Ako pomôcť dieťaťu prekonať strach z topánok?
Prosím vás čo mám robiť moje dieťa sa ani za svet nechce obuť ako náhle vidí že k mu idem obúvať botasky začne kričať utekať na rukách vonku pôjde ale neobuty stále behal po vonku dokonca sám utekal vonku teraz čo mal resp.prekonal afty už nechce chodiť vonku vôbec len na rukách ako mu mám ukázať že ideme len na prechádzku vonku je krásne a on sedí dnu prosím o rady ďakujem
Ake stare mas dietatko? Tak ho daj do kocika a tie topanky mu obuj az ked ho vypustis na ihrisku.... ked ich nebude chciet, bude sediet v kociku a pozerat..jednoducha matematika, pochopi rychlo
ja nerozumiem. nechce chodit von, ci nechce nosit topanky ci nechce chodit a co s tym maju afty ustach?
@pralinka25 nechce sa obúvať a ísť vonku on uvidí topánky hneď uteká preč pred nedávnom mal afty nechodili sme vonku lebo celé ustocka mal od krvi chrast atď predtým krásne chodil vonku bol by tam aj celý deň ale teraz nechce vôbec
A aké staré dieťa? Skúšala si vybrať topánky s ním? S nejakým obľúbeným motívom? Nalákať ho na niečo konkrétne obľúbené (hojdačka, pes, niečo konkrétne kúpiť v obchode) ale "len ak bude mať topánky".
@m226 vybrat spolu nejake lahucke sandalky Namotivovat ho na nieco, co je len vonku (co rad robi alebo papa)?
A aké staré dieťa? Skúšala si vybrať topánky s ním? S nejakým obľúbeným motívom? Nalákať ho na niečo konkrétne obľúbené (hojdačka, pes, niečo konkrétne kúpiť v obchode) ale "len ak bude mať topánky".
@thereisabear skúšala som nechce vonku vobec len na rukách
Ono ak je to malicke dieta, treba take tie ponozkove topanky s gumenou podrazkou a postupne zvykat a hlavne nech ho tie topanky netlacia, ani na sirku, ani nart, ani dlzka, vsetko je to problem, ked su proste neprijemne... daj ho teda do kocika a chodte von tak... na rukach ho urcite nenavlacuj kvoli tomu.
A kočík? Veď ho daj sadnut do kočíka boseho a nech sedí. Keď pôjdete na ihrisko,a bude chcieť ísť dajme tomu na hojdačku,tak rýchlo pochopí,že je to blbo ísť bosemu.Na rukách by som ho určite netahala. Je to len obdobie,to prejde
Aj moja mala fázu,že ani za svet topánky.Pustila som ju bosu,keď stúpla párkrát na kameň, okamžite pochopila,že lepšie v topánkach
@m226 vybrat spolu nejake lahucke sandalky Namotivovat ho na nieco, co je len vonku (co rad robi alebo papa)?
@madeincssr dávala som mu sandálky botasky šľapky nič nechce jednoducho boji sa ísť sám neviem či sa niečo stalo alebo ja neviem
A kočík? Veď ho daj sadnut do kočíka boseho a nech sedí. Keď pôjdete na ihrisko,a bude chcieť ísť dajme tomu na hojdačku,tak rýchlo pochopí,že je to blbo ísť bosemu.Na rukách by som ho určite netahala. Je to len obdobie,to prejde
Aj moja mala fázu,že ani za svet topánky.Pustila som ju bosu,keď stúpla párkrát na kameň, okamžite pochopila,že lepšie v topánkach
@jaskolka do kočíka ho nedám bude mať 4r na kočík je veľký ale mám trojkolku keď tak
Ono ak je to malicke dieta, treba take tie ponozkove topanky s gumenou podrazkou a postupne zvykat a hlavne nech ho tie topanky netlacia, ani na sirku, ani nart, ani dlzka, vsetko je to problem, ked su proste neprijemne... daj ho teda do kocika a chodte von tak... na rukach ho urcite nenavlacuj kvoli tomu.
@anjelicek26 on nieje malý ako pre mňa ako pre mamku bude stály malý ale má 4r
Skús vybrať nejaké nové topánky s obľúbeným motívom.
