Ako pomôcť dieťaťu s bolesťou bruška a konečníka?
Ahojte ženy potrebujem poradiť 🙏
Syn 2,5 má už vyše 2 týždňa problémy s kakanim/bruškom
Samozrejme všetko sa rieši už u doktorky boli sme niekoľko x na pohotovosti, výter negatívny
Cez deň veľa x hovorí že ho stipe riťka je nervózny uplakany ( nemá žiadnu zapareninu )
Keď príde ku kakaniu tak to je niečo hrozne, zvíja sa pár minút na gauči a potom sa vykaka niekedy to trvá pár minút niekedy aj hodiny
Už zadržal stolicu aj 3 dní čo mal také bolesti..
Aj keď sa vykaka tak pocit stipania stále je ..
Podľa všetkého má vnútri v konečníku nejaký trhlinku-ranu ktorá ho bolí a pri kakani obzvlášť..
Preto sa chcem spýtať viete poradiť niečo účinné čo by mu mohlo pomôcť aby sa vnútorná ranka zahojila a aby nemal také bolesti? Ďakujem 🙏🫶
nemoze mat zlatu zilu? chudačik maly... ked ide kakat skuste mu podat rektalnou pumpičkou teplu vodu s vazelinou alebo nejakym olejcekom, alebo mu dat čípok ..
@veronika356_ Viac vlákniny a hlavne veľa vody piť, aby stolica nebola tvrdá. Potom by som ešte skúsila keď pôjde kakať, tak natrieť pri konečníku napríklad rybou masťou, aby mu to ľahšie išlo. Mne po pôrode napríklad dávali vyslovene preháňadlo na zmakcovanie stolice, ale toto by som konzultovala s lekárkou...Mám na myslí len na pár dní kým sa to nezahoji. Ja som mala potrhany aj konečníka a kvôli ľahšiemu vyprázdňovaniu som brala prehanadlo ... A šlo to ľahko 🙈 Tak skúsila by som sa na to opýtať lekárky, či by to nepomohlo, ale samozrejme iba krátkodobo.

@veronika356_ ak ma ranku tak zmakcovanie stolice-laktuloza ,slivky hrušky veľa vody, môjmu dali na vonkajšie potrhanie aj krem na hemoroidy ale na odporúčanie lekára a hlavne my sme mali aj hodne krvi z rany takže aj ty odsleduj či ma