Ako pomohol detský psychológ vášmu päťročnému dieťaťu?
Ahojte prosím vás chodili ste alebo chodíte s vašim dieťaťom k detskému psychológovi?Pomohol vám boli ste spokojné s celkovým výsledkom?
my sme riesili škôlku s psychológom, tam sa nieco stalo o com presne nevieme..dcera to pomenovat nevedela a ucitelka sa tvarila ze sa fakt nic neudialo. Psychológ nam pomohol preklenúť obdobie odmietania školky
Ak vahas, ci ist, tak rozhodne chod. To, ze mne nepomohol, neznamena, ze tebe nepomoze.
nam pomohol, zalezi vsak od situacie. moj je autista
nam pomohol uz len jeden pokec, ktory sme s psych mali online len my rodicia. dala nam nejake tipy, ako pracovat so synovymi emociami. takze aj ja odporucam, kludne najskor len ty/vy a uvidite.
@pribinak nevie sa začleniť v škôlke.vobec sa s deťmi nehrá,nekomunikuje snímok a ani s učiteľkou.Najradsej je sám,ale doma kvaka od rána do večera a je ako 100 certov
predtym mal kontakt s detmi? ihriska, kruzky, detske centra? ako to tam zvladal? moj je introvertny pozorovatel, v skolke nikdy nebol iniciatorom hry, ale vzdy ho niekto zavolal a zapojil (ci uz ucitelka alebo ine decka) a vtedy sa pridal. doma je uplne iny. ak nekomunikuje, pozrela by som este (s)elektivny mutizmus. a ano, dobra psychologicka moze pomoct. co o nom hovoria ucitelky v skolke? snazia sa ho nejako zapojit? zapaja sa aspon vtedy, ked vsetci robia nieco spolu, ale "kazdy sam" (napr. kreslia)?
Ano velmi v 5 tich rokoch aj v 6 tich .👌🏻👌🏻👌🏻
a este, je tento rok v skolke prvy rok, uz chodil aj predtym?
@deedol už chodil aj pred tým mám pocit,že bolo lepšie ako teraz lebo teraz sa im pomenili aj učiteľky aj detičky.
Psychologickú nám odporučila logo lebo snim nevedela nadviazať kontakt keď bola v škôlke.S deťmi sa stretával,ale keď ich bolo menej napr u nás na ulici tak sa aj pobavil s nimi,ale v škôlke kde ich je cca 20 tak len pozoruje a nezapaja ja je rád sam
moze to byt tou zmenou uciteliek a kolektivu. kludne sa skuste poradit s psychologickou, mozno vam da nejake tipy. mne napada napr. ak ma syn nejakeho spoluziaka alebo spoluziacku rad, mozes ty ako rodic skusit iniciovat stretnutie po skolke, nech sa zahraju niekde na ihrisku alebo u vas doma. pripadne s dvomi-tromi si skusit vytvorit taketo blizsie vztahy, aby potom aj v skolke sa mal s kym hrat. (nech nema len jedneho, na ktorom bude visiet.)
inak je super, ze si to vsimate a chcete ho nejako podporit 🙂
Tak v mnohych pripadoch pomoze psycholog v tak malom veku tak- ze navedie rodickv ako sa k nemu spravat a ako sa ma rodic zachovat ked ma dieta nezelane spravanie. Casto je to viac prace s rodicom ako s dietatom. A raz som bola na prednaske jednej uznavanej psycholigicky a tam za zaujal vyrok/ pravda ktoru povedala. Povedat- Ja som rodic a viem co jd pre moje dieta najlepsie
@zuzinka888 - * je najvacsi rodicovsky bullshit.
@deedol veľmi pekne ďakujem.Ked k nám prídu deti tiež je v pohode teda najprv pokuka a potom sa spolu hrajú len ich nesmie byť veľa lebo vtedy je stratený.A je aj často chorý takže to ku komunikácii tiež nepomáha takže týždeň škôlka 2-3t doma je To u nás veľká bieda a tento rok už do predškolskej nevie ako to naše dieťa zvládne keď je samotár.S tohoto mám najväčšie obavy
Skus si psychologickú, možno niečo poradí.
Možno sukr. škôlku kde je menší kolektív
jasne, chapem, moze byt kludne aj citlivy na hluk alebo co, v tej skolke je casto krik, vela podnetov... vekom sa tieto veci casto zlepsuju, takze sa neboj dopredu. presne ako niekto pise vyssie, psychologicka skor poradi vam dospelym, ako sa k tomu postavit a ako ho podporit.

Asi by bolo dobre uviesť čo z dieťaťom rieisis ….iny prístup je ak je dieťa zatiahnuté so rozvodu rodičov, iné ak sa jedna o úzkostné a bojazlivý dieťa, iné veci riešia ak sa jedna o diagnostiku napr ADHD, alebo ak je doeta agresívne k iným deťom