Torticollis - Vojtovka

kosicanka11
8. sep 2023

Ahojte,
S 3 mesačnou dcérkou cvičim už takmer dva mesiace Vojtovku kvôli skratenemu krčněmi svalu.
Torticollis jej bol diagnostikovaný už v pôrodnici a na odporúčanie doktorky z novorodeneckeho odd. sme šli na rehabku kde nám doktorka predpísala dva cviky z Vojtovky. Dcérka mala viditeľný uklon hlavičky vľavo a pravá ručka bola silnejšia, rýchlejšie ňou reagovala. Hlavičku ale otáčala pekne na obe strany a nemala obľúbenú stranu. Po mesiaci cvičenia doktorka zhodnotila, že je tam asymetria vľavo lebo keď mala rúčky za chrbtom, pravú dala dopredu ako prvú. K úklonu hlavičky sa nevyjadrila. Teraz prešiel ďalši mesiac a zrazu preferuje spánok na pravej strane (doteraz nemala problém byť polohovaná ani na jednu stranu) - a už je vidno aj mierne zležanu hlavičku, ľavá ruka je silnejšia a reaguje ňou rýchlejšie.
Otázka znie: ako je možné, že sa počas cvičenia zhoršil stav? A že zo slabej strany sa stala dominantná a z dominantnej slabá? Budúci týždeň mame kontrolu, tak sa samozrejme opýtam doktorky ale zaujíma ma, či s tým máte skúsenosť.
To cvičenie ma ničí a keď ma ešte takýto zvlaštny efekt..

nwnw
9. sep 2023

@kosicanka11 spevnela a zacala sa natacat na oblubenu stranu. Len cvicte dalej. Je to hrozne ale treba 😩. Okolo 4m vies zacat cvicit aj ine napr fit lopta, overball.

matuska09
13. jan 2024

@kosicanka11 ahoj ako ste na Tom teraz aktuálne? Nám bol tiež diagnostikovaný torticollis ale hlávku otáča pekne na obidve strany, nič nemá ani zaležané tak vlastne neviem prečo....a aké cviky ste mali z vojtovky ? Na chrbátiku a na boku ?

ladalana
Odpoveď bola odstránená
Zobraz