icon

Ako pomôcť pri zápale pľúc u 4-ročného dieťaťa?

mama4444
20. jan 2025

prosim vas , dnes dr. diagnostikovala zapal pluc. ( 4r dieta )
ma ANT od dnes ale bojim sa nakolko mi doktorka povefala ze s tym sa povacsinou skonci v nemocnici.

JE ESTE NEJAKA RADA AKO TO PREDIST OD HORSIEHO AKEBO NEJAKE BABSKE RADY ABY TO RYCHLO Zmizlo ?!

dakujem

jesenzima
20. jan 2025

@mama4444 ísť do nemocnice by bolo dobré, synovi tam dali taký mix liekov, že o pár dní bol fit 😉 nemocnica nie je vždy zlá voľba ...

anavixy
20. jan 2025

Ak je dieta zahlienene tak hrudnikove vyklepavacie techniky, sadnut si, polozit si dieta bruchom na nohy mierne dole hlavou a rukou pobuchavat po chrbte smerom od dole k pleciam (po plucach) a inhalacie.

anavixy
20. jan 2025

Dala vam aj ventolin ci nejake kortikoidy, prednison?

miroslava21
20. jan 2025

Moj syn 6 rocny bol min rok v nemocnici, mal tazsi zapal pluc, bohuzial bez priznakov tak sa tazsie diagnistikoval. Mali sme hned na 2 den odporucane dychove cvicenia, aby sa rychlejsie zotavili pluca. Super vec, odporucam. Napr hlboky nadych nosom, vydych ustami. Fukanie balona. Odfukovanie vreckovky. Najdes na nete. Ide o to, aby sa pluca prevzdusnili a aby po chorobe nezostali na plucach nejake poskodene miesta. A tiez inhalovanie vincentky.

oriesocek
20. jan 2025

Dcéra bola 2x v nemocnici so zápalom pľúc, za mňa je to lepšia voľba. ATB do žily, inhalácie, pod dohľadom….

glade22
20. jan 2025

Jediná pomoc je poctivo užívať ordinovane lieky. zápal pľúc sa v dnešnej antibiotickej dobe dá zvládnuť aj doma.

eternity24
20. jan 2025

@mama4444 staci normálne brat lieky, inhalovať a dostatočný pitný režim. Môžeš pridat nejaké vitamíny. Moja dcéra mala ako 3 ročná zápal pľúc a raz zápal pľúc so zápalom priedušiek. Normálne sme zvládli doma. Ani mi nenapadlo ist do nemocnice.