icon

Ako prebieha liečba novorodeneckej žltačky?

19. sep 2026

Ahojte. Viem že je to u každého individuálne a aj ten priebeh ale keď mali vaše bábätká novorodenecku žltačku, tak ako to dopadlo? Zmizlo to? Ako dlho ste boli v nemocnici kým ste sa toho zbavili? Ja som čerstvá mamka a dnes ráno malej namerali vyšší bilirubín asi ponad 200 a doniesli mi na izbu špeciálnu postieľku s tým modrým svetlom a tak od rána tam leží a má fototerapiu. Vyberám ju každé 3 hodiny na kojenie ktoré ešte len rozbieham + prikrmujeme UM aby mala viac tekutín. Viem že ťa fototerapia je na to aby jej pomohla ale vidieť ju takto mi trhá srdce :/ dúfam že ju to čo najskôr prejde a budeme môcť ísť domov.

anonym_1b3166
19. sep 2026

@anonym_autor v rodine máme 2 skúsenosti. sestrin syn bol pod modrým svetlom vyše 1 týždňa. nepomohlo mu to, bilirubín mal veľmi vysoký, cca nad 350. keď sa pediatrička dozvedela akú ma hodnotu, ihneď ho odoslala do nemocnice na infúzie. až infúzie mu pomohli. ja s mojím synom som odchádzala z pôrodnice s hodnotami rovnako cca nad 200. hovorili mi, že ho mám dávať na slnko a blbosti. volala som hneď pediatričke nech mu odoberie krv ona. mal hodnoty cca 250. odoslala ma s ním do nemocnice na infúzie. taktiež mu pomohli až tam. ak Ti môžem poradiť, skús sa pýtať čím skôr na infúzie do nemocnice.

euka210
19. sep 2026

@anonym_autor pomaha to svetlo, dojcenie a na slnku.

gumkac19
19. sep 2026

Syn mal žltačku v nemocnici ho ani nedávali pod svetlo, pustili nás na 5den domov s hodnotou 238 s tým, že pondelok, streda, piatok sme mali prísť na odber či mu klesá... Klesalo
Dcéra mala tiež žltačku, mala čosi nad 200 a hneď ju dali pod svetlo celý deň+ noc ( iná nemocnica ako pri synovi)nosili mi ju na kojenie , následne po terapii sme museli byť ešte 24hod v nemocnici, žltačka klesala tak nás pustili domov
Syn bol ešte taky dozlta asi 2mesiace, dcéra bola za pár dní pekná ružová...

ada77794
19. sep 2026

@anonym_autor ja som sestra z neonatológie a zo skúseností viem že niekedy sa deti "svietia" jeden deň a niekedy sa to môže opakovať že až na tretí deň opäť stupne bilirubín..je to veľmi ojedinele...ale radšej týždeň takto na novorodeneckom ako potom by vás mali prijať niekde na detské z domu a chytíte ešte kadečo v nemocnici🙂 trpezlivosť 🙂 veľa tekutín, slniečka a možno podávajú aj čierne uhlie pokiaľ sa svieti 🙂

mamkaevka1
19. sep 2026

Nam pomohlo to, ked som dala dietatu nutrilon, t.j. moje mlieko som odsavala (dieta bolo take ospale, ze nechcelo pit moje mlieko), stale som vsak prikladala dieta aj na prsnik a az nam nutrilon pomohol, znova sme presli len na moje mlieko. Keby mi toto niekto poradil skor, tak by sme sa nemuseli tolko trapit..esteze existuje internet 😊

mamkaevka1
19. sep 2026

+aj odsate mlieko z flase postaci, pokial by si vedela vela odsat..ale ozaj, vela tekutin a klesne to..

lulu2014
Včera o 14:54

@anonym_autor hlavne co najviac tekutin. Vtedy pekne klesa.

autor
Dnes o 04:26

2 dni mala dcérka fototerapiu tak jej klesol bilirubín z skoro 300 na 212 , tak nejak. Pustili nás už domov, snažím sa aby mala čo najviac tekutín s v štvrtok ideme na kontrolu do nemocnice tak som zvedavá 🙏

3petka
Dnes o 04:34

@anonym_autor môj prvý syn bol pod svetlom 2 dni. Dostali to akceptovateľnú hodnotu aby šiel domov. Mala som ho doma dávať na slnko na cca pól hodinku. Ale aj tak bol taký oranzovejsi cca 3 mesiace od pôrodu. Same sa to upravilo.