icon

Ako postupovať pri zmene antibiotík?

minyminy
29. júl 2024

Ahojte dcera dodtala Atb Amoxicilin na zapal.moc.ciest. Teraz vidim.mail.od dr ze mame si prist po recept ze zmena atb( po 5 dnoch) akoze ide ma porazit :( .. zajtra rano mala uzit poslednu davku... mam respekt pred atb vobedz a teraz jej chce nasadit dalsie :( mali ste niekto.taku skusenost? Aky rozostup musi byt medzi zmenou atb? Vdaka

colsami
29. júl 2024

Doktorka vie co robi. Pravdepodobne jej musi zmenit lieky na zaklade nejakych vysledkov. Takze vobec Ta nemusi porazit, doktorka upravuje dcere liecbu preto, aby jej pomohla, je to v jej zaujme a ma k tomu dostatocne vzdelanie. Ak jej neveris, zmen lekara.
Nech sa dcerke cim skor polepsi.

petulka2021
30. júl 2024

To nevadí , zrejme prišli výsledky z mikrobiologie z moču a vidí rezistenciu/citlivosť a podľa toho určuje ATB

deti95060810
30. júl 2024

rozostup medzi atb. nemusí byť vôbec žiadny... ak nezaberajú jedny atb. poriadne, predpíšu sa ďalšie.
ver lekárke, isto vie čo robí.

minyminy
autor
30. júl 2024

Baby ďakujem za odpoved.. bno trapi ma to lebo zbytocne 5 dni uzivala jedny atb a teraz musi dalsie .. :(. Ja mam respekt pred tolkymi atb ved to nici miktofloru ..imunitu.. :( ale jssne ze dr vie co robi ... My vo štvrtok cestujeme na dovelnku a preto som este viac nestastna.

petulka2021
30. júl 2024

Kým nie sú oficko výsledky každý lekár dá ATB aspoň dočasne, kúp jej nejaké probiotiká, neboj sa