Ako pomôcť dieťaťu s torticollis?
Ahojte mam skoro 4mes malinku ma torticollis stuhnuty sval na krku . Na rehabku sme objednany az 10.2 . Čo môžem robiť do vtedy ? Upravilo sa to cvičením . ? Ďakujem .
Tiež odporúčam rehab čo najskôr
Môjmu synovi zistili v 10 týždňoch, rozcvičili sme to, má len mierne zležanú hlavu na jednej strane, pre cudzieho to nie je viditeľné na prvý pohľad, ja samozrejme ako matka vidím
Bez rehabilitácie veľmi nevieš robiť nič, ja osobne by som sa bála že viac dieťaťu ublížim ako pomôžem ako nekvalifikovaná
@tairyx cvicili ste vojtovu metodu?
@alexandra1805 áno
@tairyx a napravilo sa vam to
@tairyx jej uz aj hlavka pada na jednu stranu 😑
@alexandra1805 áno napravilo sa to, ako som písala ja vidím že má trochu zležanú hlavu na jednej strane ale bežne si to cudzí človek nevšimne
@alexandra1805 mojej dcére zistila až 2 pediatrická keďže ta r a ktorú sme mali na všetko z vysoka kašľala... Ma 10r a úplne v pohode
@kulumulu123 tiez ste cvicili ?
@alexandra1805 áno ale iba cca rok a pol +/- nemali sme to moc zle...
@alexandra1805 prišli jej na to keď mala cca 18mes
Tiež odporúčam skôr. Ja som na to pediatričku upozorňovala, keď mal syn 5 týždňov, že otáča hlavičku len do jednej strany a výmenný lístok mu dala až v 10 .týždni a to už bolo neskoro a museli sme rok cvičiť Vojtovku.

@alexandra1805 Ísť na rehabku aj súkromnú skôr. Každý mesiac to môže byť horšie.