Ako pomôcť dieťaťu s dráždivým kašľom?
Ahojte.dcerka 3 roky 3 mesiace.nostek striedame morskou vodou nič nevysmrka..akonáhle leží chrapot nenormálne a drazdivy kasrl co nám.neda spat.3 dní.mala horucky.vcera a dnes v pohode.dostavala sinupret,calciovy dirup,colostrum tekute,vitanimy forever a na vecer aerius (ten smer dávali od lekárky na noc).cnes som.dala mucosolvan namiesto sinupretu no ma hrozný kasel ale nič nekalé iba drazdivy kasel.zrusit mucosolvan? Co mi.ppradite prosím vás? Chrapot pocit pri spánku strašný..
@juliana1203 rozmýšľam ze stoptusin? Ci nejaké rady uvítam..
@juliana1203 mucosolan je na vykaslavanie a hlieny este nema...bud stoptussin sinupret je na hlieny(ten nikdy.nezabral vzdy lekarka davala)
Takze ja som.za.tie roky zmenila postup
Ak suchy kasel tak stoptussin (calciun zbytocne kedze ten davame.ked boli hrdlo len) na noc dithiaden
Ak.sa zmeni po týždni suchy kasel na vykaslavanie tak bud stopkasel.davam(nie dr.max) alebo mucosolvan ale potom.uz necham nech same telo prejde kedze kasel.je dlhodobo.....kazdy sirup 5dni treba brat ;)
@juliana1203 Dráždivý suchý alebo vlhky kašeľ? Na suchý dávam Tussin alebo Paxeladine, keď prejde do vlhkého tak Solmucol + Sinupret alebo Ambroxol (ta istá účinná látka ako Mucosolvan) + Sinupret. Aktuálne mam dcéru doma s fakt hnusným kašľom a keďže už je vlhký, tak dávam Solmucol + Sinupret + 3x denne inhaluje, veľa tekutín, difuzér s vhodnými olejmi na kašeľ + sopeľ a režimové opatrenia. Vykasliavanie treba podporiť a nebáť sa kašľa.
PS: Stoptussin je najhorší liek. Túto info mam od alergologičky mojej dcéry. Každý liek, ktorý sľubuje liečbu suchého a zároveň vlhkého kašľa je na nič.
@juliana1203 Dráždivý suchý alebo vlhky kašeľ? Na suchý dávam Tussin alebo Paxeladine, keď prejde do vlhkého tak Solmucol + Sinupret alebo Ambroxol (ta istá účinná látka ako Mucosolvan) + Sinupret. Aktuálne mam dcéru doma s fakt hnusným kašľom a keďže už je vlhký, tak dávam Solmucol + Sinupret + 3x denne inhaluje, veľa tekutín, difuzér s vhodnými olejmi na kašeľ + sopeľ a režimové opatrenia. Vykasliavanie treba podporiť a nebáť sa kašľa.
PS: Stoptussin je najhorší liek. Túto info mam od alergologičky mojej dcéry. Každý liek, ktorý sľubuje liečbu suchého a zároveň vlhkého kašľa je na nič.
@mima172 ona v noci kasle drazdivo hlieny počuť iba keď spi ze zatekaju asi lebo chrapocu niekde v hrdle keď spi..takže asi som nemalacdat mucosolvan keď ju teraz dráždi na kasel a nic nevykaslieva..och..som hlúpa.. tak čo by ste mi poradili..kasle kasle a nič.. a ráno alebo večer keď kasle až sa pozvracia a samé hlieny..
ak dávaš večer Sinupret a Mucosolvan, tak jasné, že kašle. Tie sa na večer nemajú dávať.
Smer doktorka a pamycon do nosa predpísat, pozor zo zatecenych soplov môže byť zápal stredného ucha
Smer doktorka a pamycon do nosa predpísat, pozor zo zatecenych soplov môže byť zápal stredného ucha
@zuzubb007 ved rozmýšľam ze pôjdeme. Dnes ordinuje od 12tej tak pojdeme
ak dávaš večer Sinupret a Mucosolvan, tak jasné, že kašle. Tie sa na večer nemajú dávať.
@ibrunova to nedávam na vecer.posledne o 16tej
@juliana1203 Ja väčšinou dávam kalciový sirup. Ale teraz mal môj 2,5 taký že mi dala dr trifed a konečne pomohlo.
Mucosolvan urcite skusit vysadit. Hlieny ma v nose, upchaty nos? Ked ma opuchnutu sliznicu tak treba dekongestiva, nie len morsku vodu, sliznica odpuchne a bude sa dat vysmrkat - pokial teda ma nadchu. Kalciovy sirup ani pamycon FAKT nepotrebuje.
Mucosolvan urcite skusit vysadit. Hlieny ma v nose, upchaty nos? Ked ma opuchnutu sliznicu tak treba dekongestiva, nie len morsku vodu, sliznica odpuchne a bude sa dat vysmrkat - pokial teda ma nadchu. Kalciovy sirup ani pamycon FAKT nepotrebuje.
@anavixy o q nema hlieny v nose..sle keď spi chrapocu jej akoby v hrdle.tak neviem ci ísť ci nejist k doktorke a co jej na to vlastne dávať.nikdy som nemala skúsenosť s deťmi.som prvorodicka
@juliana1203 tak ak je dieta zahlienene tak Mucosolvan davat mozes, ked si len dnes zacala, tak kasel nema z Mucoslovanu… nechapem ale naco potom morska voda a smrkanie, ked nadchu nema, ci mala? Podla mna urcite ist k lekarovi, ked si nevies rady 🙂
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/pripravt... nam pomohlo , ked uz nic nezaberalo
@mima172 ona v noci kasle drazdivo hlieny počuť iba keď spi ze zatekaju asi lebo chrapocu niekde v hrdle keď spi..takže asi som nemalacdat mucosolvan keď ju teraz dráždi na kasel a nic nevykaslieva..och..som hlúpa.. tak čo by ste mi poradili..kasle kasle a nič.. a ráno alebo večer keď kasle až sa pozvracia a samé hlieny..
@juliana1203 Keď hlieny počuješ a aj ich vyvrátila, tak by som to už liečila ako vlhky kašeľ, čiže Mucosolvan a Sinupret sú správna voľba. Dôležitá otázka - kedy dávaš poslednú dávku? Oboje najneskôr o 17tej, keďže riedia hlien a podporujú jeho vylučovanie z tela. Moja sa zvykne tiež pozvracat z hlienov, keď ich veľa steká. Som zato rada, keďže ich aspoň "dá von".
Režimové opatrenia dodržiavaš, áno? Vyššie pod hlavou, vlhkosť aspoň 55%? A čaje - materina dúška je top.
Ja som zrovna dnes s mojou malou skočila k Dr (bežne s kašľom nechodím, no potrebovala som jej kartu), tak ju Dr rovno popočúvala. Má to už na prieduskach, čiže to steká dolu. Kázala len pokračovať v liečbe + poctivejšie inhalovať, keďže som to flákala (treba aspoň 3x denne po 10 minút). Neboj, ono to chce len čas.