icon

Ako pomôcť dieťaťu s dysfáziou a zvoliť správny rybí olej?

memola45
27. okt 2025

Ahojte maminky😊 mám 3 ročného synčeka. Neurologička tvrdila, že má autizmus čo vôbec nie je pravda. Zistila som, že má syn dysfáziu. Pred pár mesiacmi začal rozprávať ale nespája slova a rozpráva často nezrozumiteľne no trocha sa nám výslovnosť zlepšuje. Chcela by som sa spýtať že ako to chodí s dysfáziou? Ostane mu to už alebo to bude mať navždy? Ako by som mu mohla pomôcť? A aký rybí olej je najlepší prosím vás? Vopred ďakujem za odpovede ❤️

anonym_301018
27. okt 2025

Po novom je to NKS

kacena4
27. okt 2025
@anonym_301018

Po novom je to NKS

@anonym_301018 nie po novom je to JVP.
dysfazia je najtazsia forma poruchy reci. ide o narusenie vyjadrovania aj porozumenia. toto je na cely zivot v akej hlbke zavisi od schopnosti dieťaťa a intenzívnej odbornej starostlivosti po velmi dlhu dobu (rataj min. 10 rokov)

anonym_72fcf7
27. okt 2025

@memola45 mňa by len zaujímalo ako si na to došla ty. Beriem,že sa neuro mohla mýliť, ale v takom veku si netrúfajú určiť dg. ani odborníci.

domka222
27. okt 2025

Vieš medzi týmito dg je veľmi tenká hranica. Niekedy ani skúsený pedopsychiater nevie presne určiť o čo ide a ty si mu stanovila sama dg? Rybý olej musíš sama vyskúšať, ktorý ti nebude mať problém zjesť. A na to určite tiež sama prídeš ako na dg.

memola45
autor
27. okt 2025
@anonym_72fcf7

@memola45 mňa by len zaujímalo ako si na to došla ty. Beriem,že sa neuro mohla mýliť, ale v takom veku si netrúfajú určiť dg. ani odborníci.

@anonym_72fcf7 boli sme U psychiatričky. Vôbec sa v tomto všetkom nevyznám spomenula mi ak si dobre pamätám práve to slovo že dysfázia a že je tam tá možnosť že keď začne rozprávať tak všetky ostatné príznaky zmiznú príklad porucha pozornosti

janka1224
27. okt 2025

Nám bol odporúčaný olej equazen od neurologičky a syn bral aj lucetam 1/4 tabletky, ale my máme dysláliu bez poruchy porozumenia.

memola45
autor
27. okt 2025
@domka222

Vieš medzi týmito dg je veľmi tenká hranica. Niekedy ani skúsený pedopsychiater nevie presne určiť o čo ide a ty si mu stanovila sama dg? Rybý olej musíš sama vyskúšať, ktorý ti nebude mať problém zjesť. A na to určite tiež sama prídeš ako na dg.

@domka222 psychiatrička mi spomínala dysfáziu že ak začne rozprávať tak všetky ostatné príznaky zmiznú. Povedala mi že celé je to komplikované. Vyzerá ako keby mal adhd, v niečom vraj autizmus ale možno je taký že nerozumie alebo má u riti podľa toho čo som si všimla lebo inak sa správa u lekárov a inak doma. Prednedávnom začal rozpravat. Niektoré slová už hovorí zrozumiteľne, niektoré vôbec a niektoré tak že vynechá písmená. Ani ja sama neviem čím to môže byť lebo keď mu niečo povieme aby urobil alebo podobne tak nám rozumie.

anonym_72fcf7
27. okt 2025
@memola45

@anonym_72fcf7 boli sme U psychiatričky. Vôbec sa v tomto všetkom nevyznám spomenula mi ak si dobre pamätám práve to slovo že dysfázia a že je tam tá možnosť že keď začne rozprávať tak všetky ostatné príznaky zmiznú príklad porucha pozornosti

@memola45 ako píšu baby je to veľmi tenká hranica. U nás zabral nutraceutica, dmg kvapky, tie som obj. z USA. A každodenná práca a dieťaťom. S 3r dieťaťom máš obrovskú šancu,všetko dobehnúť. Tu v ešte nemala byť potvrdená NKS ale len ovr,cize oneskoreny vývin reči.

anonym_885958
28. okt 2025

@memola45 skús centrum včasnej intervencie