Ako prebieha liečba novorodeneckej žltačky?
Ahojte. Viem že je to u každého individuálne a aj ten priebeh ale keď mali vaše bábätká novorodenecku žltačku, tak ako to dopadlo? Zmizlo to? Ako dlho ste boli v nemocnici kým ste sa toho zbavili? Ja som čerstvá mamka a dnes ráno malej namerali vyšší bilirubín asi ponad 200 a doniesli mi na izbu špeciálnu postieľku s tým modrým svetlom a tak od rána tam leží a má fototerapiu. Vyberám ju každé 3 hodiny na kojenie ktoré ešte len rozbieham + prikrmujeme UM aby mala viac tekutín. Viem že ťa fototerapia je na to aby jej pomohla ale vidieť ju takto mi trhá srdce :/ dúfam že ju to čo najskôr prejde a budeme môcť ísť domov.
Syn mal žltačku v nemocnici ho ani nedávali pod svetlo, pustili nás na 5den domov s hodnotou 238 s tým, že pondelok, streda, piatok sme mali prísť na odber či mu klesá... Klesalo
Dcéra mala tiež žltačku, mala čosi nad 200 a hneď ju dali pod svetlo celý deň+ noc ( iná nemocnica ako pri synovi)nosili mi ju na kojenie , následne po terapii sme museli byť ešte 24hod v nemocnici, žltačka klesala tak nás pustili domov
Syn bol ešte taky dozlta asi 2mesiace, dcéra bola za pár dní pekná ružová...
@anonym_autor ja som sestra z neonatológie a zo skúseností viem že niekedy sa deti "svietia" jeden deň a niekedy sa to môže opakovať že až na tretí deň opäť stupne bilirubín..je to veľmi ojedinele...ale radšej týždeň takto na novorodeneckom ako potom by vás mali prijať niekde na detské z domu a chytíte ešte kadečo v nemocnici🙂 trpezlivosť 🙂 veľa tekutín, slniečka a možno podávajú aj čierne uhlie pokiaľ sa svieti 🙂
Nam pomohlo to, ked som dala dietatu nutrilon, t.j. moje mlieko som odsavala (dieta bolo take ospale, ze nechcelo pit moje mlieko), stale som vsak prikladala dieta aj na prsnik a az nam nutrilon pomohol, znova sme presli len na moje mlieko. Keby mi toto niekto poradil skor, tak by sme sa nemuseli tolko trapit..esteze existuje internet 😊
+aj odsate mlieko z flase postaci, pokial by si vedela vela odsat..ale ozaj, vela tekutin a klesne to..
2 dni mala dcérka fototerapiu tak jej klesol bilirubín z skoro 300 na 212 , tak nejak. Pustili nás už domov, snažím sa aby mala čo najviac tekutín s v štvrtok ideme na kontrolu do nemocnice tak som zvedavá 🙏
@anonym_autor môj prvý syn bol pod svetlom 2 dni. Dostali to akceptovateľnú hodnotu aby šiel domov. Mala som ho doma dávať na slnko na cca pól hodinku. Ale aj tak bol taký oranzovejsi cca 3 mesiace od pôrodu. Same sa to upravilo.

@anonym_autor v rodine máme 2 skúsenosti. sestrin syn bol pod modrým svetlom vyše 1 týždňa. nepomohlo mu to, bilirubín mal veľmi vysoký, cca nad 350. keď sa pediatrička dozvedela akú ma hodnotu, ihneď ho odoslala do nemocnice na infúzie. až infúzie mu pomohli. ja s mojím synom som odchádzala z pôrodnice s hodnotami rovnako cca nad 200. hovorili mi, že ho mám dávať na slnko a blbosti. volala som hneď pediatričke nech mu odoberie krv ona. mal hodnoty cca 250. odoslala ma s ním do nemocnice na infúzie. taktiež mu pomohli až tam. ak Ti môžem poradiť, skús sa pýtať čím skôr na infúzie do nemocnice.