie chodte za doktorom.
Dobry den mamičky, včera som mu este parkrát poodsávala a dala som si ho vedla seba na 2 velke vankuse v pololezme a zaspal pekne, ale ja som celu noc skoro bola hore a sledovala som ho ci dobre dýcha, viackrat sa budil a zaplakal ale zaspinkal naspat. dnes sme sli k lekarke a hovorila ze nema aninpriedusky ani pluca chytene , proste je zahlieneny, tak ho aj inhalujeme a dnes je uz o dost lepsie, za cely den zakaslal len tal 5-6x 🙂 horsie je to s tekutinami, velmi malicko papá, len par lyziciek a z mlieka len stvrtku toho co zvykol
Presne ako náš len môj Miško mal zápal priedušiek. My sme mali Ventolin sirup plus inhalovali sme Vincentku 4x do dňa. Kašľal nehorázne, tiež bol unavený, vyčerpaný mali sme ísť do nemocky... nakoniec vďaka inhalovaniu sa stav zlepšil a do 3 dní bolo všetko ok. Držím palce🙂

Inhalator-vincentku inhalovat.dobre vyvetrat,vyvysit pod hlavou.