icon

Ako prebieha vyšetrenie zraku u ročného dieťaťa?

klarka0002
Včera o 20:44

Mile mamicky, vie mi niekto napisat ako prebieha vysetrenie u ocneho lekara ak ide o rocne dieta?
Ide o to ze syn ma podla mna od narodenia bledozlte bielko na 1 oku a na druhom oku ma bielu/ priesvitnu bodku. Pre istotu chcem aby sa na to pozrel odbornik, len ci to vysetrenie tak male dieta vydrzí. Dakujem

anonym_7c5feb
Včera o 20:55

Záleží od lekára. Nám vyšetrovali zrak v narkóze. 6m

euka210
Včera o 21:02

Ked bude ako tak spolupracovat, tak ano. My sme boli s malym, nakvapkali kvapky na rozsirenie zreniciek, maleho na kolena a presli sme vsetky pristroje, co mali. U nas bolo podozrenie, ze mu "uteka" ocko od par mesiacov.

alma34
Včera o 22:02

@klarka0002 Strašne jedným slovom.
Na Kramároch balia do plachty ( môžeš odmietnuť) ,ale ty drzíš dieťa, sestrička mu otvára oko a doktorka nad ním šermuje s prístrojom, pri niektorých vyšetreniach ho môžeš mať na kolenách, niečo musí ležať. Záleží asi aj aké vyšetrenie, keď budú rozkvapkavat 2, 3 krát pred vyšetrením tak to už majú tie deti dosť v tejto fáze a nie ešte spolupráca pri vyšetrení. Väčšina bežných očných ti tak malé dieťa ani nevyšetrí, od 3 a niekde až od 6 rokov berú. Treba s obvolať kde vás vezmú.
Držím palce nech to dobre zvládnete.