Ako prebieha operácia nosnej mandle?

mnamko
24. okt 2014

V pondelok idem s malou na odstránenie nosnej mandle,mám strašný strach z anestézie,ako ste to zvládli?Kolko trvá ten zákrok?Ďakujem

chelsee
24. okt 2014

nemusíš mat strach, vyberaju to ako na beziacom páse. Čím su deti mensie tym lepsie to znasaju. Davaju im aj pred tym nejake oblbovaky a nebdu si to pametat. Zakrok trva tak 20 minut a este v ten den pustaju domov, ak je vse ok. Ked ja som bola mala pametam ze mi torobili ambulantne a bolo to tak strasne ze si to pametam dodnes a to som vtedy nemala ani 5. Moja mala si to vobec nepameta uz a to jej robili minuly rok v 6 rokoch. Drzim palce hlavne ty musis byt v klude potom bude v klude aj mala.

petrouchka
24. okt 2014

My sme nastupili v nedelu poobede, v pondelok rano uz nemohol jest, isli sme na operacnu salu, dali mu injekciu a taku tu masku na dychanie a mna potom poslali prec, zakrok trval cca. pol hodiny. Potom ho priviezli, este spal, potom sa zobudil, ale cely den bol ospaly, na druhy den na obed nas pustili domov, par dni mal zvysenu teplotu, bol trosku unaveny, jedol len kasovitu stravu a potom sa to uz ukludnilo a bol v poriadku

skvele
24. okt 2014

Zakrok trva tak asi do 45 minut. Bola som aj ja z toho nervozna,ale nemslim si,ze sa mas coho bat. Moj maly po zakroku celu anestezu vyplakal,dievcatko vedla spalo.Je to rozne. A po vyprchani ucinku anestezy sup domov.

havana_frost
24. okt 2014

Ak máš silný žalúdok, tak na youtube si to môžeš aj pozrieť 🙂

kazunomiya
24. okt 2014

No za mojich cias (mam 30) sa to robilo tak, ze "otvor usta, pan doktor sa ti pozrie na zubky", smyk a potom este raz. A potom sme sedeli vonku a dostala som balik vreckoviek, ze mam smrkat. Ziadna anestezia ani analgezia, aj ked mi vsetci hovorili, ze dostanem injekciu, aby ma to nebolelo. Ale ani to tak nebolelo, len som bola vyplasena strasne. A ta plachta, ktorou ma prikryvali pred zakrokom v kresle, bola s cerstvou krvavou skvrnou. A aj tie vreckovky som pochopila, ked mi na chodbe kvapla krv na zem. Mala som asi 5 rokov.

Takze ak to bude v anestezii, bude to v pohode. Len to hojenie chvilu trva a je to citit, ked jes, to je asi neprijemnejsie ako cely zakrok, lebo to nejaku dobu trochu boli.

julinka2787
24. okt 2014

dosť záleží aj na tom kde vám to budú robiť a akou metódou. u nás to vyzeralo takto. nastúpili sme o pol osmej do zariadenia, pridelili nám izbičku s ostatnými deťmi. prezliekli sme ich, pobrali si hračky, pustili sme im dvdčko a vysvetlili nám poradie v akom ich budú brať na sálu.išli sme od najmladšieho. keď sme boli na rade, prišiel po nás ujo anezteziológ, odviedol nás spolu na sálu, posadila som malú na operačný stôl, ujo jej povedal že bude fúkať balónik a capol jej na tvár masku s uspávacím plynom. štyri krát sa nadýchla a bola KO. ja som vzala papučky a šla čakať kým bude hotovo. spravili mi kávu, vysvetlili, kde je obchod ak si chcem ísť niečo kúpiť. o 35 minút ma prišli zavolať, že už je po, mám po ňu prísť na sálu. tam mi doktorka vysvetlila ako to prebiehalo, ako mandle vyzerali a že to zvládla skvele.potom sme spolu šli do izby a čakala som kedy sa zobudí.doniesli pre ňu čajík, banán, detskú výživu a pre mňa pokyny, že jej dať najprv piť, potom jesť. zobudila sa síce dosť dezorientovaná, kým úplne vyprchala aneztéza, ale nič hrozné. potom sme skúšali piť, za pol hoďku aj jesť. anezteziológ prišiel skontrolovať, keďže pekne pila aj jedla a už bola v pohode, dal zavolať sestru, nech vyberie infúznu ihlu z nohy a vybavil prepúšťaciu správu. infúzku jej zaviedli kdyby něco a až keď spala. takže suma sumárum prišli sme o pol ôsmej a o pol jednej už boli doma. a to máme pol hoďku len cestu. o týždeň na kontrolu a toť vsio.

myriada
14. nov 2014

@julinka2787 ahoj, vám to robili v žiari?