icon

Ako pomôcť novorodencovi so soplíkmi?

veraaq
27. dec 2024

Ahojte, moja mala ma 10 dni a trápia ju soplíky,niečo účinne čím jej pomôžem?zatial používame libenar a odsavame čo sa dá,aj utierky vlhké dávam na radiátor ,ale stále funi furt počujem že tam tie soplíky ma,myslite že mám ísť k lekárovi s ňou? Či je to zbytočne a aj tak mi nič nedá?

weronka31
27. dec 2024

Treba davat lezat babatko na klinovy vankus aby sople nestekali dole. A s 10 dnovym babatkom by som k lekarke urcite isla. Mozno odporuci nasivin

really8
27. dec 2024

@veraaq mali sme to iste, este skus trochu zdvihnut hlavu pri spani. Syn mal zadnu nadchu snad 3/4 roka, narodeny v novembri preslo to az v lete. Lekarka neporadila nic. Predpisala pamycon ale nedala som hi

veraaq
autor
27. dec 2024

@really8 áno aj hlavu máme zdvihnutú,niekedy sa mi to zda lepšie a niekedy zas chrci funi,je ajbtake blbe obdobie chrípkove tak asi len to vydržať no

veraaq
autor
27. dec 2024

@weronka31 no teraz pozerám že už je aj zatvorený:( on robí len nejaké dve hodiny aj to jie každý deň:/ takže asi počkať len do pondelka.a áno klinový vankúš používame

veraaq
autor
27. dec 2024

Ešte ma napadlo zeby som jej kúpila vitamín C odporúčate či je to blbost? A nasivin detské kvapky môže aj také malé dieta?

weronka31
27. dec 2024

Ja mam dvojmesacneho synceka a bola som u dr. tak ti poviem co odporucili mne: 2x denne nasivin pre novorodencov maximalne 5 dni, odsavat aj kazdu hodinu. Pred odsavanim morsku vodu nastriekat.
Nam uz hlien stekal do priedusiek a kaslal, tak kazala dat na rukach na brusko aby hlavicka bola nizsie ako ritka a jemne buchat po chrbatiku od ritky ku krku a naspat aby hlieny stekali z priedusiek spat do hrdla.
Ak by robila take ze pri dychani vidis ze sa jej chvillami na krku, alebo mezdi rebrami stahuje, robi jej problemy sa nadychnut, utekaj hned na pohotovost!

taktotedanie
27. dec 2024

@veraaq s tak malym dietatom musis k lekarovi!

anavixy
27. dec 2024

Ano, Nasivin moze aj novorodenec, 1kv do nosa, ale s 10dnovym dietatom s nadchou musis ist k lekarovi aj keby to bolo “zbytocne”. Novorodenec ani nie 2t stary nema co byt chory, ved este hadam ani poriadne nikde nebol… rozhodne neexperimentuj na tak malom dietati, tam liecba musi byt v rezii pediatra aj ked ide len o vitaminoterapiu a rezimove opatrenia. Si si ista ze je dieta chore alebo ma reflux a z toho moze byt zahlienena? Ma ten nostek upchaty alebo len pocujes ze jej to tam chrapci? Napapat sa dokaze normalne?

veraaq
autor
27. dec 2024

@anavixy odsavame a hlieny jej idú,a papa normálne pekne aj cika