icon

Ako pomôcť dieťaťu s hnačkou a teplotou?

Včera o 16:38

Ahojte, asi si pokazilo žalúdok, alebo jednoducho nejaká viróza.
Len by ma zaujímalo ak ste takto s deťmi že majú teplotu, majú hnačku, ako sa im dá pomôcť okrem smecta/tasectan, sirupy na teploty, enhydrol, probiotika?
Aby tak často 💩? 🤔
Banán raz zje potom nie, čierny čaj, čistá voda, naša dr. Dnes nerobila tak ideme zajtra. A vždy len toto len radí... ale tomu dieťaťu to nestačí, ATB nedáva - kým nieje nič potvrdené, zas inokedy keď sú horúčky tak dáva 🙄
Dieťa je unavené, začína panikariť keď treba 💩 Riadi sa 3.dní, dnes nerobila takže sme takto zajtra už 5.deň 🙂
Dieťa pije, komunikuje, ak nieje teplota tak sa aj pohrá 🙂

viky_21
Včera o 16:43

Treba ísť na výter. Môj malý tak teplotoval 4 dní potom prišli hnačky, nič nechcel jesť. Vyšiel mu Campylobacter, kt. som chytila od neho aj ja a skončila som v nemocnici na infekčnom. Inak sa mu nedá pomôcť asi nijak. Netreba ho nútiť jesť hlavne nech pije aby sa nedehydroval. Skúsiť nejaké suchare alebo ryžový vývar, uvarenú mrkvu nám poradila dr.

zuzikak
Včera o 16:48

ak vela kaka tak to nie je o zaludku ale o crevach (problemy so zaludkom by zvracalo). Ak ma teplotu uz 5. den tak rozhodne treba ist k lekarovi (uz na 4.den si mala ist) To je viroza alebo bakteria. Chodte hned rano nech stihne spravit vytery. Pri problemoch s jedlom nie je teplota. Dietu drzi ? Co jedlo tie 4 dni ? Len banan ? Skuste dat tie dru-slane tycinky, maximalne uvarenu osolenu ryzu s mrkvou. Vodu prevarenu kludne 50:50 s odbublinkovanou mineralkou. Ziadne piskotky. Zacina panikarit mozno aj z toho, ze ho boli ta ritka uz. Davas aj nejaky krem ? Po kakani treba umyt a dat nieco proti zapareninam. Nic specialne sa tu asi nedozvies. Len smer lekar a neboj sa- vsetko bude dobre.

autor
Včera o 16:52
@viky_21

Treba ísť na výter. Môj malý tak teplotoval 4 dní potom prišli hnačky, nič nechcel jesť. Vyšiel mu Campylobacter, kt. som chytila od neho aj ja a skončila som v nemocnici na infekčnom. Inak sa mu nedá pomôcť asi nijak. Netreba ho nútiť jesť hlavne nech pije aby sa nedehydroval. Skúsiť nejaké suchare alebo ryžový vývar, uvarenú mrkvu nám poradila dr.

@viky_21 no o tejto baktérií počúvam prvý krát... no snáď nebude nič nakoľko som v 2trimestri.... 😪 Som teda zvedavá čo zajtra, len výsledky nebudú hned, nám pred týždňom sme tiež boli takto, obe deti nakoniec výter negatívny, aj to som už musela ja zájsť po 4dnoch (mali mi volat) a ze je to negatívne... kukám fajn, ale mohli dat vedieť ... no už Papá občas viac ako predtým...aj teploty sa predĺžili, predtym som musela striedať každé 4h, aj 💩 vydrží už viac hodín, no občas zas ide pár prebalovaní za sebou 🤔 tak teraz neviem či sa mám dať pre istotu aj ja vyšetriť či nemám nič

autor
Včera o 16:57
@zuzikak

ak vela kaka tak to nie je o zaludku ale o crevach (problemy so zaludkom by zvracalo). Ak ma teplotu uz 5. den tak rozhodne treba ist k lekarovi (uz na 4.den si mala ist) To je viroza alebo bakteria. Chodte hned rano nech stihne spravit vytery. Pri problemoch s jedlom nie je teplota. Dietu drzi ? Co jedlo tie 4 dni ? Len banan ? Skuste dat tie dru-slane tycinky, maximalne uvarenu osolenu ryzu s mrkvou. Vodu prevarenu kludne 50:50 s odbublinkovanou mineralkou. Ziadne piskotky. Zacina panikarit mozno aj z toho, ze ho boli ta ritka uz. Davas aj nejaky krem ? Po kakani treba umyt a dat nieco proti zapareninam. Nic specialne sa tu asi nedozvies. Len smer lekar a neboj sa- vsetko bude dobre.

@zuzikak mrkvu nezje, ryžu tiež, skúšala som všeličo, volala som minulý tyzden kvoli tomuto istému dr, a že nevadí aj ked 2 dni neje, hlavne aby pilo, že keď bude hladné tak sa naje ... len ma zarazilo pred týždňom negatívny ster, nakoniec po týždni zase toto isté, banán, tie keksíky suche, dr nám poradila slané chrumky aby muselo veľa piť 🙂 chlebík, šunka maximálne, snažila som sa aj normalnejsie ale nepodarilo sa. Zas nasilu a nútiť som veľmi nechcela. Aby nezačalo úplne odmietať... Ja viem, ďakujem len teda ten minulý ster ma hnevá a teraz zas toto isté... no Uvidíme zajtra, snáď labák by mohol do obeda poslať výsledky nie? 🙂

lilinka88
Včera o 19:41

Neviem koľko rokov má dieťa, ale pozri enterinu, to tuším môžu aj malé deti