Ako pomôcť dieťaťu pri vracaní a dehydratácii?
Ahojte
Mala (6r) mi poobede zvracala ked prisla zo skolky...Myslela som ze nesadla polievka a jedlo..Avsak navecer co caj co voda vsetko vyvracala...Zaspala a prebudilo ju vracanie a zase len caj...Zarobila som jej rehydratacny roztok ale zaspala..Tekutiny ziadne neudrzala..Mam ju budit a dat jej to vypit alebo ju nechat uz spinkat?
Nechaj ju vyspať, kým zvracia tekutiny veľmi opatrne - len po lyžičkách mierne osladený čierny čaj. Nedávaj vodu - tá je ťažká na žalúdok
Rehydratačný roztok zatiaľ nedávaj
@patka06 len sa bojim aby nebola dehydratovana kedze nemala od poobedia ziaden prisun tekutin resp.vsetko vyzvracala
@patka06 a davala som caj po lyzickach aj ten vyzvracala...uz ked nemala co isla zlc a potom zaspala a odvtedy spi
nechaj ju spat zatial...uvidis, ako bude pokracovat noc...vodu nedavat!
Koľko krát zvracala ako často?
Ono kým zvracia, nemalo by sa dávať vôbec nič - ten čaj je taká okrajová možnosť, fakt len lyžičku raz za čas
Dehydrovaná zatiaľ nebude, nechaj ju pokojne vyspať - aj spánok lieči
@patka06 poobede ked prisla zo skolky,a potom este 3x k veceru a potom uz len zlc kym zaspala...
Ako často vracala? Každých koľko minút?
Ak máš obavy zavolaj na pohotovosť a poradia ti co robiť a kedy už prísť. Vedia pichnúť injekciu. Nášmu dieťaťu pred rokmi zabrala do par hodín. Vracalo mi dieťa každých cca 8 minút aj zo spánku.
@janage nebolo to takto casto,ked prisla zo skolky cely obed a potom vzdy po caji alebo vode ked si dala glg dva..
Nedávaj glgy. Začni pol čajovej lyžičky za 15min.
Určite ju nechaj spať. Za normálnych okolnosti by si mohla začať podavat roztok ak minimalne dve hodiny nezvracala. Ak spí, nechaj ju. Začať rehydratovat môžeš aj zajtra rano, ak v noci nebude zvracať. Aj keby si jej ho začala podavat teraz, podávanie roztoku ma určite podmienky, že koľko ho ma dieta vypiť, aby bolo rehydratovane. Myslím, že za 6-8 hodin treba podať asi cez pol litra toho roztoku čo je cca 150 ml každú hodinu. Toto množstvo sa ma podavat po lyžičkách v 2-3 min časových intervaloch. Čiže ak by si s tým začala o 22:00, nemohli by ste celu noc spať, ale trebalo by podavat roztok, aby sa rehydrovala. Za jeden deň zvracania určite nebude dehydrovaná natoľko, aby ju to ohrozilo. Takže kľud, nechaj ju spať. Poprípade ked sa v noci zobudí a bude smädná iba jej ovhlci pery a rehydratovat začnite zajtra od rana.
Ešte taz, ked dieta resp dospelý vracia, nemáš podavat čaj ani vodu, nič. To len na margo čo píšeš, že po každom glgu čaju, vody zvracala. Čaká sa minimalne dve hodiny čo sa založil ukľudní, potom podáš lyžičku čaju, vody a čakáš. Keď sa nepozvracia, môže pomaličky po lyžičkách tekutiny, ak sa pozvracia, znova minimalne 2 hodiny nepodavas nič!
Teraz už injekciu - Degan od zvracania nepichajú ... zistili sa nejaké závažné vedľajšie účinky atď. ... pokiaľ už zvracia žlč, išla by som na pohotovosť - dostane infúzie (ak by stále zvracala, do infúzie pridajú Nolpazu), kus čerstvá skúsenosť u nás ...
2-3hodiny žiadne tekutiny musí sa žalúdok ukludnit až potom sa podávajú tekutiny po lyzickach a hlavne nie vodu z kohutika...treba prevarit alebo dojčensku vodu
@eternity24 Dakujem pekne
tak ju necham spat a od rana zacnem podavat po lyzickach v tych intervaloch...Naozaj som sa velmi zlakla lebo 1x som zazila ze vracala,za 6 rokov ani raz...takze skusenosti s tym mame uplne ze nulove a bala som sa o nu len u nas je zrusena detska pohotovost a najblizsia je az 60km tak som vahala ci ju mam budit alebo co..Ale uz spi hodinu a pol bez akychkolvek znamok vracania..Trapilo ma len to ze ozaj nemala ziadne tekutiny lebo vsetko islo von
Vsetkym pekne dakujem ukludnili ste ma
Určite za 1,5hod jej daj aspoň 2 lyžičky aby nemala suché ústa a pery
treba ísť na infuziu do nemocncie
Rehydratačný roztok sa podáva pri hnačkách - pretože práve pri nich hrozí dehydratácia. ;) Vracanie v tomto prípade nie je až také rizikové... Po vracaní dcére nepodávajte vodu ani žiadne tekutiny 2-3 hodiny.
Zbytočne tým podraždíte žalúdok... Netreba sa stresovať - pokojne jej tekutiny dajte až ráno, keď sa zobudí.
Kulišek nasadiť ten upraví všetko v tele je na dehydrataciu
@eternity24 Dakujem pekne
tak ju necham spat a od rana zacnem podavat po lyzickach v tych intervaloch...Naozaj som sa velmi zlakla lebo 1x som zazila ze vracala,za 6 rokov ani raz...takze skusenosti s tym mame uplne ze nulove a bala som sa o nu len u nas je zrusena detska pohotovost a najblizsia je az 60km tak som vahala ci ju mam budit alebo co..Ale uz spi hodinu a pol bez akychkolvek znamok vracania..Trapilo ma len to ze ozaj nemala ziadne tekutiny lebo vsetko islo von
Vsetkym pekne dakujem ukludnili ste ma
@anonym_autor Prosím ako ste dopadli ? Prešlo to dcérke porom ráno ci ešte vracala ?

Nechať spať, ak piť, tak maximalne 2 lyžičky vody každých 15 minút. Je to viróza, ako prišla, tak odíde 🙂