icon

Ako pomôcť dieťaťu po zlomenine chodiť?

29. nov 2023

Ahojte, prosím Vás, neviete nám pomoc,malý mal zlomenu nohu,a teraz môže pomaličky chodiť,ale on sa boji,ako máme mu pomôcť,aby nebál,on skúša,ale boji sa.Alebo nevie niekto niaky video, ďakujeme

januska12323
29. nov 2023

Nechaj to na neho. Musí len nabrať istotu a posilniť svaly.

anjelicek26
29. nov 2023

Treba fyzioterapeuta a rehabilitacie. Nie sami doma. Oni ti ukazu ake cviky. Pediater by vas mal poslat

martul
29. nov 2023

jednoznačne rehabilitácie a fyzioterapeut.

marcellka32
29. nov 2023

Mala som zlomenu nohu a áno treba hneď po zložení sadry chodiť k fyzioterapeutovi na cvičenia, chodila som denne 6 týždňov, viac som musela už platiť...
Cvičila som denne aj doma, pomaly zaťažovať najprv s barlami pod pazuchou, potom dve lakťove barle, potom dlho jedna lakťová barla ... cvičenie vo vode v bazéne je veľmi dobré, masť kostihoj zvonka, zvnutra vitamín K

autor
29. nov 2023

@marcellka32 lekár len toľko povedal,že pomaličky môže už učiť chodiť,nepovedal ,že máme ísť na rehabilitáciu,malý ma 5rokov

autor
29. nov 2023

Že doma máme cvičiť ,a aj cvičíme

marcellka32
29. nov 2023

Pediater nie...ale traumatológ vypisuje rehabilitácie, treba sa objednať a poctivo tam chodiť, ja som sa učila nanovo chodiť...nestačí povedať pomaličky szacat chodiť, nie je jedno ako stúpať na nohu, najprv len 30% záťaž, po 2 týždňoch 50% záťaž, po 6 týždňoch 80% záťaž, preto tie barle

namornicka
29. nov 2023

Ale deti sa regenerujú rýchlejšie, 5 ročným vo všeobecnosti rehabilitácie netreba, aspoň môjmu dieťaťu nedali v tom veku. Nechaj mu týždeň a keď sa trochu neosmelí chodiť tak potom skús požiadať. Na začiatku bude chodiť tak smiešne, tu nohu čo mal v sadre bude mať vystretú, nám asi mesiac trvalo kým sa to dalo do normálu.

autor
30. nov 2023

@namornicka ďakujeme ☺️

aurora33
30. nov 2023

Co cvičíte doma? Na vašom mieste dietatu sama vybavím nejakého fyzio, aby sa nenaučil nesprávny stereotyp chôdze. Cudujem sa, že vás lekár nikde neodporučil.

autor
3. dec 2023

@aurora33 Už malý začal včera sám chodiť, pomaličky ide,ale už sám , niekedy chytí stenu ale už ide sám

aurora33
3. dec 2023

Ale ja som sa pytala, čo cvičíte 🙂 plus treba pozrieť, čo chodí správne. Urcite by som šla za nejakým fyzio.

autor
4. dec 2023

@aurora33 cvičíme,tak ako pán doktor nám povedal ,

aurora33
4. dec 2023

Ja som myslela že opíšete konkrétne cviky :D

autor
4. dec 2023

@aurora33 no ☺️všelijaké cviky robíme s nohou,bicyklovanie len s nohou, drepy pomaličky,že má aj koleno a aj kĺb rozcvičiť ,je toho viac ,ale už aj sám postaví ,chodí

aurora33
4. dec 2023

Tak super, drzim palce nech sa mu aj ďalej tak darí 🙂

autor
5. dec 2023

@aurora33 Ďakujeme ☺️