@anjelicek26 on nieje malý ako pre mňa ako pre mamku bude stály malý ale má 4r
@m226 tak ale zo 4 rocnym sa da porozpravat... kludne ho daj do bollerwagen https://www.roller.de/bollerwagen/bollerwagen-s... mojim som take brala na vylety aj do 6 rokov.. postav ho s tym vedla ihriska, ked bude chciet von, nech sa obuje, alebo bude proste pozerat... prestane ho to bavit
@madeincssr dávala som mu sandálky botasky šľapky nič nechce jednoducho boji sa ísť sám neviem či sa niečo stalo alebo ja neviem
@m226 a kolko máte po tých aftach? Možno mal nejaký silnejší vírus a nemá silu. My keď sme šli so synom z nemocnice po chorobe, tak sotva stal na nohách. Trvalo to asi týždeň, keď opäť nabral silu do nôh. V nemocnici sme boli s vracaním a hnačkami.
@m226 a kolko máte po tých aftach? Možno mal nejaký silnejší vírus a nemá silu. My keď sme šli so synom z nemocnice po chorobe, tak sotva stal na nohách. Trvalo to asi týždeň, keď opäť nabral silu do nôh. V nemocnici sme boli s vracaním a hnačkami.
@javiemneviem necelý týždeň čo sme boli na kontrolu ústa má čisté dní vystrája akoby vypil 5energetakov
@javiemneviem necelý týždeň čo sme boli na kontrolu ústa má čisté dní vystrája akoby vypil 5energetakov
@m226 syn tiež mal energie na rozdávanie, ale tie nohy ho nepočúvali. Zdesená som z toho bola. Riesila to s doktorkou. Vraj je to normálne. Tiež mám 4 ročného.
A bývate v bytovke či v dome? Môj na záhradu do trávy topánky ani náhodou neobuje.
Ďakujem kočky už je vonku dala som mu nové topánky čo som mu kúpila včera asi chcel tie nevadí keď ich trošku zničí kúpim mu nové ďakujem vám ste super ❤️❤️❤️
@m226 syn tiež mal energie na rozdávanie, ale tie nohy ho nepočúvali. Zdesená som z toho bola. Riesila to s doktorkou. Vraj je to normálne. Tiež mám 4 ročného.
A bývate v bytovke či v dome? Môj na záhradu do trávy topánky ani náhodou neobuje.
@javiemneviem už je vonku len chcel nové topánočky som rada že je konečne vonku a nesedí dnu
@javiemneviem už je vonku len chcel nové topánočky som rada že je konečne vonku a nesedí dnu
@m226 v dome ale už je to poriesene ďakujem krásne
Veď ale on nevie rozprávať? Nepovedal to, že chce proste iné topánky? Mám štvorročného a rozprávam s ním predsa normálne.
Ma nejakú diagnózu? Lebo píšeš tak zmatocne. Ved mne dvojročný povie aké topánky chce, štvorročny už dupľom povie. Nechápem veľmi.
Naša dcéra mala asi dva roky, keď mi jeden deň odmietala akékoľvek topánky a chcela byť len bosá. Netušila som vôbec o čo ide a súvislosti som si uvedomila až oveľa neskôr. Bolo to asi týždeň po prekonaní infekcie (oko, ucho, nos) a následne asi týždeň potom sa zrazu objavil výsyp na tele, ktorý sa rozšíril od členkov až pod pazuchy. Trvalo to len pár hodín, ale vystrašil ma ten rýchly postup výsypu, tak som išla k lekárke. Povedala mi, že telo sa niekedy po chorobe zbavuje zvyškov choroby aj takýmto spôsobom a potom mi docvaklo, že pravdepodobne tá nevôľa mať práve vtedy topánky súvisela pravdepodobne s následkami prekonaného ochorenia. Píšem to kvôli tomu, aby si sa nevystrašila, keď aj po aftách ešte telo bude vykazovať nejaké dodatočné prejavy boja.
Je to zvlastna fobia. Autisti maju taketo fobie.

ja nerozumiem. nechce chodit von, ci nechce nosit topanky ci nechce chodit a co s tym maju afty ustach?