Ako pomôcť dieťaťu po zlomenine chodiť?
Ahojte, prosím Vás, neviete nám pomoc,malý mal zlomenu nohu,a teraz môže pomaličky chodiť,ale on sa boji,ako máme mu pomôcť,aby nebál,on skúša,ale boji sa.Alebo nevie niekto niaky video, ďakujeme
Treba fyzioterapeuta a rehabilitacie. Nie sami doma. Oni ti ukazu ake cviky. Pediater by vas mal poslat
jednoznačne rehabilitácie a fyzioterapeut.
Mala som zlomenu nohu a áno treba hneď po zložení sadry chodiť k fyzioterapeutovi na cvičenia, chodila som denne 6 týždňov, viac som musela už platiť...
Cvičila som denne aj doma, pomaly zaťažovať najprv s barlami pod pazuchou, potom dve lakťove barle, potom dlho jedna lakťová barla ... cvičenie vo vode v bazéne je veľmi dobré, masť kostihoj zvonka, zvnutra vitamín K
@marcellka32 lekár len toľko povedal,že pomaličky môže už učiť chodiť,nepovedal ,že máme ísť na rehabilitáciu,malý ma 5rokov
Že doma máme cvičiť ,a aj cvičíme
Pediater nie...ale traumatológ vypisuje rehabilitácie, treba sa objednať a poctivo tam chodiť, ja som sa učila nanovo chodiť...nestačí povedať pomaličky szacat chodiť, nie je jedno ako stúpať na nohu, najprv len 30% záťaž, po 2 týždňoch 50% záťaž, po 6 týždňoch 80% záťaž, preto tie barle
Ale deti sa regenerujú rýchlejšie, 5 ročným vo všeobecnosti rehabilitácie netreba, aspoň môjmu dieťaťu nedali v tom veku. Nechaj mu týždeň a keď sa trochu neosmelí chodiť tak potom skús požiadať. Na začiatku bude chodiť tak smiešne, tu nohu čo mal v sadre bude mať vystretú, nám asi mesiac trvalo kým sa to dalo do normálu.
@namornicka ďakujeme ☺️
Co cvičíte doma? Na vašom mieste dietatu sama vybavím nejakého fyzio, aby sa nenaučil nesprávny stereotyp chôdze. Cudujem sa, že vás lekár nikde neodporučil.
@aurora33 Už malý začal včera sám chodiť, pomaličky ide,ale už sám , niekedy chytí stenu ale už ide sám
Ale ja som sa pytala, čo cvičíte 🙂 plus treba pozrieť, čo chodí správne. Urcite by som šla za nejakým fyzio.
@aurora33 cvičíme,tak ako pán doktor nám povedal ,
Ja som myslela že opíšete konkrétne cviky :D
@aurora33 no ☺️všelijaké cviky robíme s nohou,bicyklovanie len s nohou, drepy pomaličky,že má aj koleno a aj kĺb rozcvičiť ,je toho viac ,ale už aj sám postaví ,chodí
Tak super, drzim palce nech sa mu aj ďalej tak darí 🙂
@aurora33 Ďakujeme ☺️

Nechaj to na neho. Musí len nabrať istotu a posilniť svaly.