Ako pomôcť trojročnému dieťaťu s problémom kakania?
Už som zúfalá.. už niekoľko mesiacov sa syn 3 ročný trápi s kakanim... Keď to naňho príde tak sa len váľa po posteli/zemi
Plače kričí že to nepustí a toto trvá aj celý deň kedy to už neudrží... samotné kakanie ho neboli len oznámi že kakaaam a je to vysmiate dieťa ale to čo je predtým je horor.. skúšala som aj zmeniť stravu viac tekutín vláknina rôzne sirupy s vlakninou... nepomáha nič
Vie si stolicu zadržať aj na 5dni ale tie dní sú katastrofálne kedy nevie ani fungovať pretože len zadržiava pritom stolicu má mäkkú..
Keď už je to extrém tak mu sám glycerínovy čipok a do pol hodiny je hotovo...
Prosím neviete niečo poradiť? Už som naozaj zúfalá neviem ako mu pomôcť...
Navsteva psychologa? Co sa stalo pred niekolkymi mesiacmi ked to zacalo?
@zuzinka888 mal to aj rok dozadu keď bol chorý tak po antb trvalo to mesiac vkuse každý deň a teraz znova.. vôbec neviem čo môže byť spúšťačom:(
@anonym_autor je to síce taka somarina, ale pomaha,ak je problém s tým uz aj ako zacat,skuste fukat zároveň nos- sila davana do fukania v nose uvolni zadocek a tlaci sa ovela viac ako len cielene tlačenie. Mozte skúsiť,u nas to pomaha 🙂
Chodi na nocnik? Daj mu k tomu stolicku a tam nech sa s niecim hra a nemyslimna to?
@anonym_autor skús ho dať na nočník, vopred mu povedz, že nebude kakať, iba sedieť a rozprávaj sa s ním, pústi mu rozprávku a možno, keď nebude sústredený na kakanie, tak to pôjde.

Navsteva psychologa? Co sa stalo pred niekolkymi mesiacmi ked to zacalo?