Ako prebieha prvé vyšetrenie na alergológii?
Idem so synom 10 rocnym prvykrat na alergologiu. Beriem syna, vymenny listok od pediatricky. Potrebujeme este nieco zobrat? Moze syn jest a pit pred vysetrenim alebo musi byt nalacno?
Dakujem.
Na ktorú hodinu máte vyšetrenie? Nepýtala si sa alebo vás neobjednali? Na prvom vyšetrení sa väčšinou zoberie anamnéza, a urobia sa kožné prick test - tu nemusí byť nalačno, prípadne spirometria. Ale samozrejme je to individuálne a nevieme zdravotný stav syna ani to, ako bude lekár postupovať. Je možné, že bude chcieť urobiť podrobné krvné testy, ale to sa musíš opýtať lekára. Pri prick testoch sa musia vysadiť antihistaminiká, keby ich náhodou bral.
Piť moze, ale odbery robia nalačno. Skus si predtým zavolat. Ak robia testy, myslím 3 dní predtym nebrať nič proti alergii a bolesti. Aspoň u mňa.
Zalezi od problemov. Niektore veci sme mali pri detoch rozdielne. Jeden mal kozne testy, krv a spirometriu. Termin sme mali okolo obeda. Od rana normalne jedol, pil. Dalsi mal kozne testy, to sme mali termin doobeda. Na krv ho objednala na dalsi termin na skoro rano. To uz bol nalacno. 5 dni pred vysetrenim sa nesmu brat antihistaminika.
Dakujem. Termin ma na 9:30. Mame vysledky z krvi od pediatricky, len nie su aktualne, ved na zaklade toho som ho objednavala este v septembri.
Zvyknem si pisat na papier co este treba/netreba k vysetreniu a teraz tam nemam napisane nic len datum, cas a miesto a meno dr.
V pondelok zavolam sestricke, pre istotu.
Ja som bola teraz vo stvrtok, robili vpichy a odbery krvi, normalne predtym jedla a hlavne treba vela pit.
U nás sa na prvy krat berie len anamnéza a krv a vytery (podľa toho co sa ide riešiť) synovi (klasicke alergie ako psy,Pele,roztoče) brali hneď na prvej návšteve mne na krv dali termín (riešila som potravinove alergie) potom dostal o pár dni termín na kožné testy a tak sa hneď riešil ďalší postup lebo z krvi už mala základne ukazovatele, koza potvrdila
Dakujem

@anonym_autor Zoberú mu krv a potom mu na ruke spravia cca. 13 vpichov a do každého dajú alergén. A keď ho bude strasne svrbiet ruka (ako mňa), tak mu oznámia, že je alergik.