Ako pomôcť dieťaťu, keď má teplotu?
8. dec 2016
Malý ma teplotu zvýšenú a neviem ako mu pomôcť. Lekár má ešte 2 týždne dovolenku. Bojím sa oňho aby sa to nezhoršilo. Paralen som mu dal a nič.
Predošlá
Strana
z2
@4w15 Odporúčam prečítať tento článok, písala ho detská lekárka. Dúfam, že aspoň trocha pomôže.
http://www.babyhope.sk/horucka/
Tak ako dievčatá radia do 38 neznižovať. Moj syn ale mával bežne aj 40tky co sme riešili striedaním paralen nurofen ale známa mi poradila jednu super vec a ta zabrala aj keď uz ani studené zábaly a lieky od teploty nezaberali. Odstaviť aspon 4 citróny namocit do nich hamdricky, mierne vyžmýkať, a tie odmotat na zápästia a na kotniky. Toto nám vždy stiahlo teplotu.
Predošlá
Strana
z2

Teploty zrážať až keď sú nad 38. Inak nie, telo musí bojovať, vytvárať protilátky. Na večer vie vyskočiť. Niekedy pomôže aj osprchovať dieťa.
Čo sa týka zabalov, nikdy nie na končatiny, ale na hrudník. Mám to z kurzu prvej pomoci. Lebo vsetka krv sa naleje z koncatin do hrudníka, čo zaťažuje fungovanie srdca, resp. niečo v takom zmysle.
A keď si si nie istý a nemáš veľa skúseností, tak v kľude môžeš zavolať na pohotovosť, vysvetliť im tvoju situáciu a oni ti poradia a vysvetlia.